icon

Opakuje sa kyretáž? Ako riešiť zrastenú placentu?

magduska77
17. sep 2024

Ahojte. Chcem sa spytat ci niekto nema podobnu skusenost. V juli mi robili kyretaz pretoze babatko sa prestalo v 12.tyzdni vyvijat. Potom som cakala na menzes, ale stale nic tak mi dr pichol injekciu na vyvolanie ms. Po tyzdni som dostala velmi slabu ms, iba take spinenie, ktore trvalo 2 dni. Potom mi urobili sono a zistili, ze je vo mne nahromadena krv a treba dalsi zakrok. Pred tyzdnom mi robili znovu kyretaz. Dnes som bola na kontrole a dr mi povedal, ze zistili, ze vo mne zostala placenta, ktora bola uz zrastena s maternicou, ale odstranili to. Hned na to mi urobil sono a zistil, ze stsle tam nieco mam. Ze pockame tyzden ak sa to same neodluci tak bude potrebna znovu kyretaz. Chcem sa opytat ci ste sa s niecom podobnym uz stretli, pretoze mam z toho strach a vobec sa mi nepaci predstava, ze by mi mali v tak kratkom case robit 3. kyretaz. A bojim sa ci to nebude mat vplyv na dalsie tehotenstvo. Toto bolo moje prve tehotenstvo a ziadne deti este nemam.

andovka007
•
17. sep 2024

@magduska77 nemám síce skúsenost s týmto...aj keď mam za sebou MA s kyretazou..ale mrzí ma čím si prechadzas a prajem nech všetko dobre dopadne🍀

magduska77
autor
•
17. sep 2024

@andovka007 Dakujem velmi pekne ❤️ Moc si to vazim.

kiki68
•
17. sep 2024

Jednoznacne to zbavit vsetkeho, co moze byt na maternici narastene, prilepene. Aj za cenu, ze to budu 5x robit . Neviem ze to nevedia naozaj ze poriadne spravit. Mozno by som zvazila ine pracovisko

lentilka
•
17. sep 2024

Tiež by som odišla inam, keďže podľa mňa je celý proces nezvládnutý. Vypýtala by som si lístok od obvodného gynekológa a hľadala kompetentnejšie pracovisko.