Názor na strerilizáciu pri úradnej zmene pohlavia
Súhlasíte s povinnými sterilizáciami pri úradnej zmene pohlavia? Biologicky muz, ktorý si chce zmeniť pohlavie na ženu, by mal podľa mňa podstúpiť vazektomiu, pred tým, než mu úradné zmenia písmenko na občianskom. Takisto by mali biologické ženy mať povinnosť podstúpiť podviazanie vaječníkov. Veď predsa tu nemôžeme mať (z úradného hľadiska) tehotných mužov. A práve strana PS to chce zmeniť a ešte aj odškodňovať transgenderov, ktorí už podstúpili sterilizáciu na úradnú zmenu pohlavia. A s týmto zásadne nesúhlasím.
@anonym_autor videla si za posledné 2 roky, že by niekto zo strany PS hovoril o trans osobách? Lebo ja nie a to ich sledujem. Alebo len preberáš, čo ti múdry Robert povedal?
Ja si chcem úradne zmeniť povinnosť platiť dane na „oslobodená od platenia daní“, proste sa cítim inak ako ostatní, ale vy to nikdy nepochopíte, lebo nie ste v mojej koži.
@anonym_ffeb99 V ich programe je to napísané.
@anonym_autor nejak si nie som vedomý, že už majú program na nasledujúce voľby
@anonym_6b1826 Presne. Zadlžený štát v konsolidácii, nemáme peniaze na liečenie rakoviny a iných chorôb a budeme preplácať hormonálnu liečbu transgenderov, ktorí ju z biologického hľadiska nepotrebujú, lebo majú psychické problémy s identifikáciou s vlastným telom.
@anonym_autor jasne, že je zadľžený štát. 16 rokov vlády Fica sa muselo prejaviť
@anonym_autor videla si za posledné 2 roky, že by niekto zo strany PS hovoril o trans osobách? Lebo ja nie a to ich sledujem. Alebo len preberáš, čo ti múdry Robert povedal?
@anonym_555096 Nech sa páči, je to v ich programe:
Umožníme tranzíciu na princípe sebaurčenia. Prijatie postupov tranzície, ktoré budú založené na rešpektovaní rodovej identity dotknutej osoby a princípe sebaurčenia, teda bez nútených sterilizácií a iných nevyžiadaných zákrokov. Transrodové osoby musia mať možnosť zosúladiť svoju rodovú identitu s úradnými záznamami, vrátane všetkých súvisiacich dokladov (to znamená aj dokladov o vzdelávaní). Zároveň budeme presadzovať ospravedlnenie sa zo strany štátu a odškodnenie transrodových ľudí za nútené sterilizácie, ktorým sú transrodoví ľudia v rozpore so základnými hodnotami ľudskosti na Slovensku roky vystavovaní.
https://progresivne.sk/programy/rovnost/
A túto kapitolu garantujú: Lucia Plaváková, Beáta Jurík, Ondrej Prostredník a Zora Jaurová
A čo ak sa biologický muž rozhodne, že si zmení úradne pohlavie (bez povinnej vazektómie) na ženu, aby mohol ísť skôr do dôchodku? V Švajčiarsku sa to už stalo.
A čo ak sa biologický muž rozhodne, že si zmení úradne pohlavie (bez povinnej vazektómie) na ženu, aby mohol ísť skôr do dôchodku? V Švajčiarsku sa to už stalo.
@anonym_autor no strasne daco, to musi byt pre svajciarsko hromadna ekonomicka pohroma.
zato zneuzivanie PN a invalidnych dochodkov na slovensku je uplny bagatel.
@anonym_autor toto absolutne nie je problem- pretoze toto sa nebude diat hromadne a ten jeden clovek (alebo aj dvaja, ked im to za to stoji...). Ja sa skor obavam zneuzitia tohto zakonu pedofilmi, a to nie je zanedbatelne cislo. Cize, ako som uviedla, psychologicko-psychiatricke sedenia, po 18tke a aj so sterilizaciou, ak sa niekto rozhodne takto uradne menit pohlavia.
A ja si myslím že ty by si si mala oholiť vlasy a aj obočie a byť plešatá. Ja zase zásadne nesúhlasím s tým, aby si mala vlasy. Lebo z nejakého dôvodu mám ja - náhodný človek - právo rozhodovať o tvojom tele. A čo si -ja- myslím, tak to pre teba platí. Keď sa zajtra ráno zobudím a zmyslím si že odteraz budeš nosiť iba fialové tenisky, tak pekne poklusáš do obchodu, bosá samozrejme, a nakúpiš si iba fialové tenisky. Lebo to je môj názor a to pre teba teraz platí.
Čo keby sme sa nesrali ľudom do života? Ak to, čo sa rozhodnú urobiť neškodí iným, tak potom to nemá právo iných zaujímať. Aj celý ten argument s "mrzačením zdravého tela". No a? Mrzačím tvoje telo? Mne sa zase nepáčia veľké pery a podobné úpravy. Mám právo to zakázať? Nie. Ak sa rozhodnem zmrzačiť sa, tak si môžte vziať svoj názor a strčiť si ho do pr.... za klobúk.
@refly ale ked si zeny najprv zvacsuju prsia, potom zmensuju, napichaju pery, vytahuju kozu , plnia zadky....atd. no tak to nie je mrzacenie tela. Vsak ked si normo-hetero , tak si mozes robit s telom zasahy kolko chces.
Aha, Cize ked sa hnevam na to ako to v state vyzera tak dvaja/traja transici co su nekastrovany budu najlepsi hromozvod nech sa mozem spravodlivo rozculit na jasne a zrozumitelne oznaceneho vinnika?
Sa mi tak ulavi a hned pojde praca za pasom lepsie od ruky....
@refly ale ked si zeny najprv zvacsuju prsia, potom zmensuju, napichaju pery, vytahuju kozu , plnia zadky....atd. no tak to nie je mrzacenie tela. Vsak ked si normo-hetero , tak si mozes robit s telom zasahy kolko chces.
@negymama aj ked nie si normo-hetero si mozes robit s telom, co chces- vid taky harald glöckner alebo tzv. "Thai-boys"...
Kvoli par ludom je to jedno, nech tu mame tehu muzov, je mi to tak jedno. Nakolko toto nie je problem, nevidite co sa deje vo velkom? Kolko deti zije na hranici chudoby? Toto riesit a nie par ludi v systeme. Ci si myslite, ze kazda druha si tu ufikneme kozy a prirobime nieco medzi nohami?
@negymama aj ked nie si normo-hetero si mozes robit s telom, co chces- vid taky harald glöckner alebo tzv. "Thai-boys"...
@vevesh hovorime o tom, ze tu autorka by chcela nejake moznosti u malej skupiny ludi obmedzit. priklady co si uviedla nepoznam, pravdupovediac ja to ani nesledujem. Fakt mi je to jedno kto ako vyzera, a co robi , ak to nezasahuje a neskodi mne ci spolocnosti.
viac by som uvitala vysetrovania a nasledne aj tresty, nielen podmienky...pre ludi co realne ublizia detom, zenam ci inym slabsim skupinam, psychicky ci fyzicky, ...neriesi sa a bagatelizuje domace nasilie, zneuzivanie deti v rodinach ci ludmi co s nimi prichadzaju do kontaktu- treneri, farari, veduci taborov atd. Su rozne pochybenia, ktore sa permanentne zametaju pod koberec a obvinuju sa obete miesto pachatelov. To ma teda viac trapi, ako si maju tie tri kusy trans v nasom okrese nieco viac ci menej na tele, ako je to bezne.
@anonym_555096 Nech sa páči, je to v ich programe:
Umožníme tranzíciu na princípe sebaurčenia. Prijatie postupov tranzície, ktoré budú založené na rešpektovaní rodovej identity dotknutej osoby a princípe sebaurčenia, teda bez nútených sterilizácií a iných nevyžiadaných zákrokov. Transrodové osoby musia mať možnosť zosúladiť svoju rodovú identitu s úradnými záznamami, vrátane všetkých súvisiacich dokladov (to znamená aj dokladov o vzdelávaní). Zároveň budeme presadzovať ospravedlnenie sa zo strany štátu a odškodnenie transrodových ľudí za nútené sterilizácie, ktorým sú transrodoví ľudia v rozpore so základnými hodnotami ľudskosti na Slovensku roky vystavovaní.
https://progresivne.sk/programy/rovnost/
A túto kapitolu garantujú: Lucia Plaváková, Beáta Jurík, Ondrej Prostredník a Zora Jaurová
@anonym_autor každý má nejaké to programové vyhlásenie a nie všetko sa im poradí presadiť.
Aj Fico má v programovom vyhlásení, že bude podporovať rodiny a bum zobral rodičom, ktorých deti ešte študujú na strednej škole daňový bonus.
Áno súhlasím s tým. Predsa keď sa cítim ako žena, tak si nebudem nechávať vtáka medzi nohami. Chce byt ,,žena” tak aj s takýmito ,,následkami” a tiež nesúhlasím s tým aby sa im v občianskom zmenilo pohlavie. Dala by som im špeciálne písmeno T alebo niečo neutrálne. V občianskom by nemali byt pocity ale fakty. Nesúhlasím aby trans súťažili v športových disciplínach s biologickým pohlavím a ani úplne nepodporujem, že toto všetko sa hradí zo ZP a na iné diagnózy sa musia skladať ľudia po pár eur aby sa mohol liečiť. A samozrejme že podobne zmeny až po 18 roku života a po dlhodobejším sledovaní u psychiatra.
Aha, Cize ked sa hnevam na to ako to v state vyzera tak dvaja/traja transici co su nekastrovany budu najlepsi hromozvod nech sa mozem spravodlivo rozculit na jasne a zrozumitelne oznaceneho vinnika?
Sa mi tak ulavi a hned pojde praca za pasom lepsie od ruky....
@martinmmartin Kastrácia nie je vyžadovaná, len sterilizácia (vazektómia/ podviazanie vajíčkovodov). Nemýľ si pojmy.
@martinmmartin Kastrácia nie je vyžadovaná, len sterilizácia (vazektómia/ podviazanie vajíčkovodov). Nemýľ si pojmy.
@anonym_autor Furt je mi to uplne jedno lebo tych par ludi nedokazu nijako ovplyvnit moj zivot a nebudem na nich trda minat ani sekundu mojho casu (na rozdiel od tej zgerby co je vo vlade)
@anonym_26857a s tym by som suhlasila. Ale ak Anicka nechce bimbasa, nech si operaciu zacvaka.
@anonym_autor vies kolko je takych ludi na Sk? 1-2.
@thirstymonk
@anonym_72aa65 ako ovplyvnuje vas osoby zivot to, co ma niekto medzi nohami,v brusnej dutine a s kym doma sulozi. Budem hadat-tradicna patrarchalna, ozranska, slovenska, homofobna a xenofobna rodina, ktora sa sice hlasi krestanom, ale nema ani sajnu, co je to tolerancia, slusnost a laska k bliznemu.
@anonym_autor zadlzeny stat je kvoli volicom ako si ty.
@anonym_6b1826 potom treba suhladit aj s tym, ze Anicka je tlsta ako prada,nech si lieco diagnozy sama za svoje. A Ferko fajci, nech si cvaka liecbu za svoje. Durko nech si lieci syfilis tiez za svoje.
Ja som jednoznacne za povinnu sterilizaciu trans ludi. Podla mna je to dobre vymyslene.
Nesuhlasim s povinnou kastraciou.
Je to rovnaky zlocin, ktory sa robil na Romkach, tiez sa im vykonavala sterilizacia bez ich vedomia (nemohli dat informovany suhlas, kedze bud nerozumeli alebo sa ich nikto ani nepytal). Akoze v mene nejakeho vyssieho dobra, aby nemali vela deti...
Nuz. Lahlo sa da ospravedlnit akakolvek nepravost. Dnes povinne kastracie trans ludi, zajtra povinne kastracie odsudenych za umyselny trestny cin, pozajtra povinne kastracie neveriacich... mohla by som pokracovat. Jednoducho nie.
@maranta_leuconeura Pozor, to co pises nie je pravda. Romky boli sterilizovane s ich vedomim a suhlasom. Dokonca za to tusim aj dostali nejake vyhody (zda sa mi, ze peniaze). O vsetkom boli informovane hlavne ustne. Informovany suhlas, ktory spominas, bol problematicky z toho dovodu, ze niektore z nich nevedeli citat a pisat. Podpisali sa krizikom a hotovo. Ale urcite neboli uvedene do omylu alebo oklamane...
@anonym_autor Ja zasadne nesuhlasim s dajakou zmenou pohlavia. Výmysly jedincov, ktorí nevedia čo by už od rozkoše robili. Treba im dať do ruky lopatu a tak. Bo nevedia čo s voľnym časom.
@thirstymonk prepáč, ale prejavil si sa ako totálny obmedzenec. Pripomínaš mi niekdajšieho ministra zdravotníctva Rakúsa (KDH), dokonca lekára, ktorý tvrdil, že homosexualita je choroba a dá sa liečiť
och boze , kiezby nase zdravotnictvo bolo financne devastovane LEN operaciami trans ludi. a vsetko ostatne by bolo spravodlivo hradene a preplacane.
Obyvatelstvo si tu hromadne nici svoje zdravie fajcenim, pitim, obezitou, atd. - liecba tychto pacientov je preplacana poistovnami, a nik nelobuje za zrusenie.
a potom su tu smutne pripady vazne chorych deti ci dospelych so zriedkavymi dg, ktorych lieba je nemozna na sk, alebo je extremne draha a poistovna to nepreplati, a robia a sa zbierky na zachranu zivota...😢
o vseprenikajucej korupcii a zlom hospodareni co kk tomu prispieva ani nehovorim.
Oficialna zmena pohlavia nie je taka jednoducha. Je to povacsine par-rocny proces, finacne a psychicky narocny s velmi obsiahlou liecbou u viacerych lekarov. Plus je to vedome rozhodnutie. Takze pri oficialnej kompletnej zmene pohlavia som za sterilizaciu. A vobec sa to neda porovnavat s povinnou kastraciou romiek- homo-transgender ludia to vobec nemusia podstupit, je to vedome rozhodnutie s nasledkami. A co by som este uzakonila, ze si pohlavie mozu zmenit az plnolete osoby po minimalne rocnom sedeni u psychologa a psychiatra.
@vevesh tak ako som písala,v nemecku sačí,že to o sebe iba povieš a zmenia ti pohlavie na počkanie.A dá sa to už od 12 rokov a keď rodičia nedovolia,tak rozhodne súd.
Dojde to aj sem.
@vevesh hovorime o tom, ze tu autorka by chcela nejake moznosti u malej skupiny ludi obmedzit. priklady co si uviedla nepoznam, pravdupovediac ja to ani nesledujem. Fakt mi je to jedno kto ako vyzera, a co robi , ak to nezasahuje a neskodi mne ci spolocnosti.
viac by som uvitala vysetrovania a nasledne aj tresty, nielen podmienky...pre ludi co realne ublizia detom, zenam ci inym slabsim skupinam, psychicky ci fyzicky, ...neriesi sa a bagatelizuje domace nasilie, zneuzivanie deti v rodinach ci ludmi co s nimi prichadzaju do kontaktu- treneri, farari, veduci taborov atd. Su rozne pochybenia, ktore sa permanentne zametaju pod koberec a obvinuju sa obete miesto pachatelov. To ma teda viac trapi, ako si maju tie tri kusy trans v nasom okrese nieco viac ci menej na tele, ako je to bezne.
@negymama suhlasim, je kopec "surnejsich veci" na pretras a postih. Ma druhej strane nie som za, aby urobili len nejaky zakon, aby sa ukazalo, ze nieco urobili a prd z toho a potom ho treba neustale novelizovat, lebo chyba a chyba a tzv. dorabali na kolene. Ked uz idu nieco robit, nech je to poriadne a ma hlavu a patu poriadne a nie milion strbiniek ako takyto zakon obist....
@anonym_26857a s tym by som suhlasila. Ale ak Anicka nechce bimbasa, nech si operaciu zacvaka.
@anonym_6b1826 transgenderi si nechcú dať odstraňovať bimbasy práveže....v tom to je úchylné.Keď sa cítim ako žena,tak predsa nebudem chcieť mať penis....
@vevesh tak ako som písala,v nemecku sačí,že to o sebe iba povieš a zmenia ti pohlavie na počkanie.A dá sa to už od 12 rokov a keď rodičia nedovolia,tak rozhodne súd.
Dojde to aj sem.
@anonym_26857a ano, v nemecku staci. To neznamena, ze s tym suhlasim a ze na sk to musi byt take jednoduche. Problemy sa v nemecku este len ukazu, lebo iste veci musia dozriet...
@negymama suhlasim, je kopec "surnejsich veci" na pretras a postih. Ma druhej strane nie som za, aby urobili len nejaky zakon, aby sa ukazalo, ze nieco urobili a prd z toho a potom ho treba neustale novelizovat, lebo chyba a chyba a tzv. dorabali na kolene. Ked uz idu nieco robit, nech je to poriadne a ma hlavu a patu poriadne a nie milion strbiniek ako takyto zakon obist....
@vevesh no to tak byva...ryba smrdi od hlavy. Vacsina autaritativnych lidrov sa obklopuje nekompetentnymi ludmi, aby ich neohrozili...a ti potom produkuju tie chaoticke zakony.
Chcela by som mať tvoj život aby ma trápili takéto hlúposti. Je mi úplne jedno čo máš medzi nohami, či máš /chceš mať deti a s kým spávaš pokiaľ tým nikomu neubližuješ. Taký istý postoj mám aj k trans ľuďom.

@anonym_6b1826 Presne. Zadlžený štát v konsolidácii, nemáme peniaze na liečenie rakoviny a iných chorôb a budeme preplácať hormonálnu liečbu transgenderov, ktorí ju z biologického hľadiska nepotrebujú, lebo majú psychické problémy s identifikáciou s vlastným telom.
@anonym_autor a liečba alkoholikov, narkomanov, ŤŽP ľudí ktorí sa už tak narodili, liečba obezity, rakovín pľúc fajčiarov, chorých detí z výsledku nezodpovedného rodičovstva, liečba väzňov ti nevadí? Viem, nevadí, len trans, treba nájsť nepriateľa a robiť bububu 😏 Neskutočná hlupota.