Nikdy nekončiace akné
Akné- vec, ktorá mi zasahuje neskutočne do života.
Mám 18 rokov a stále nezastaviteľné akné. Trpím naň už od 5 ročníka na ZŠ. Teraz chodím do 3 ročníka na strednej škole a nič sa nezmenilo.
Ani si neviete predstaviť, ako to človeku znižuje sebavedomie. Ja si prídem, akoby som už žiadne nemala. (ani s make-upom).
Keď idem po meste, alebo po škole a vidím všetky tie dievčatá s krásnou čistou pleťou, vnútorne plačem od závisti.
Každé ráno keď sa prebudím a pozriem do zrkadla, odraz v ňom mi pokazí celý deň. Zas tá nechutná tvár plná akné, čiernych bodiek, jazyčiek a fľakov. Nanesiem make-up od dermacolu (cover) ktorý ako tak dokáže zakryť tú ohavnosť a tvárim sa, že je zo mňa vyrovnaný človek... Ale nie je.
S nechuťou začínam deň. Vyhýbam sa každému pohľadu a chodím s hlavou sklonenou. Akné mi dosť komplikuje život. Zakaždým, keď som nútená s niekym komunikovať (s profesormi a tak) mám pocit, že nevnímajú mňa ako osobu a nepozerajú sa mi do očí, ale na moju strašnú tvár. Preto nemám priateľov. Neverím sa a neviem si predstaviť sa a niekym baviť tvárou v tvár bez toho, aby som musela.
Vždy keď vstúpim do miestnosti, vyberám si miesto tak, aby mi svetlo/slnko nesvietilo do tváre, aby som ho mala chrbtom. Nie vždy je to jednoduché, keď práve nad stolom vysí lampa. Cítim sa vtedy ešte horšie ako inokedy. Častokrát len tak plačem od zúfalstva pred zrkadlom a vyčítam si, prečo nemôžem mať tvár, ako každý iný. Hanbím sa aj pred rodinou. Vždy sa skrývam za moje dlhé vlasy. Zapnem ntb, kde vidím ženu s krásnou pleťou, zapnem tv, kde to je tak isto, idem von a oproti mne kráča žena s tvárou, ktorá má nádhernú tvár. Vždy som sa upokojovala v najhoršom vetou ,,JA SOM VIAC AKO LEN MOJA TVÁR" no v poslednom čase samu seba neoklamem a trápim sa stále.
Podľa mňa človek, čo to nezažije, nevie.... Nemám akné len na tvári, ale aj na ramenám a chrbáte, čo mi dosť v lete komplikuje to, čo si oblečiem..... a vyskúšala som už čokoľvek.... neviem čo viac a ako sa toho zbaviť, občas rozmýšľam nad tým najhorším. NECHCEM žiť v takomto tele.
Antikoncepcia od gynekológa, zynerit od kožnej, babkovské rady, tea tree oil z lekárne, biely jogurt, detský púder, sudokrém, banánová šupka, cesnak, garnier, rôzna drogériová kozmetika, atď.... nič, nič mi nepomáha. A ja si neviem dať rady. Neustále plačem a neviem si veriť a členiť sa kvôli tomuto do spoločnosti. Skúšala som meniť aj make-upy, dala si dvojmesačnú letnú pauzu bez makeupu. Každé ráno a večer si tvár umývam a stále sa to nezmenilo.
PRETO BY SOM VÁS CHCELA POPROSIŤ O NEJAKÉ VÁŽNE ZABERAJÚCE RADY, KTORÉ ZABERAJÚ. Som rozhodnutá vyskúšať všetko. Všetko čo som neskúšala, skúsim. Pridám Vám aj fotky, aby ste videli v akom zlom stave to je.
Ďakujem za každú radu a typ.

@lubicamala, spamuješ diskusie nepovolenou reklamou, naviac píšeš blbosti, pretože každý súdny človek vie, že valček problém s akné nerieši
@lubicamala, ty doktorka! Derma roller sa nesmie pri akné používať! Ihly šíria baktérie po celej tvári a s cystami by sa roztrhlo vrece. Nikto so zdravým rozumom si ihlami nebude brázdiť aknóznu pleť, ani keď napíšeš, že tento valček z akné vyliečil celé východné Slovensko.
btw ad1 vkladaním kontaktov na firmu porušuješ pravidlá MK
ad2 valčeky derma roller sa dajú na ebay kúpiť už od 1,50 €
Máš porobené vyšetrenia?? Tieto prejavy akné, kt. máš ty si nemyslím, že sú len tak.. Buď nejaký skrytý zápal v tele, intolerancie, alergie na čokoľvek - od potravín až po chemické zlúčeniny. Prepáč, nemám čas čítať všetky príspevky, možno to tam aj niekde píšeš.
Nech ti urobia vyšetrenie na HIT (histamínová intolerancia) Ja som s akné bojovala donedávna (mám 41r) Potvrdili mi hit, som 3 týždne na diete, akné sa upravuje. Netvrdím, že je to práve toto, ale tvoja pleť nie je v normálnom stave a treba za tým hľadať zdravotný problém, nie len natierať krémom. Držím palce
@novana Ano, som doktorka, predstav si! Takze ten tvoj dedinsky nazor je sice ok, ale vidim ze o rolleroch nevies nic. Po 1. - je velmi dolezite aky dermaroller pouzijem, TAKZE NAPRIKLAD NIE CINSKY ROLLER Z EBAY!!! Pani inteligentna, to by si uz mohla vediet aky je rozdiel v takychto veciach cinskej a nemeckej vyroby, ale to je tak, ked sa niekto chce hrat ze sa vyzna a pritom o tom nevie nic. 🙂 A este, aby si vedel ako to funguje, kedze ti to asi nema lto vysvetlit, dermaroller je urceny predovsetkym na mezoterapiu- vpravovanie kyseliny hyaluronovej do pleti, do ktorej ked sa dostanu molekuly tejto kyseliny, reaguju ako beduín! JEDNODUCHO POVEDANE pokozka zacne nasavat viac vody cim je hydratovana. Ďalej pani inteligentna, dermaroller nesposobuje to, ze sa akne rozsiri, ale to ze sa na otacavom koliesku kopiruje draha ihly- polobluk- dermapen ktory zabezpecuje kolmy prienik ihiel do koze. Tym sa znizuje traumatizacia+URYCHLUJE HOJENIE!!!! Toto su vyjadrenia mnohych lekarov, centier ktore pracuju bezne s ludmi ktory maju akne, jazvy, pigmentove skvrny atd, takze laskavo sa prestan hrat na odbornicku lebo o tom nevies absolutne nic, a ja osobne by som nebola nadsena keby mi tu niekto pisal o niecom v com sa ocividne vobec nevyzna!! Keby roller skodil, nepouzival by sa v najnovsich formach mediciny!!! Tak si radsej dalej pozeraj obey ale ostan iba tam, lebo tu pises o niecom, o com nemas ani paru!
@novana pane boze, ty si vazne az taka primitivna, ze si si to hned isla hladat na google 😀😀😀😀 tak ked si si to tam uz nasla, a vidis ze je to pravda, ze to nepisem iba ja ale aj ine dermatologovia a stale si stojis za svojim, tak to uz vidim iba na jedno riesienie a tym je- ODBORNA POMOC! Mna nezaujima ci admin nieco vymazal, podtstatne premna je, ze moja rada pomohla uz niekolkym INTELIGENTNYM LUDOM ( ak vies co slovo inteligencia znamena) lebo zatial z toho co pises vyplyva iba to, ze jedine co dokazes je snorit po nociach na ebay s google a hladat co sa zhoduje s mojimi slovmai, no zial, asi dost vela, kedze ja tu pisem FAKTY a nie iba hlupe nezmysli zeny ktora sa nudi doma 🙂))) A pozornost firmy, no, mila pani, zrejme nevies sni co ten vyznam znamena, ale mna to ANI TROCHU neprekvapuje takze je to v poriadku, zasmejem sa na tebe a idem spinkat 🙂))
Ja som tiež bojovala s akné dlhých 5 rokov. Začala som mať problémy s pleťou od 17.-cky a zdá sa, že teraz mi to už natrvalo ustúpilo. Nikdy som nevyskúšala hormonálnu liečbu, ani množstvo prípravkov z lekárne. Kontrolovala som si stravu a snažila zistiť, ktoré potraviny mi môžu akné zhoršovať. Avšak, ani vylúčenie cukrov a mliečnych výrobkov mi nepomohlo a nepomohlo ani pár základných, nie extra silných, krémov na akné od dermatologičky. Až som nakoniec mala odporučený Zinkorot od firmy Worwag Pharma (cca €8). Začala som ho užívať v júni, 1 tabletu 2 krát denne. Nemohla som uveriť vlastným očiam, keď som po niekoľkých dňoch začala mať čistú a DOSLOVA žiariacu pleť. Takú bezchybnú pleť som nemala ROKY!!! Avšak postupne sa akoby účinku Zinkorotu strácali a ja som začala badať, že sa mi vyrážky opäť vracajú. Avšak neprestala som brať Zinkorot, avšak už len 2 max. 3 krát do týždňa. Pred takmer mesiacom som niečo vyskúšala. Dovtedy som užívala Zinkorot, vit. E (z Generici) a vit. C (v prášku z DM) osobitne. Avšak, ten večer som si zobrala všetky zaradom. Najprv 2 kapsule vit. E (200g), potom som si v deci vody rozpustila polovicu čajovej lyžičky vit. C a vypila to na X, a nakoniec som prehltla 1 tab Zinkorotu a zapila dosť veľa vodou. Nasledujúce ráno som mala opäť neskutočnú pleť, rovnako ako v počiatočných fázach brania Zinkorotu. Takto som pokračovala asi 3 dni za sebou, pleť bola každým dňom lepšia a odvtedy toto opakujem každé 3-4 dni. Nemôžem sa sťažovať. Je jedno čo zjem, či sladké, mliečne výrobky, mastné jedlá, pleť sa mi nevyhádže. Neviem, zdá sa mi, že ja som si našla svoje konečné (a nie drahé) riešenia môjho akné a stále mi je ťažko uveriť, keď sa pozriem každé ráno do zrkadla a nevidím na tvári žiadnu vyrážku.
@novana @lubicamala citam tu tak vasu konverzaciu a nemozem pochopit, ako moze niekto pisat take nezmysli. Dermaroller uz velmi dlho odporuca takmer kazdy kto sa zaobera problematikou pleti. Moja dcera ho pouzivala, pomohol jej. Samozrejme islo o kvalitny dermaroller nie cinsku napodobneninu.
Ahoj, vyskúšaj novinku na trhu, nové náplasti https://www.naplastiplus.eu/correctyol/
Podľa mňa by si mala svoj problém riešiť zvnútra. Sú rôzne bylinné čaje, lepšie povedané bylinné kúry, ktoré mne osobne pomohli. Konkrétne od " doktor čaj" sú na nete a čaj je na problematickú pleť. Ale pozor, nesmieš ho užívať dlhodobo. Mala by si zmeniť stravovanie, žiadne maslo, koreniny, čokolády, citrusy ... viac zeleniny, ovocia. Tiež by si mala zájsť ku kožnej. U gynekológa by si si mohla dať z krvi urobiť hormonálnu hladinu. Antikoncepcia tiež pomáha, aj keď to nie je dlhodobé riešenie.
Hlavu hore, určite zistíš ako sa s tým vysporiadať.
@majka283, @lubicamala, namiesto šírenia nepovolenej reklamy odporúčam doučiť sa gramatiku a nepísať tie isté "nezmysli" 😀 pod rôznymi nickmi. Pani doktorka! 😀
Jednoznacne riesenie zvnutra. Ja odporucam aloe vera, ci uz detoxikaciu alebo pitie samotneho gelu, pomaha neskutocne vela ludom, ako aj mojej rodine. Kludne napis Ip pre info 😊
@michaela714 skus vysadit mlieko, mliecne vyrobky a muku, kazde oddelene a minimalne tyzden, zozen si pupalkovy olej je uzasny hned po prvej tabletke budes vidiet zmenu, ja uzivam pocas mendzesu jed sa mi objavi bolavy pupak
@novana toto naozaj nema s kseftom nic spolocne 😉 natrapili sme sa pri dcerke s atopickym ekzemom strasne dlhu dobu, nepomahalo nic ani kortikoidy, ani drahe masti, ci nsemozne mastickybod koznych lekarov. Az po vlastnej skusenosti si dovolim nieco odporucat tak prosim vas nehovorte nieco taketo ked o tom nic neviete 😉
Viem presne ako sa citis...mam 25 a to iste....par tyzdnov vyzeram celkom ok ( sama pre seba si poviem wauu dnes to pojde aj bez makeupu ) no prejde par dni a znovu vyzeram hrozne...najkrajsiu plet som mala pocas 18-23 rokov ked som brala HAK..bola som naozaj bez jedinej vyrazky !!! Ale tu uz brat nechcem je to cista chemia...ale moj kazdodenny pohlad do zrkadla ma ubija... 😔 drzim Ti palce raz tie hnusne vyrazky porazime !!! 💪💪💪
@michaela714 .. ako si na tom teraz? Prišlo na na príčinu?

Ak mozem poradit, ja osobne som mala skoro presne ten isty problem, nic nezaberalo a nakoniec mi kozna poradila pouzit dermaroller, pouziva sa to tak, ze si po naneseni pilingu, kremu proste nejakeho pripravku na plet masirujes 2-3 min postihnute miesto dermarollerom. Mne osobne to naozaj pomohlo, sestra to pouziva proti celulitide, ja na akne aj jazvy po akne