Nedarí sa nám otehotnieť

jasminavanesa2022
31. mar 2023

Dobrý deň, s manželom sa snažime už skoro 2 roky o babätko a sa nam nedarí. Manžel ma zlý spermiogram, malo spermii tým pádom zlú pohyblivoť spermii.
A 17.4. mam ist na laparoskopiu môžem sa spýtat otehotniem po tej laparoskopii???
Manžel bral aj vitaminy Rhodiola. Vôbec sa nám nedarí. Môžem poprosiť o nejake rady, či to o dajake vitamíny pre mňa, alebo pre manžela, alebo dajake vyšetrenie, pri ktorom sa nam to už konečne podari? Vopred ďakujem za odpoveď. 🙂

denkatn
31. mar 2023

po laparoskapii lekar tusim povie ze do najblizsej menstruacie bez sexu. je to maly operacny zakrok, ale predsa riziko infekcie. taku infekciu vnutri ked chces mat babatko naozaj nepotrebujes.. vitaminy isto treba brati kyselinu listovu. nepomoze otehotniet, ale pomoze dobre delenie buniek, takze vajicko ma sancu vyvinut sa zdravo. treba sa opytat v lekarni na vitaminy.

jasminavanesa2022
autor
31. mar 2023

@denkatn Tu laparoskopiu mi odporúčil preto, aby zistil či su prechodne vajíčkovody alebo nie. Jedna moja znama, bola tiež na tu laparoskopiu, otehotnela, ale bohužiaľ potratila. Neviem no, nedari sa nam voobec 😏

denkatn
31. mar 2023

@jasminavanesa2022 ano, vtedy sa robi laparoskopia, je to vlastne ze kamerou vnutri pozru ci je to tam ok, ale mozu ostat male jazvycky. idu vacsinou cez pupok.

jasminavanesa2022
autor
31. mar 2023

@denkatn ano, to mi vravel aj doktor, ze to ide cez pupok, ze jeden taky maly rez. A co si myslite mozem po tom aj otehotniet? Viete uz velmi tuzime po babätku 🥲

denkatn
31. mar 2023

ta laparoskopia nema vplyv na otehotnenie, nie je to lieba, je to len pozretie brucha. to akoby ste sa pytali, ci po pozreti brucha lepsie otehotniete. no mozno sa ukaze ze je problem, ten budu riesit a mozno sa ukaze ze vsetko v poriadku, tak doktor povie dalsi postup.

jasminavanesa2022
autor
31. mar 2023

@denkatn to asi chce zistit, ci je vsetko v poriadku alebo nie a potom asi nasadi dajaku liecbu, co mi pomoze otehotniet.

denkatn
31. mar 2023

@jasminavanesa2022 presne, a tie vitaminy nie su na skodu, tie sa daju brat cim skor.

martul
31. mar 2023

@jasminavanesa2022 laparoskopia a manželov zlý spermiogram sú dve rozdielne veci. Všetko by som konzultovala s doktorom a žiadala vyšetrenia. Pre teba ale hlavne nech to rieši manžel. Veď on má predsa potvrdený,, problém ".
Spoliehať sa na vitamíny vo vašom prípade je veľmi málo

milanpetras
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
taktotedanie
1. apr 2023

Nedari sa vam lebo je chyba v manzelovi
Pojdete na laparoskopiu, zistia ze je vsetko
Ok ale darit
Sa vam aj tak nebude ked ma manzel zle
Spermie..logicky

ninka99865
1. apr 2023

Treba vyšetrenia. Hematologia (aj lepive doštičky), endokrinologia, hormonálny profil, repdorukcna imunologia (aj s partnerom) priechodnosť ti pozrú na laparoskopii. Sleduješ si ovulaciu? Prebieha? A muž taktiež nestačia len spermie ale aj u neho hormonálny profil ci nemá malo testosterónu alebo poruchy štítnej žľazy a preto sa netvoria spermie akoby sa mali. Taktiež aj stery obom treba vziať ci nemáte nejaký zápal, ureaplazmu alebo hocičo, čo môže byt dôvodom zlého spermiogramu.

diaszoky
1. apr 2023

@jasminavanesa2022 nuz ja by som na laparku nesla len koli tomu aby on ,,zistil’’,ved to je chore kedze manzel nema dobre vysledky

melany4
1. apr 2023

@jasminavanesa2022 my sa snažíme necelé tri roky...spermiogram mame taky ako vy a laparoskopia Bohuzial nepomôže ak bude u teba všetko v poriadku,tak ako som to mala ja.
My sme rok po mojej laparoskopii ale keďže je zlý spermiogram tak nám zostáva jedine čakať na zázrak ci sa niekedy nájde jedna zdrava spermia a žiaľ na veľmi zle spermiogrami nepomáhajú ani vitaminy.

melany4
1. apr 2023

@jasminavanesa2022 co mam info tak na zle spermiogrami môže pomôcť bud
Antibioticka liecba
Hormonálna liečba.
Pripadne operácia moznej varikokely .
Len treba nájsť dobrého urológa.🙂

mimi410
2. apr 2023

@jasminavanesa2022 písala som vam správu

julkakratka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martul
8. apr 2023

@julkakratka a radu potrebijes v čom, test si si aspoň urobila?

julkakratka
8. apr 2023

@martul máte s tým niekto skúsenosť? Test si idem kúpiť

ponina
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre