icon

Neplodnosť u muža

12. jún 2023

Ahoj žienky... Možno blbá otázka, ale predsa ma zaujíma váš názor na danú situáciu..
Muž ma 46 rokov 2 dospelé deti..
Pred rokom a pól sa snažíme o spoločné dieťa no stále sa nám nedarí. Ja som bola u gynekológa u mna problém nieje, mám 7 ročnú dcérku s predchádzajúceho vzťahu.
Je možné že je muž neplodny?
Za každú radu, reakciu, názor vopred Ďakujem

kiki68
•
12. jún 2023

Ma 46, vysoky vek na dieta aj u muza. Kamoska ma toto, jej muz mal v 40tke prve s nou a ihned to vyslo, druhe nie a teda zle vysledky u neho. Cize odporucaju uz IVF

cookie29
•
12. jún 2023

Takze pekne po poriadku:
- pred rokom a pol ste sa snazili, a co odvtedy?
- muz ma 46 a co Tvoj vek? Aj ten je podstatny
- u Teba problem nie je, lebo mas dcerku? Aj muz ma deti z predosleho manzelstva... navyse muzske spermie sa daju pomerne lahko preskumat, kdezto vajicka nie...
- ake mas za sebou vysetrenia, aby si mohla tvrdit, ze u Teba problem nie je?

A este poznamka, je lahsie zacat muzom, lebo u neho su vysetrenia jednoduche a bezbolestne (teda aspon co sa fyzickej stranky tyka)

katarinkalilly
•
12. jún 2023

Nemôže mať už pomalšie spermie? Môj muž má tiež 46,1 dieťa s prvého manželstva (17r)a v centre mu zistili že má pomalšie spermie, ktoré síce dokážu oplodnit, ale nie tak ako za mlada. My sme sa tiež snažili, ja mám dieťa s prvého vzťahu (25),tiež tak ako vy dlho, ale už som to vzdala. Môj nie🙈😊, len ja som sa teraz zamerala len na seba a bábo som vypustila z hlavy. Ak to má prísť, tak to príde, ak nie, tak ako sa vraví Boh má potom s nami iné plány. Ak mužovi dohovoriš, skús nech si dá zistiť pohyblivosť spermií. Držím palčeky

arabellka1
•
Odpoveď bola odstránená
•
autor
•
12. jún 2023

@cookie29 sme spolu 2 roky a rok a pol sa snažíme... Ja mam 35 rokov chodim na pravidelné prehliadky a gynekológ ma vyšetril, urobil všetky potrebne vyšetrenia aj odbery všetko je v poriadku z mojej strany nieje problém otehotnieť.

autor
•
12. jún 2023

@katarinkalilly Ďakujem veľmi pekne

floki1994
•
12. jún 2023

Mozno si nesedite ako partneri...aj take sa stava...muz nech da vysetrit spermie..ale uz by som isla do centra nejakeho kvoli veku oboch nech pomozu ak sa da 🙂

jaskolka
•
12. jún 2023

Aj u mužov plodnosť vekom klesá. To, že už má deti neznamená, že momentálne už nemôže mať problém.
Takisto je možné, že sa "chemicky" k sebe nehodite.
No najjednoduchšie je urobiť mu spermiogram a potom podľa výsledku ďalej.

cookie29
•
12. jún 2023

takze mas za sebou priechodnost vajecnikov (HYFOSY)? Ake mas napriklad AMH? robil napriklad postkoitalny test? zopar prikladov... casto maju zeny pocit, ze vsetko v poriadku, ale chyba vela vysetreni. A este raz, aj keby vsetko urobil, do vajicok nevidi. Kolkokrat v IVF skupinach citas, ze mali 10-15 vajicok a neprezilo ani jedno... a toto sa predpovedat neda.

andrejka1974
•
12. jún 2023

Plodnosť vekom klesá a musia byť oba faktory a často treba aby aj vajíčka boli úplne ok a dávali spermiam signál ,vekom k oplodnenie dochádza zriedkavejšie a časom vobec

sense
•
12. jún 2023

Nemusí byt ne plodný. Ake vyšetrenia ti spravil gynekológ. Lebo ten nerobí úplne všetko vyšetrenia, môže byť len ze vy dvaja ste ne kompatibilní. Ja mam dcéru s prvého manželstva, a muž mal po 40 podarilo sa nám hneď. S terajším partnerom (40r)sa nám nepodarilo ani za 3 roky, hoci on ma spermiogram v poriadku a ja hormonálny profil tiež. (hématologiu, genetiku a podobne sme nedávali robiť, keďže do IVF by som nešla, vzhľadom na vek. Raz som síce tehotná bola ale bol to MA.

nique
•
12. jún 2023

My sme sa s manželom snažili 6r (vek 30 a 31), obaja zdraví. Išli sme na IVF, vyšlo na 1x. Druhé dieťa prišlo samé, to som už mala 38r.
Niekedy to proste nejde