icon

Otehotneli ste niektorá i napriek Turnerovmu syndrómu?

tortelinka
7. máj 2010

podarilo sa niekomu otehotniet s turnerovym syndromom?

misaelka
18. júl 2010

@tortelinka 27...

tortelinka
autor
18. júl 2010

vedel o diagnoze od zaciatku?

misaelka
18. júl 2010

@tortelinka nie, nemala som odvahu povedat mu to... az ked sme spolu boli 1,5roka...

misaelka
18. júl 2010

ani nie ze som nemala odvahu,,,, bolelo ma to hovorit o tom...

tortelinka
autor
18. júl 2010

tak aj u nas to bolo rok a pol po svadbe, ale to sme zistili spolu

tortelinka
autor
18. júl 2010

idem pomaly koncit, popiseme neskor..inak odkial si?

misaelka
18. júl 2010

@tortelinka ja som z handlovej...

tortelinka
autor
18. júl 2010

manzel je z pe...nedaleko

tortelinka
autor
18. júl 2010

pa dobru noc 😉

misaelka
18. júl 2010

@tortelinka bru noc... zelam krasne sny...

tortelinka
autor
19. júl 2010

ahoj, mas nejake novinky? Ja asi pojdem este k jednemu lekarovi tento tyzden, ...sa zasa dozviem kopec noviniek 😀

misaelka
19. júl 2010

ja nemam ziadne novinky... k akemu lekarovi mas v plane ist?? som zvedava na novinky....potom napis...

kozusiny
21. júl 2010

este mam ist k inemu gynekologovi...neviem naco, ale dobre

tortelinka
autor
21. júl 2010

sorry, pisala som z ineho pc a nejako blbo som sa prihlasila 🙂

misaelka
22. júl 2010

nakoniec som bola u toho dr. a akurat ma mohli prelozit na 29.7...vrrr

tortelinka
autor
22. júl 2010

tak potom hod info...ja ziadne novinky

misaelka
30. júl 2010

ahoj no tak ja som bola vcera u lekara. kt. sa specializuje na reprodukcnu medicinu... a musim konstatovat, ze moja navsteva dopadla lepsie, ako som myslela 🙂 povedal mi, ze by bolo realne oplodnenie s darovanymi vajickami a ze zavisi od stavu mojej maternice (tu pozerala aj moja dr. a vsetko bolo OK, este tak vediet, ako zareaguje na hormonalnu pripravu na tehotenstvo) a od vysetrenia mojho partnera. a este mi vravel, ze som mala obrovske stastie, ze mi TS zistili skoro, este ako babatku... tym padom som hned mohla dostat odpovedajucu liecbu... a vravel, ze je vidno, ze som bola dobre liecena, lebo vyzeram zensky... tak som rada...len musim ratat s tym, ak by sa ivf podarilo, tak si tehu komplet 9mes. odlezim ako rizikove tehotenstvo.... takze neprichadza do uvahy, kym mam pred sebou skolu...takze tak... ako je to u teba??? mas svoje vajecniky, maternicu? zaujimalo by ma, v akom stave si ty.

tortelinka
autor
30. júl 2010

aj ja mam novinky...v pondelok mam laparku, ja vyzeram zensky aj bez liecby, mam vsetko co mam mat, laparka zisti stav vajecnikov, maternica je ok...potom budeme vediet co dalej

misaelka
4. aug 2010

napis ako si dopadla, som zvedava... hod info...

tortelinka
autor
4. aug 2010

laparka sa nekonala, mala som nejake bakterie, tak sa to musi najskor preliecit a potom sa uvidi co dalej

misaelka
13. aug 2010

@tortelinka ahoj, mas nieco nove? ja som bola u dr. a mam same pozitivne spravy... napisem ich troska neskor, lebo som v noci dobre nespala a priserne ma boli hlava... idem si hodit slofika, navarit a k veceru sa ti ozvem.... maj sa pekne tortelinka, prajem krasny den...

tortelinka
autor
14. aug 2010

super, tesim sa, som zvedava, napis co najskor

depa
26. nov 2010

ahoj ja mam tiež turnerov syndróm už od malička pred troma dnami som bola na umelom oplodnení a teraz čakám čo bude ďalej. Ja som ináč v pohode dokonca mám aj vysokú len neplodnosť u mňa zistili ináč som celkom ok. Fakt keď má niekto skúsenosti s touto chorobou či sa podarilo otehotnieť a či je všetko v poriadku by mohla napísať budem sa tešiť. pa

tortelinka
autor
26. nov 2010

super ze si sa ozvala, daj vediet ako si dopadla s IVF, mne na TS tiez prisli len ked som sa snazila otehotniet

depa
29. nov 2010

@tortelinka ok dav vam vediet ale je super že som stretla niekoho s podobnou diagnozou ako mam ja možeš mi napisat na moju mail.adresu uvidím ako to všetko dopadne podľa mňa by lekar asi do toho nešiel keby aspoň nejakú tú nadej nedával. maj sa zatiaľ potom sa ešte ozvem.

tortelinka
autor
29. nov 2010

myslis do IVF? podla pojde , ved ide o peniaze

depa
12. dec 2010

ahojte moje trocha som z toho sklamaná že to na poprvé nevyšlo bola som zvyknutá nato že na prvý raz všetko bude ok. V januári mám ísť druhý raz trocha sa bojím ale musím veriť.

tortelinka
autor
12. dec 2010

bola si na ivf? je mi luto, ze to nevyslo, ale nesla by som na druhy pokus tak skoro, tvoja psychika ma velku rolu

depa
13. dec 2010

@tortelinka ahoj akurát som po PN znovu v práci myslím že je to teraz to najlepšie trocha je tam vzrúšo takže zatial nemám čas rozmýšlat že to nevyšlo myslí že teraz sa aj lepšie psychiciky pripravím pretože viem do čoho idem a ešte sú tu vianoce ten čas strašne milujem tu krásu a čaro rozmýšlame s maminou čo upečieme ako každý rok dá nám na výber s koláčou a potom spolu pečieme už sa velmi teším.

misaelka
14. dec 2010

ahojte holky po odmlke sa k vam znova pridavam :D zmenila som dr. a musim povedat ze jeho pristup mi vyhovuje ovela viacej ako pristup mojej predchadzajucej doktorky.cize ak by ste niekedy mali pocit ze ste v slepej ulicke castokrat je prave zmena dr. tym spravnym riesenim, ved aj dr. su iba ludia. moj novy dr. mi dal nieco co mi byvala dokina nikdy nedala, hoci to je fakt zadarmo - stipku nadeje.... hrozne moc ma psychicky skludnil, povypraval mi ake vselijake pripady tam uz mal a ze zdaleka nie som najhorsi pripad, aky mal... ako nebudem si lakovat situaciu naruzovo, je to nahXXno a to dosť, ale stale to so mnou mohlo by´t horsie, ako je to v sucastnosti. tym ze mi dal nadej ma hlavne psychicky ukludnil, cize nie som ako "posadnuta" t.j. stav, v akom som byvala pred letom, ze som nemyslela na nic ineho ako na dieta, trapila som sa hlbokymi myslienkami o podstate, a zavidela som kazdej jednej mojej spoluziacke, ktora mala babatenko... tym ze som sa skludnila, bola schopna s priatelom kooperovat a dohodli sme sa na spolocnom postupe, cize toto obdobie vnimam viac-menej ako pozitivne...
prepacte mi moj dlhy vylev o sebe, potrebovala som sa exhibovat, teraz prejdem k vam 🙂

depa strasne moc ti drzim palceky, aby rok 11 bol pre teba ten uspesny, skutocne ti to strasne moc zelam, ani si neviem predstavit, co si musela prezivat ked ivf nevyslo (hory horovate penazi + nadej, ktoru si mala :(
zelam tebe aj tortelinke kolajnicky pod stromcek a nemyslim tym detsky vlacik 😅 😅