Navštívte gynekológa: Prekonajte hanblivosť a obavy
ahojte. mam takmer 26 rokov a este som nikdy nebola na gynde. nie som panna, no sex som naposledy mala, ked som mala 18. viem zeby som tam mala ist, no som hanbliva a neznasam ked sa ma niekto dotyka. cize toto mi pride duplom neprijemne. no viem ze raz tam musim zacat chodit. ani nechcem pomysliet co mi doktor/ka povie ked tam raz pridem.
Čo by Ti ako mala povedať? Tvoje zdravie a nikoho iného
Gynekológ/gicka sú vyťažení lekári, nemajú čas robiť prednášky a súdiť ľudí
Urobí čo treba a dovidenia
Vravieť by ti nemala nič, koľko žien je takých.. ale kvôli tebe by som išla čo najskôr.
@pribinak nikdy nevies. ludia su rôzni.
Moja kamoška šla prvýkrát na gyndu v 31 ako tehotná. Nikoho to nezaujímalo.
Tak robiť prednášky vystrašeným pacientkam je neprofesionálne. Takú lekárku by som nechcela a hľadala by som niekoho iného s ľudským prístupom
To ze si doteraz u gynekologa nebola nebude zaujimat nikoho, ale teba mozno bude zaujimat, ak budes mat nahodou polypy, cystu alebo nedajboze aj zavaznejsie gyn. problemy, ktore mozu byt bezpriznakove a mozu sa objavit iba pri standardnej rocnej prehliadke u gynekologa, nuz a potom si budes udierar hlavu do steny, ked budes mat problemy s otehotnenim...Nezanedbavaj to a chod na vysetrenie!
Nemas sa coho bat, zdaleka nie si jedina, co je velmi smutne… a i ja si v tomto sypem popol na hlavu, lebo som sla este neskor ako ty a vies co na to povedala lekarka? Nic. Zalozila kartu, vysetrila ma, a odvtedy som ziadnu preventivku nevynechala. Tiez som sa bala, ze budu blbe reci, ale na moje prekvapenie nebol na to ziaden komentar, az kym som ja sama nemala na to narazku, a to potom bolo skor smutne konstatovanie, ze zeny chodia este neskor a az ked maju pomerne vazne problemy.
A este by som chcela dodat, ze na tom vysetreni nie je nic neprijemne, pokym nie si v dakom krci. Za mna je zubar ovela horsi 😃
@vanilkovazmrzka ja si praveze zo zubara nerobim nic. nevadi mi.
Tak vidis, rovnako zvladnes aj toto. Zubar boli, gynda neboli, len je trosku neprijemna 🙂
ja som bola ako 27 rocna prvykrat (uz ako vydata)a nikto mi nic nepovedal, neriesili....
A načo? Pokiaľ nezijes sexuálne, 1 partner to je nič,neni dôvod tam chodiť,pokiaľ nemáš problémy.
Manželova sesternica nechodila ku gynekologicke na preventivky a zomrela ako 40r na rakovinu krčka maternice. Zistilo sa to už v neskorom štádiu.
Pozri si/nájdi si recenzie na lekárky v tvojom okolí. Príjemná, milá lekárka s ľudským prístupom ti pomôže prekonať blok k vyšetreniu. S týmto treba začať a potom sa už po prvom stretnutí určite nebudeš tých prehliadok tak obávať.
A to este mladsia generacia je na tom lepsie s ,,dochadzkou", zeny po prechode uplne biedne a prave tam je statisticky najvacsie riziko rakovin v neskorsom veku...
Ja som 1x isla v 27r ked som otehotnela, nejako nebol dovod, MS pravidelna, bez problemov, HAK som nebrala. Dr ani okom nemihol, uplne v pohode.
Odvtedy chodim pravidelne na prehliadky, akurat pred 18r som to zanedbala ked sme sa prestahovali, tak som cca 3-4r nebola lebo som nemala prelozenu kartu. Tak som zavolala do najblizsej gyn ambulancie a uplne v pohode ma hned objednali na preventivku, a odvtedy tam chodim, sestricka taka zlata, vzdy dopredu vola a pozyva na prehliadky.
Ja som išla prvý krát keď som mala 24/25 lebo sa mi niečo urobilo na prsníku. Nakoniec našťastie to nebolo nič vážne. Tiež neznášam dotyky a stále som musela zatínať zuby keď sa ma doktorka dotýkala. Zvykla som si. Daj na rady, čo ti tu píšu vyššie, pozri si recenzie a určite chod.
Odkiaľ približne si? Mozno by ti vedel niekto poradiť vo svojom okolí super doktorku.. napr moja je super a aj sestrička, vždy odtiaľ odchádzam so super náladou (ozaj, až sama tomu nechápem že preco a prečo som tu super návštevu odkladala 🙂) a napr ja som sa tiež prvý krát fest bála ale mne sestrička všetko vysvetlila ešte u nej v ordinácii a keď som prešla k doktorke tak v pohode. A nič neriešila, za nič sa nevadila.. proste preventívna a tiež super že hovorila čo ide robiť, čo budem cítiť atď. Treba si nájsť dobrú doktorku a pôjde to bez hanby, zlých pocitov a strachu 🙃 a tých dotykov tam zas nie je toľko.. tiež ich neznášam a dá sa to vydržať.

A čo by ti povedala? Nebudeš prvá, ani posledná. To vyšetrenie nie je príjemné, to ti nebudem klamať. Ale nič, čo by sa raz za rok nedalo zniesť.