icon

Nehormonálna vnútromaternicova špirála (teliesko)- skúsenosti a vplyv na menštruáciu

verca08
3. feb 2026

Aké máte skúsenosti? Upravila sa menštruácia, ak ste nemali pravidelne?

nyusika
3. feb 2026

asi som velmi unavena...ale temu som otvorila len preto, lebo ma sakra zaujima, ake s
u to uz nehormonalne spiraly - akoze riasenky na mihalnice 😀

ospravedlnuiej sa za off topic, mozno niekoho pobavi

anonym_b46718
3. feb 2026
@nyusika

asi som velmi unavena...ale temu som otvorila len preto, lebo ma sakra zaujima, ake s
u to uz nehormonalne spiraly - akoze riasenky na mihalnice 😀

ospravedlnuiej sa za off topic, mozno niekoho pobavi

@nyusika dve sme unavene - kozmeticka novinka? Idem si precitat!

domka222
3. feb 2026

Musela som si to tiež pozrieť. Pod týmto pojmom mi vyhodilo obrázky vnútromaternicového telieska a obal na káble 😂🤷‍♀️

verca08
autor
4. feb 2026

@nyusika @anonym_b46718 @domka222 Milujem tieto komentáre od ľudí, ktorí netušia, čo je nehormonálna špirála, ale aj tak majú potrebu niečo napísať. Internet je naozaj krásne miesto.

zojazoja
4. feb 2026

Prosím ta, čo je nehormonalna špirála?

nyusika
4. feb 2026
@verca08

@nyusika @anonym_b46718 @domka222 Milujem tieto komentáre od ľudí, ktorí netušia, čo je nehormonálna špirála, ale aj tak majú potrebu niečo napísať. Internet je naozaj krásne miesto.

@verca08 Ježiš , veď to bolo v rámci srandy 🙈 naozaj buď je súvis na takýto jedovatý komentár

Ale OK, ospravedlňujem sa, chápem , te rozhádzané hormóny sú peklo

domka222
4. feb 2026
@verca08

@verca08 veď tak nám povedz,keď nevieme. Ja sa rada priučím. Lebo mne našlo len teliesko

verca08
autor
6. feb 2026

@zojazoja @nyusika @domka222 je to antikoncepcia,ktorú dáva do vnútra maternice gynekológ, na 3-10 rokov, je bez hormón. Brala som hormonálnu antikoncepciu, aby som mala riadne menštruáciu, ale dostala som trombózu do nohy a pľúcnu embóliu, čiže som skoro zomrela. Preto mi odporučil lekár túto možnosť.

domka222
6. feb 2026
@verca08

@zojazoja @nyusika @domka222 je to antikoncepcia,ktorú dáva do vnútra maternice gynekológ, na 3-10 rokov, je bez hormón. Brala som hormonálnu antikoncepciu, aby som mala riadne menštruáciu, ale dostala som trombózu do nohy a pľúcnu embóliu, čiže som skoro zomrela. Preto mi odporučil lekár túto možnosť.

@verca08 a nie je to teda vnútromaternicové teliesko? Lebo keď som hľadala vážne mi našlo len to a potom blbosti na káble 🤷‍♀️

zojazoja
6. feb 2026
@verca08

@verca08 aha. A odkiaľ máš ten názov špirála? Bo fakt ani ja som to v živote nepočula a ani múdry ujo Google mi to nevedel nájsť.

verca08
autor
7. feb 2026

@zojazoja @domka222 tak to nazval môj gynekológ, nemám to z vlastnej hlavy.
Nehormonálna antikoncepcia pomocou medenej špirály
Je to plastové teliesko v tvare písmena T ovinuté medeným drôtikom, ktoré sa zavádza do maternice. Zabraňuje zahniezdeniu oplodneného vajíčka. Medená špirála poskytuje bezpečnú ochranu pred otehotnením

domka222
7. feb 2026
@verca08

@zojazoja @domka222 tak to nazval môj gynekológ, nemám to z vlastnej hlavy.
Nehormonálna antikoncepcia pomocou medenej špirály
Je to plastové teliesko v tvare písmena T ovinuté medeným drôtikom, ktoré sa zavádza do maternice. Zabraňuje zahniezdeniu oplodneného vajíčka. Medená špirála poskytuje bezpečnú ochranu pred otehotnením

@verca08 čiže nehormonálne vnútromaternicové teliesko

nyusika
7. feb 2026
@verca08

@verca08alw veď ja viem, čo to je 🙈 to bol len raky fôr - evidentne ma tvoj nadhľad a zmysel pre nevinne odľahčenie dovolenku