icon

Odporučte prírodné lieky na úpravu cyklu menštruácie (bez chcenia otehotnieť).

nattalies
5. aug 2019

Ahojte,

viem, že už tu zopár podobných diskusíí bolo, no chcela by som vedieť nejaké aktuálne skúsenosti ohľadom úpravy nepravidelného cyklu menštruácie, no v mojom prípade bez chcenia otehotnieť, potrebujem iba upraviť cyklus.

Dočítala som sa tu najmä o Gynexe, ale tam ste mnohé písali, že ste aj otehotneli, tak som sa zľakla, aby to náhodou nejako príliš nepodporovalo plodnosť, keďže otehotnieť nechcem.

Pred necelými 3 rokmi som vysadila HAK po 7mich rokoch, no krátko na to som, bohužiaľ, musela posúvať Norethisteronom cyklus kvôli dovolenke, čím sa mi zase zhaproval a už cca 2 roky ho mám veľmi nepravidelný, bolestivý ako pred HAK, dlho sa mi rozbieha, že kvázi namiesto toho jedného týždňa v mesiaci, čo mám mať "dni", mám možno iba jeden-dva týždne "čisté", že nie som zavodnená, napuchnutá, nešpiním, čiže väčšiu časť mesiaca je to skôr nekomfort a hlavne, vždy mi prídu presne zrovna v deň, keď nemajú, čiže si neviem vopred nič plánovať, no viac ich už chemicky posúvať nechcem..

Vopred ďakujem za Vaše postrehy 🙂

lenka2710
5. aug 2019

@nattalies ja ti môžem odporucit len čaj z alchemilky,ta je na všetky ženské problemy! Kúp si sypany čaj v cajovinach a pi,ja som mala silne bolesti pri ms a tiez mi pomohla! Teraz som bola u dr a tam sestricka každej čo mala nejaký problem odporucala čaj z alchemilky 😊

nattalies
autor
5. aug 2019

@lenka2710 super, ďakujem, spýtam sa na to 🙂 chuťovo sa to dá vypiť? Lebo ak by to bolo podobné ako sú napr. himalájske čaje, tak to nedám :D to chutilo ako vegeta :-X

ydnew
5. aug 2019

@lenka2710 tiež odporúčam alchrmilku a myši chvost
Chuťovo ako zihlavovy keď necháš dlhšie ľutovať je horký ale dá sa vypiť mala by si popíjať vlažný par dni pred MS a počas
Odporúčam tiež pupalkovy olej na lyžičku malú nalačno

nattalies
autor
5. aug 2019

@ydnew tak to sa ešte dá, ďakujem za rady 🙂

kataka10
5. aug 2019

@nattalies Ahoj ako som uz v mnohych diskusiach pisala, mne na upravu cyklu pomohla hormonalna joga (hormonyoga.sk). Mala diagnostikovane PCOS cize nepravidelny cyklus, zvyseny testosteron, atd. Ja som sice chcela otehotniet ale na to som si najprv potrebovala upravit cyklus. Mnohe zeny boli na kurze lebo mali problem s bolestivou menstruaciou, PMS, menopauzou, stitnou zlazou takze nie je to primarne zamerane na podporu otehotnenia ale na spravnu funkciu hormonalneho systemu.

nika3136
5. aug 2019

@nattalies ženy otehotneli, lebo chceli otehotnieť. Upravil sa im cyklus, bolo to jednoduchšie.
Nie je nič také že superplodnosť

nattalies
autor
5. aug 2019

@nika3136 tak som sa to aj snažila chápať, ale keď som videla ten náhly nával otehotnení reku, že radšej sa spýtam, aby náhodou :D

kattky
5. aug 2019

Mne pomohly tabletky od firmy starlife Angelica

lenka2710
5. aug 2019

@nattalies ja zas vypijem hocico,pokiaľ mi to ma pomôcť 😁 da sa to pit,nesmieš dlho lúhovať ako každý caj! Ale na každom je napisane ako pit a ako dlho lúhovať 😊

izabellik
5. aug 2019

@nattalies myslim, ze to moc nepomoze, ale mozes tu alchemiku skusit to je asi jedine prirodne, alebo sa este skus pozriet po nejakych bio olejoch a take

eliska13
5. aug 2019

@nattalies ja by som neskúšala prírodne, ale hormonálny profil u gynekológa asi máš málo, alebo veľa nejakého hormónu a z toho sú tie problémy.

eliska13
5. aug 2019

@nattalies ja by som neskúšala prírodne, ale hormonálny profil u gynekológa asi máš málo, alebo veľa nejakého hormónu a z toho sú tie problémy.

nattalies
autor
5. aug 2019

@eliska13 tam určite bude ten pes zakopaný, no ako je to u nás zvykom, človek sa ťažko dopátra k detailným výsledkom. Ako nemôžem teraz povedať, mám dobrého gyndoša, pravidelne si dávam robiť tú drahšiu obšírnejšiu cytológiu a podobné vyšetrenia, ale nikdy mi nič nepovedali, že by bolo treba riešiť aj keď vedia ako to mám s tými dňami, tak preto chcem skúsiť aj túto formu. Ja mám také šťastie, že nech som plánovala hocijaké dovolenky, wellnesy, operácie, procedúry VŽDY mi to zrovna vyšlo na ten daný deň..už mi to normálne príde, že tie dni čakajú zrovna na takéto NIE termíny :D

eliska13
5. aug 2019

@nattalies už máš deti?

nattalies
autor
5. aug 2019

@eliska13 nie nie, zatiaľ sa v blízkych rokoch ani nechystám 🙂

erikalasel
5. aug 2019

Typy pri ktorých treba zotrvať aspoň 3 mesiace a zaručene sa objavia 28dnove cykly s minimálnou bolesťou :
1 - Alchemilka tinktúra 3x denne 12 kvapiek v troške vody ( cena cca 5€ )
2- Energy gynex tinktúra 3 x denne 7 kvapiek ( 1-21dc potom týždeň pauza ) cena cca 17€
3- femi kvapky od Valoviča 2x denne 12 kvapiek
4- ženské čaje obsahujúce alchemilku , hluchávku, aspoň 2x denne , ideálne bylinky v sáčku
5- inofolic , nosifol alebo GS mimistar forte všetko má rovnakú zložku vybrať si iba podľa ceny
6- pupalkovy olej 2x denne čajová lyžička 😍 môj víťaz

zuzanaam
5. aug 2019

Ten hormonálny profil je výborná rada, pretože od toho závisí, aké bylinky môžete brať. Mne alchemilka roky zhoršovala stav, kým som sa nedozvedela, že zvyšuje estrogén, ktorého nadmerné množstvo je príčinou ENDOMETRIÓZY. Vtedy nie je vhodná ani ďatelina. Na harmonizáciu cyklu je vtedy dobrý vitex jahňací, zvyšuje hladinu progesterónu a tiež súhlasím s tou hormonálnou jógou, tá je dobrá vždy 😉

nattalies
autor
5. aug 2019

@erikalasel pekne super ďakujem 👌👌👌

eliska13
5. aug 2019

@nattalies to je fajn, že ešte neriešis, ale daj si to do poriadku.Moja sestra nemala pol roka menzes, vyvolávacky, nakoniec ATK , aby sa problém podľa gynekologicky riešil tu brala 5 r vysadila a znova nemala menzes dlhodobo.ma skoro 35 r a deti nemá nemá hormóny, potom brala lieky na úpravu a je to na dlhé trate...čím skôr zistíš ako si na tom, tým lepšie aj, keď bábo ešte nechces

neluskas
5. aug 2019

@nattalies ahoj, ja som si tento problem s meskajucou ms poriesila prirodnou formou. mavala som nepravidelny menstruacny cyklus a hlavne ms bola strasne bolestiva. s tym uz mam teraz naozaj pokoj a vyskusala som uz toho vela, ale len tieto prírodné produkty mi naozaj veľmi pomohli

nattalies
autor
6. aug 2019

@eliska13 jasné, treba to riešiť, čo sa zdravia týka som zodpovedná, preto som si už aj v tomto povedala, že už prešiel dosť dlhý čas na to, aby sa to upravilo a keďže sa to samé neupravilo, treba to riešiť ako sa bude dať.

nattalies
autor
6. aug 2019

@neluskas ahoj, a ktoré konkrétne produkty ti pomohli? 🙂

horarenka
11. aug 2019

Ahoj, na všetko alchemilka rozhodne nie je! (mám pocit, že je to jediná bylina, ktorú my ženy poznáme, čo je škoda) Pokiaľ máš bolestivú menštruáciu, môže to súvisieť aj s estrogénovou dominanciou a či už alchemilka alebo byliny v Gynexe môžu estrogén ešte zvýšiť. Pravdepodobne bude nepomer ženských hormónov, prípadne môže byť zvýšený testosterón. Ak máš hormonálny profil, na základe neho vieš vybrať prírodné produkty. A že ich je veľa a účínných môžem len a len zaručiť! Ale hormonálna rovnováha ide ruka v ruke s plodnosťou, o tom to predsa celé je 🙂)