icon

Operácia prsníka - mastektómia

50marcelka
31. mar 2022

Ahojte dievcata, som po operacii prsnika, kde mi vybrali kvadrant, ale kedze mi nasli dalsie dve loziska aj v okrajovych castiach, musim ist znova na operaciu, kde mi uz ale zoberu cely prsnik. Preto mam par otazok pre tie co ste absolvovali mastektomiu prsnika, ako prebiehala operacia, mali ste aj bolesti po operacii, dalo sa to zvladnut? Ako dlho ste boli po tejto operacii na PN-ke? A rekonstrukciu prsnika vam robili hned pocas operacie, alebo ste museli ist este potom na operaciu? A bol niekto na takejto operacii v OUSA v Bratislave? Ako ste boli spokojni? Trosku vela otazok, ale mam trochu stres z toho vsetkeho. Dakujem vam vsetkym.

ankov
26. jan 2023

@babulka2005 to je koža čo ti ostala po operácii?

lubicakalnicka
28. jan 2023

Ahoj babulka ako si dopadla u Homolu?Ono strašne záleží na tom ako ten človek na Teba zapôsobí Ja som s nim zatiaľ spokojna

babulka2005
1. feb 2023

Ahojte baby,chcem vás poprosiť o radu.V marci mi idú robiť mastektómiu na oboch prsníkoch vyberú mi len prsné žľazy.Ide o to že nemám žiadny zhubný nádor od roku 2016 sústavné zápaly bolesti punkcie dva krát operácia na oboch prsníkoch kde mi vyberali 7cm cysty.Vytekanie z bradaviek žltý sekret tak sa rozhodli že to musia dať von.Na genetike dopadlo všetko ok aj napriek tomu že sestra mi zomrela na rakovinu prsníka pred rokom 😔A to najlepšie na záver rekonštrukciu prsníkov mi dôvera zamietla pretože nemám zhubný nádor a genetika vyšla na 28 percent.Prosim je tu niekto kto má podobné skúsenosti?alebo vedel mi poradiť poprípade mi niekoho odporučiť? ďakujem za akúkoľvek odpoveď

lubicakalnicka
1. feb 2023

Ahoj nechápem prečo Ti to nechcú preplatiť no musíš si to asi sama neporadím Ti

tinadzeladin
17. feb 2023

@monika17012012 ahoj prosím ta kde ti robili rekonstukciu?? Ja idem teraz od dr boháva, a úplne ma odpísal😪

babulka2005
17. feb 2023

@tinadzeladin a prečo ťa odpísal?ja idem 9.3na mastektómiu

tinadzeladin
17. feb 2023

@babulka2005 ja uz mam na jednom prsniku mastekómiu s ponechaním bradavky...chcem uz kvoli genetike zobrat zlazu aj s druheho prsníka...dnes som mala sním konzultáciu ohladom toho ze by chirurg vybral zlazu zo zdravého a zároven dal on silikóny...a ten prístup ma dorazil...ze to mi neurobí ze to je uz z estetickeho hladiska..a celý prístup odmeraný...to ma dostalo..tak pojdem skúsit este niekoho ineho

babulka2005
17. feb 2023

@tinadzeladin ja som na tom skoro tak isto poisťovňa mi to zamietla rekonštrukciu lebo to je už s estetického hľadiska .Koncom mesiaca mám konzultáciu ešte s jedným plast.chirurgom a som zvedavá čo mi povie.Vyzera to tak že si to budem musieť asi hradiť sama😔

tinadzeladin
17. feb 2023

@babulka2005 no otrasné...ako my uz nemáme nárok na prsia?? Tak pondelok budem obvolávat plastických...a ku ktorému ides ty?

babulka2005
17. feb 2023

@tinadzeladin Bakosovi v NR ak by si o niekom vedela bola by som vďačná

tinadzeladin
17. feb 2023

@babulka2005 poznám Bakoša, ja som v nitry..

babulka2005
18. feb 2023

@tinadzeladin ja som spokojná s Bakosom aj s jeho bratom ty k ním chodíš?

babulka2005
18. feb 2023

@tinadzeladin Spýtaj sa Bakoša či by ti to vedel spraviť za to nič nedáš keď si v NR je lepšie keď si nájdeš aspoň troch na konzultáciu aby si si vedala vybrať

tinadzeladin
18. feb 2023

@babulka2005 Bakoša poznam tak s pocutia, veru skúsim aj u neho...musí sa nájst niekto..este som písala danovi mládekovi z avelane klinic...tak uvidim co odpíse...ano treba obvolat a skúsat aj inych.

babulka2005
18. feb 2023

@tinadzeladin dr Mládek robí rekonštrukciu?ja sa bojím toho že keď mi spravia obojstrannú mastektómiu tak do rekonštrukcie sa nebude chcieť pustiť nikto teda.Jaj mám s toho len nervy operácia sa blíži rýchlo 😔

tinadzeladin
18. feb 2023

@babulka2005 podla mna ti urobia mastektomiu...nechás to úplne zahojit, a potom ti plastický urobí tú rekonstrukciu.

lubicakalnicka
19. feb 2023

Ahojte môže byť záleží od plastika ja mam mastektomiu a hneď urobil čiastočnú rekonštrukciu aby som nemala len kožu a do roka mi to dorobi keď sa preliečim

lussysunshine
20. feb 2023

Ahojte žienky. V skratke o mne, v apríli 2021 zistená rakovina prsníka (plus BRCA1 ako bonus) chemoterapie, obojstranná mastektómia (na kompletku celé prsia aj s bradavkami), tabletková chemoška, ožarovania. Celé sa to vlieklo do augusta 2022. Chcem sa opýtať, bola ste niektorá na rekonštrukcii u doktora Boháča?

lubicakalnicka
21. feb 2023

Ahojky ja mam preč prsnú žľazu a bradavku zachovali mi kožu takže mi spravili čiastočnú agumentaciu v Martine prím.Homola.Viem kto je dr. Boháč videla som jeho robotu ale keď že chodím k Homolovi ktorý robí krásne silikóny nech Ela som to riešiť v BA ale keď bude treba tak určite k Boháčov
Ďrzim palčeky

tinadzeladin
21. feb 2023

@lussysunshine ja som bola pred tyznom u neho na konzultaciu...odmeraný, ani do papierou sa nepozrel... zbytocna konzultacia.

babulka2005
21. feb 2023

@tinadzeladin ahoj myslíš Boháča alebo Homolu?

lussysunshine
21. feb 2023

@tinadzeladin ja som bola uňho minulý týždeň a práveže bol v pohode a hneď mi dal termín operácie, síce koncom roka, ale dal.. len čím viac nad tým premýšľam, tým viac sa bojím.. hovoril o odstránení kože z bokov a brucha a to že sa tam dá tak to budem zjazvená jak Frankenstein.. preto som sa pýtala, či náhodou to už nemá niektorá z sebou v tomto štýle.. a teba vôbec nezobral na rekonštrukciu???

lussysunshine
21. feb 2023

@lubicakalnicka oki dakujem.. dlho mi trvalo sa rozhybat ci sa mam na to vobec dat.. predstava dalsich operacii ma desi.. na druhej strane byt do konca zivota plocha ako doska tiez nic moc.. uz mam termin koncom roka ale aj tak nad tym stale premyslam ci to bude dobry napad.. kazdopadne dakujem ze si napisala

lubicakalnicka
22. feb 2023

Homola je taky ale je odborník prsia robí fakt pekne len vieš čo sú jazvy?Inak sa robí bez prsnej žľazy a inak implantáty a povedz sme si nech mame žienky prsia a pred kým sa už ideme sa predvádzať len nech sa to prijme a dobre bude

monika17012012
7. mar 2023

@tinadzeladin
@lubicakalnicka

Dievcata ja som tu nebola dlho. ale vobec niesom prekvapena co tu pisete 🙈🤣… taku istu skusenost mam aj ja a nikdy by som dr.B netvrdila svoje telo🙏. neskutocne mu vstúpila sláva. a ano je pravda boháč ti nikdy nespravi rekonstrukciu na zdr. prsnik lebo nema dobre vztahy s onkochirurgom kt je pri tomto zákroku potrebný aj ked sa jedna o zdravy prsnik🙏ani dano ti to nespravi… ziadny ,, obyč” plastik sa do toho nepusti. ak chcete napiste mi sz dam vam cislo a pokecame. ja som tu minimalne

lubicakalnicka
7. mar 2023

Ahojte áno je to pravda mne to robil doc.chirurg Marek Smolar a čiastočnú prím.Homola v MT a to súčasne a teraz mi zdravý zmensi zdvihne a silikónový mi vyplní sle až po roku a tiež som chcela aby mi zdravý dal implantat a povedal že by to nebolo dobré a ani nechcel aj keby som si ho zaplatila je plastík podľa mňa vie čo robí

tinadzeladin
7. mar 2023

@monika17012012 ahoj..mohli by sme spolu pokecat ..ale kde ti mam poslat cislo tel?

katka14
8. mar 2023

@tinadzeladin ahoj. ja som po obojstrannej mastektomii, v roku 2020. vzali chory a zdravý prsnik kvoli genetike. minuly rok mi robili plastiku v ružinove, oba naraz z vlastneho tkaniva, z brucha. max spokojnost, dr. palenčár, profik a super pristup. opka bola masaker, ale dala som to. jazvy boli a aj budu s tym sa musim vysporiadat. ak sa chces nieco spytat kludne cez spravu

babulka2005
8. mar 2023

Ahojte dievčatá ja zajtra idem do nemocnice a pozajtra mám operáciu obojstrannej mastektómie..Jaj mám strach.....😔

monika17012012
8. mar 2023

@babulka2005 a z coho?😮…