Nedarí sa otehotnieť. Kedy to začať riešiť u lekára?
Ahojte babulky...neviem, ci je tu uz takato tema, ak je, nenasla som ju, dufam, ze ma prilinkuju. Ale ak nie, tak sa chcem spytat., kedy ste zacali riesit u lekara neuspesne snazilkovanie.
My sa s buducim manzelom snazime cez 4 mesiace, ja viem, ze si niekto povie, ze je to strasne kratko...ale mam 31, brala som 5 rokov HAK, a ked sa to po jej vysadeni este zatial nepodarilo, zacinam mat pocit, ze nie je nieco v poriadku.
Po akom dlhom neuspesnom snazilkovani ste to zacali riesit s lekarom?
@lucka_220809 luci, no tak drzim palce, ze vyriesite vas problem. ja som mala vcera s drahym o tom vsetkom debatu, a je takeho isteho nazoru, ze asi sa nechat vysetrit , nech zistime, ci je nejaky problem. tak buduci mesiac zaciname....dufam, ze to vsetko dobre dopadne. 🙂
@zuzkag2 tak vam silno drzim palec... najlepsie by bolo , keby ste zistili, ze vysetrenia ani uz nepotrebujete a vysli by ti // na teste... 😀 u nas uvidime ako to cele pojde.. ja to uz radsej ani neanalyzujem chvilu.. cas ukaze a sanca je vzdy, tak hlavne nepodliehat panike 😉
@zuzkag2 po roku som dokimu spomenula medzi recou ze sa snazime uz rok... a on poslal mm na vysetrenie, potom mne vzal krv.. mala som nizky progesteron, nasadil duphaston a o pol roka potom som otehu...
4 mesiace nie je vela, ale vzhladom na vek by som sla v ramci preventivky ku gynekologovi a povedala mu ze chces babatko... a mozes zacat aj kyselinu lystovu brat alebo femibion800. 😉
moja ešte dva mesiace sa snažte a potom šup šup to riešiť z lekárom 🙂
@zuzkag2 nie.. to je hormon... necitila som to ziadno.. menstuacia pravidelna cca 28-32 dni. akuratne dost bolestiva, ale to s tym nemalo spojitost... to mi zistil az z odberov.. ze niezky progesteron brani otehotneniu.. ale nemala som az tak zlu tu hranicu ze sa da aj s takou hodnotou otehu....
niekedy su obaja zdraví a proste sa nedari a podari sa az za viac rokov... samozrejme je dolezite aby siel na vysetrenie aj mm.. ale myslim ze by som este pockala u teba stym vysetrenim u mm tak pol roka este... byt na tvojom mieste idem na preventivku a poviem dokimu ze sa snazim. nech ti predpise napr den duphaston (aj na upravu cyklu aj na podporu otehotnenia) a poradi ti nejake vitaminy 😉

@kraskanz1 aha...no ja mam skor pocit, ze od vysadenia HAK sa mi cykly skracuju, a posledny menzes bol strasne slaby.