Muži - ste neplodní?
Mam 36 rokov. Neplodny, pri diagnostikovani 2 mil. spermii. Niekolko-x neuspesnych ICSI. Lekarom som prestal verit, nedôverujem ich praci. Zobral som to do vlastnych ruk. Spontanne sme otehotneli. Zmenil som svoju zivotospravu a vybudoval silnu armadu na dobytie pevnosti. Sam, bez pomoci lekarov. Rad sa o svoj "recept" podelim s parmi s rovnakym hendikepom.
@podarisato tak ja neviem, ale pochybujem, ze by tvoj jedalnicek dodrzal v 100% miere čo i len jeden chlap 😀
inak podla mna to obmedzenie cukrov môže pomôcť aj žene pri otehotneni. Teda myslim, že to sladke spôsobuje mykozu a potom je v pošve horšie prstredie pre spermie. JA ked sme sa začali snažiť v januari o mimi tak som začala obmedzovať sladke, a citila som sa ovela lepšie, a na začiatku februara som začala jesť macu aj manželovi som davala, a 10 februara sme počali. Ale tak neviem či to bolo tou macou 😅 asi nie, to by podla mna ešte nestihlo zaučinkovať
@lauritka
je to na tebe, aby si mu varila take jedla. napr. uvaris mrkvu, karfiol, hrasok a urobis z toho kasu. je to cisto nahrada zemiakovej kase.
alebo ugrilujes mrkvu,sampinony,cuketu,hrasok
alebo uvarene kusy mrkvy, zeleru a petrzlenu.
Da sa to kazdy den, ja som mal stastie, ze u nas v robote je ako priloha dusena zelenina.
zemiaky som jedol 1x za mesiac.
Ze zvedavosti - tato "dieta" zrodi, posili sperma a nebo mu zlepsi cestu??
ja najviac verim CITRONOM. chce to mat nervy kazdy den aspon 3x vytlacit 3 citrony (alebo 2 vacsie) a potom to po sebe umyt. Som kvoli tomu znicil par odcitronovavacov
cestoviny tiez NIE, len zeleninu
@podarisato on sa bez masa nenaje 😒 a zo zeleniny uz vobec nie. zemiaky a chlieb musia byt. 😒
neviem si predstavit, to by bol stale hladny.. 😅
@podarisato kazdopadne mas moj obdiv, ze si ako muz dokazal toto vydrzat.. 🙂
@podarisato
proc ne testoviny?
muj manzel se velmi dobre "rozmnozuje" a testoviny ji uz skoro 60 let kazdy den😉
@vejula tak ja som od narodenia na sladké a v zivote som nemala mykózu, a s otehotnením, ak nie sú fakt vážne zdravotné problémy, je to v hlave! neexistuje žiaden zázračný prostriedok...
a ak by to malo byť v strave, tak stačí hladovať ako afričania a deti by sme rodili každým rokom... 😒
jejeje 🙂
ja ji prehlidla...a prislo mi to divne @vejula totiz nejde prehlidnout 😀 😀 😀
@vejula..si rano k nam jen "nakukla" 😝
Tety, nerieste to, ze niekto zije zhyralym zivotom a oplodnuje na pockanie. To je priroda. Rieste to, ze niekto ma malo spermii, co bol aj moj pripad a da sa to porazit. Lebo ak chcete len byt tehotne, tak sa prejdite po ciganskej osade. A vasi muzi nech sa prekonaju, kvoli druhej ciarke na teste to stoji
A este som zabudol na jednu vec, treba si dat urobit zuby - hygienu. Akakolvek slaba paradontoza je hnis, co koluje v krvi. Ja som na to obuchal 400e
@kali23
@irriss asi každý mame iny organizmus. Ja vždy ked som to prehnala so sladkym tak sa mi to prejavilo na mykoze 😖
Tak ale to je tak so všetkym, niekommu byva po paprike zle na žlčnik, niekto by mohol zjesť kilo a nič by sa mu nedialo. Niekto ma po maku zapchu, niekto nema zapchu ani keby zjedol beton. Takže fakt zaleži od organizmu. Afričanky su prospôsobene prostrediu, tam jednoducho musia byť plodní aj za takych ťažkych podmienok aby sa zachoval rod. Napr ja som na vyške schudla na 45 kg zo stresov a stratila som menštruaciu až do doby kym som nepribrala aspon na 48kg. KEbyže jem tak malo ako afričanky a som taka vychudnuta, tak určite plodna nebudem, takže to nejde porovnavať
@vejula preto som napísala, "ak by to malo byt v strave"... zúfalý človek hľadá záchranu v hocičom, a vždy sa nájde niekto kto chce zbohatnúť na zúfalosti toho druhého... a potom je tu xy super prípravkou a zázračných potravín a diét... a môže zafungovať aj placebo... to je môj názor, veľa vecí je proste v hlave a našom myslení...
aj o hladovke je xy štúdií, tiež pomáha pri rôznych ochoreniach...
@irriss jj skusim, ale nemôžem zaručiť, že to čo pomohlo mne pomôže aj jej. U mna bolo to vychudnutie fakt skôr o tom vysokoškolskom živote, uplne zle som sa stravovala, na obed sačkovu polievku aby som ušetrila, no proste internatova otrasna strava. Ja v podstate ked som sa začala jesť normalne zdravo a dostatočne, tak som hned par kil pribrala. U lenky to asi nieje tym žeby sa zle stravovala, u nej je to proste genetikou. Takže neviem či jej budem vedieť poradiť
@podarisato akože nič v zlom,ale podľa mna sú to neoverené veci čo tu píšeš
podarilo sa vám,a bola to zrejme šťastná náhoda.a ver vôbec to nie je o fajčení a pive 😀
@kali23 tak určite že stravca môže pomôcť len v podstate zdravym ludom. Napr aj podvaha aj nadvaha zle vplyvaju na plodnosť. Napr žena potrebuje mať nejake to minimum tukov, pretože v tukoch sa tušim ukladaju estrogeny ak si to dobre pamatam, ak je malo tuku v tele, je aj malo hormonov, to môže brzdiť nielen ovulaciu ale aj menštruaciu, to bol môj pripad 😖 Ale ak je zdravotny problem, tam samozrejme len uprava stravy nepomôže

@irriss no tak muza neprinutim nejest zemiaky, ryzu.jeeej, tak mu to vecer precitam, ale neverim, ze bude ochotny....
tabletku zlhtne ale zriect sa jedla.. uuuf, to je tazky oriesok. 😅 😀
hlavne ked vyrastol na madarskej kuchyni,., 😉