icon

Neustále zápaly v pošve

sorca24
28. sep 2014

Už niekoľko rokov mám neustále zápaly v pošve, pričom výsledky z kultivácií mám vždy negatívne. Ked mi dá gynekolog nejaké čapíky, napr.Polygynax, zápal ustupi alebo len čiastočne, vyskúšala som toho už kopec a nič mi nepomáha, bola som aj u imunologičky ale imunitu mám ok, až na to, že pred 2 rokmi mi dianostikovali celiakiu,čo je autoimuune ochorenie. Tie zápaly sa mi prejavuju pálením v pošve a bolestivým stykom, mám to zvnutra opuchnute, kedysi som mávala aj silný biely výtok ale na to mi pomáhal výplach so sodou bikarbonou - čitala som na nete, že existuje laktobaciloza a takto sa to lieči a mne to fakt pomáhalo,hoci moj gynekolog tuto diagnozu odmieta a stále by ma len napchával laktobacilmi ktoré mi robia ale zle - pri ich vaginálnej aplikácii ma to začne páliť ešte viac a začne mi nekutočne silný výtok, že som celá od neho "zagebraná". Teraz mi ale tie výplachy nepomáhaju a gynekolog netuši z čoho ten zápal mám, kedže kultivácie su stále negatívne, ja rozmýšlam či nemám daku alergiu na toaletne papiere, vložky a tak.......už by som chcela aj dieťa ale na to treba aj sex a ked ma to stále bolí, tak nemám nan ani chuť ☹ Nemá niekto skusenosti s podobným problémom?

bubulacka
29. sep 2014

@reva6 nájdi si na nete, je to velmi časté ochorenie, niekedy bez príznakov, preto o nich pacient ani nevie a šíri ich ďalej.
@sorca24 no napr. pri urea a mykoplazmach nepomáha ani kondom 😉 ja som chcela iba poradit - moze a nemusí to byt príčina, sudim podla seba - mala som problémy dlhé roky a prave toto bol problem, škoda ze na to neprišli uz pred 6 rokmi ...

darina1952
29. sep 2014

@sorca24 ahoj, skús si posilniť imunitný systém - odporúčam kúru 3 mesiace za sebou jeden týždeň v mesiaci (napríklad vždy prvý týždeň) brať Arko Defences pre dospelých http://arkodefenses.sk/ , veľmi pomáha a podporuje imunitu vďaka kolostru aj prirodzeným baktériám mliečneho kvasenia.
Odporúčam ti vypustiť zo stravy plesňové syry a tiež obmedz príjem čokolády 😉

zuzanka560
30. sep 2014

No ja som kočky 2 mesiace po sekcii a je to katastrofa. Takéto problémy som ešte nemala 😢 . Stále cítim opuch pri vstupe do pošvy a páli ma pošva aj z vonka. Výtoky nemám žiadne. Dr. mi predpísal Macmiror, ale absolútne to nezaberá. Taktiež som skúšala výplachy a gél značky Multi-gyn. No trápenie pokračuje aj naďalej 😖 . Už som zúfalá, ak mi niekto poradí s mojím problémom budem vďačná. 🙂

tslobik
30. sep 2014

Na tie mykoplazmy a ureaplaz. treba dávať pozor, lebo môžu spôsobiť neplodnosť. To sa bežne nevyšetruje. Ale fakt keď sú v tele dlhú dobu aj viac rokov sú nebezpečné.

tslobik
30. sep 2014

@sorca24 A cytologiu máš v poriadku? Lebo ja som mávala neustále zápaly aj v čase, keď som mala zlé výsledky cytol. A tiež nepoužívam na int.hygienu mydlo, ani sprcháče (aj keď je to čudné, ale pomáha mi to). Mne celkovo žiadna telová kozmetika nerobí dobre.

reva6
30. sep 2014

Baby..... uzival niekto z vas doxihexal???? Bolo vam po nom zle????

sorca24
autor
1. okt 2014

@tslobik áno, cytologiu mávam Ok, len Doderlein je prítomný, zaujímave je , že ked som pred niekolkými rokmi mala kvasinky aj v kultivácii, tak vtedy som pociťovala velmi silné svrbenie ako hlavný príznak, teraz ma to páli, ale nie neznesitelne a vadia mi hlavne bolesti pri sexe, s tým pálenim by som sa aj naučila žiť. No idem skušať či nemám alergiu na niečo, kupila som si biely toaletný papier a aj vložky vymenim , použivala som always, kupila som si Jessa normal + flugel, mali by byť bez parfumu a farbív a idem vyskušať vaginálny gel s tea tree oil na 7dni,tak uvidím........už som rozhodnuta že ked mi toto nepomože , vyskušam dajakeho ludoveho liečitela lebo normálni lekári mi nevedia pomôcť ☹

cackaa
1. okt 2014

@zuzanka560 Ja mávam tiež teraz v poslednej dobe svrbenie, pálenie a opuchy a začala som používať toto:
http://www.aromatherapy-sk.eu/product/candisan-... - nakvapkám na tampón asi 5 kvapiek a vložím do pošvy - vymieňam 2x za deň
http://www.aromatherapy-sk.eu/product/balzam-fe... - tento balzam je super, dobre ukludňuje sliznicu zvonku a dá sa aplikovať (pokiaľ je v chladničke) aj do pošvy
http://www.aromatherapy-sk.eu/product/hy-intima... - na umývanie miesto mydla
http://eshop.nobilis.cz/doplnky-stravy/extrakt-... - toto je výborné zase užívať zvnútra, ničí to všetky baktérie a plesne

Používam to už asi 4 deň a musím uznať, že to zaberá veľmi dobre. Malo by sa to používať min.1 týždeň. A mne Macmiror tiež vôbec nezabral, skôr mi všetko zhoršil. Dúfam, že to niekomu pomôže.

sorca24
autor
2. okt 2014

@maca283 včera večer som si dala gel s tea tree oil( 3%) a dosť to začalo páliť, je to normálne?

maca283
2. okt 2014

ano aj mna to palilo ale treba davat male množstvá Radšej viac krat ako naraz vela Ale postupne to palenie prestane

mamina2388
2. okt 2014

ahoj.....tak neviem, a skusala si obycajny canesten combi....+ aj tekuty na vyplach,+ repik lekarsky+ v lekarni ti daju aj na to taky gel ten neviem uz ako sa vola ale dava sa iba na noc si aplikuje s takou tyckou dnu...viem o com pises, a draheho si s tym natri tiez, pretoze to ma asi aj on kedze sa ti to opakuje...ked z inym nie tak aspon ten canesten..
pliesen+mykoza a ak ta to aj stipe ci svrbi pali, mas pokrocile stadium,

a aby to zabralo cca 4dni nesexujte...

a odporucam dezinfikovat pripadne vymenit vanu....a nech sa preliecia aj pribuzny..!!!!

barb1
2. okt 2014

tak Tvoje problémy sú u mňa hudbou minulosti. Príčinou je oslabená imunita a nevhodná strava. Ako sa treba stravovať je individuálne u každého jedinca, to je diskusia na dlhšie.
Ale mám zaručený návod ako si pomôcť.
Kokosový olej tento http://drobcekovia.sk/?str=detail&id=688&sekcia... si zober na prsty, pridaj 2 max 3 kvapky čajovníkového oleja, ráno a večer aplikuj dnu zospodu čo najhlbšie. Keď bude dosť kokosášu, čajovníkový olej ťa nebude štípať. Ak sa z toho vyliečiš, používaj kokosáš ako lubrikačný krém, krááááááásne to vonia 🙂 je to veľmi príjemné. Kokosáš je antimykotikum, čajovníkový pôsobí protizápalovo a môžeš to aplikovať do nekonečna.
Kým neporiešiš oslabenú imunitu, problém sa Ti bude stále opakovať.

barb1
3. okt 2014

@sorca24 a ešte som zabudala, dopĺňam: žiadna kozmetika, iba čistá voda na umývanie. Vložky a tampóny som prestala používať, používam menštruačný kalíšok, budeš stálo počas menzesu čistučká a voňavučká http://drobcekovia.sk/index.php?str=detail&id=1... (zápach pri menštruácii spôsobujú vložky a tampóny, nie menštruačná krv)

barb1
3. okt 2014

@sorca24 jááá hlava deravá, ešte som zabudla: žiadne tangáče , silonky a úzke oblečenie, pekne nech to vetrá tam dole.

berni01
3. okt 2014

Ahoj ja som mavala tiez podobny problém. Vyskúšaj wobenzym mne velmi pomohol a použivam už dlhe roky intimny gel od firmy just bez toho by som už nevedela existovat.

salamistka
3. okt 2014

Tabletku Mycomax si skúšala? jednorázová, do úst, do 7 dní máš nemáš v tele žiadne kvasinky...ale nie každému zaberajú, mne po rokoch útrap zabralo len toto

sorca24
autor
4. okt 2014

@salamistka ja mám Flucosandoz, každý týžden vziať 1 tabletku po dobu 3 mesiacov.........dakujem všetkým za rady, ale všetko ohladom mykozy už poznám, ja si stále myslím že mykoza to nieje, ale nejaký iný problém, teraz som si začala dávať gel s tea tree a pomáha to........

babika112
4. okt 2014

robili ti vyšetrenia na chlamýdie, ureaplazmy a mykoplazmy? vyšetrenie sa robí zo steru z krčka maternice a nie je to bežné vyšetrenie! Mám s tým podobnú skúsenosť, takže ja by som si na tvojom mieste jednoznačne dala urobiť vyššie uvedené vyšetrenia...tie ureaplazmy sú hnusné

bubulacka
4. okt 2014

@reva6 myslim my sme užívali, nam zle nebolo... Nesmie sa jesť na lacno a pozor aj na mliečne vyrobky 😉

lucia24101982
8. okt 2014

Ahojte,ja mam tiez takyto problem,ale odkedy uzivam tankvej,tak mam po probleme.

stefania100
7. jan 2017

@bubulacka Prosim Vas, ak treba liecit partnera znamena to, ze moze mat aky virus....? 😔 dakujem

stefania100
7. jan 2017

@sorca24 Dobry vecer, prosim Vas aky presne gel pouzivate s tea tree....dakujem krasne.

lubodrgan
13. jan 2017

Po vyplachu koloidnym striebrom po dobu 5 dni.
Bude to bez problemov.
http://koloid.sk/koloidne-produkty/koloidne-str...
to to je vhodne ,
prajem vela zdravia

ikonica
14. jan 2017

robili ti aj vysetrenie na lactobacilozu? neberies HAK? vtedy zvykne byt posva nachylnejsia na akekolvek pliagy, hak jej im tam vutvara dobre prostredie...

dankanka
14. jan 2017

@sorca24 aj ja by som Ti poradila skôr už ľudového liečiteľa..Kamoška mávala roky hak len kvôli tomu že inak mala aj 2-3x do mesiaca menzes..A silný.. zrazu zmenila stravu, nasadili jej dáke bylinky - to bola dala čínska a teraz chodí ešte k jednej a tá jej vie celkovú diagnózu urobiť, čo kde aký orgán má problém, nasadila jej dáke kvapky, opäť zmenila stravu a už aj akné sa jej prestáva robiť.. hak neberie uz od leta a má ukážkový cyklus..Celkovo sa super cíti aj vyzerá..Ale treba sa pripraviť aj na dosť veľké finančné výdavky a tým spojené. Myslím však že to za to stojí..

chemik111
30. jan 2017

Uz je to stare vlakno, ale predsa. Skus alternativny pristup, najprv diagnostika biofrekvecnymi pristrojmi, potom terapia s plazmovym generatorom, prirodnymi antibiotikami/antimikotikami, vyzivove, doplnky, bylinky, zmena stravy,....perfektne skusenosti mam, uzasny pritup personalu. Vacsinu zdravotnych tazkosti riesim ja aj rodina prave takto. Ak si z Bratislavy a okolia, skus vo vyhladavaci najst Kairos centrum, odporucam. Vsetko neinvazivne, bezbolestne a hlavne bez liekov ci chemie...

milades
10. aug 2017

@sorca24
Dobry den prajem, prepacte, ze po rokoch obnovujem tuto temu, ale zial, je pre mna aktualna. Uz rok a pol sa trapim s presne rovnakym problemom ako mate/mali ste Vy. Su to uz roky, co ste vytvorili tuto temu.
Prosim, pomohla Vam nieco? Verim, ze hey. Ak ano, podelte sa prosim, uz som zufala. Dakujem.

zuzana6666666
17. sep 2017

Veľmi prosim daka rada na pálenie pošvy...nemám doma bohužiaľ ziadny krém :( neviem co robit

sorca24
autor
2. mar 2018

@milades dobry den. Nakoniec som presla inej gynekologicke, mala som ureaplazmu , preliecili ma antibiotikami, ktore som brala 25dni a partner 20dni. A robievam si vyplachy so sodou bikarbonou ,lebo kvasinky som asi nikdy nemala. Existuje diagnoza laktobaciloza. A vzdy ked ma pali, vacsinou to zacne po menstruacii, tak.si urobim vyplach. A za den sa zapal stiahne, tie vyplachy treba opakovat podla potreby. Niekedy staci raz za tyzden, niekefy dvakrat a niekedy cely mesiac netreba.

kacena85
12. máj 2018

@sorca24 a ta bolest pri sexe presla ako??ja uz nemam mykozy a spol no kvoli endometr.musim brat hak.a ta bolest pri sexe plus ked mi to popraska uf