icon

Otehotnenie pri veľkej váhe

anitenkaa1
31. okt 2016

Ahojte,bezne na internete nedavam diskusie,ale dnes to skusim ...dnes som bola u gynekologicky mam zapal v posve a zvysene hodnoty sliznice-dost velke,mam to zprechladnutia. Snazime sa o babo s manzelom uz pol roka...od malicka som vzdy bola tucna-nepamatam si,zeby som bola niekedy chuda. Mam 24r.a nemam tucne ruky nohy,iba to brusisko...vaha sa mi vysplhalana125kg pri vyske cca 182cm...neviem co mi odporucatw,jasne ze sa snazim schudnut..ma niekto s tymto skusenost?otehotneli ste pri takejto vahe?...dakujem za vsetky rady a skusenosti. Pekny vecer

ajana1
1. nov 2016

@djubka este lepsie. Asi to mas ako motto byt morbidne one Na je uzasne a som Na to hrda

nivea777
1. nov 2016

kaslite na to uz :D autorka odpoved dostala..baby s normalnou vahou pripadne chudsie si budu zastavat svoj zivotny styl a budu tvrdit ze vysoka nadvaha nie je zdrava,co maju pravdu.. a zeny ktore su tlstejsie budu tiez drzat pri sebe lebo im to tak vyhovuje byt tlstejsie,naco nieco s tym robit.. lahko sa nabera ale dole to uz ide tazsie..

ajana1
1. nov 2016

@nivea777 pravdu mas lebo vrana k vrane sada ale nech Sa potom nepytaju Na nazor

stellamaris
1. nov 2016

@anitenkaa1 ahoj,ja som kvoli neplodnosti schudla 10 kil aspon a podarilo sa mi otehotniet.Aj celkove som sa lepsie citila a tesila sa z novej dobrej figury.Takze aspon 2 dovody na schudnutie 🙂
Myslim,ze vyzeras celkovo dobre,ale s par kilkami menej bude aj sanca na otehotnenie vyssia.Aktualne znizujem vahu aj ja.Lebo zase som sa vykrmila 😉

papricka33
1. nov 2016

@djubka pises, ze si stara na to, aby si sa obhajovala, a napriek tomu sa obhajujes 🙂 ak si so sebou spokoj a, naco komu vysvetlovat? 😉

papricka33
1. nov 2016

@ajana1 tak ono tych rozdielov medzi "tucnymi" a chudymi ludmi je trochu viac, a neda sa to brat tak pausalne. Moja svokra sa rada chvali tym, aka je stihla. A v chladnicke vzdy nachystany mastny bocik a kilo smetolu. To ze je chuda je vysledok jej cholerickeho sposobu zivota, histericko-neurotickej povahy, totalne zleho stravovania, kedy setri na kvalitnej strave, odnasa si to zaludok, na ktory berie tisic liekov. V zivote nesportovala, a jedine, co jej v tomto smere sluzi ku cti, ze toho naozaj nezje vela. Ten "vykon" je ale neporovnatelny s mojou mamou, ktora zje mozno trochu viac. Je od nej o rok starsia, ma trochu viac tuku na bruchu a podla svokry, je akoze tucnejsia 🙂

babatkoo
1. nov 2016

@arana2 ved toto... mam aj dobru kamosku ktora tiez prirodzene otehotnela pri vahe 100kg. Po tehu mala 120kg. Lekari jej nic nehovorili ani je nestrapnovali, vie ze by mala zhodit tak naco jej to este vtlkat do hlavy. Jediny problem mala po cisaraku lebo kvoli tuku na bruchu cisarak trval ovela dlhsie a musela mat drenaze. Inac ok

zuzitko74
1. nov 2016

@ajana1 Otázka bola, či sa niekomu podarilo otehotnieť aj s vyššou váhou. Na iné sa zakladateľka nepýtala. Myslím si, že je minimálne trochu dotieravé, riešiť na šiestich stránkach niečo, na čo sa ťa nikto nepýtal.
To, že je lepšie, zdravšie a estetickejšie byť štíhly, to máš úplnú pravdu a ja to určite nebudem spochybňovať, hoci som sama obézna. Otázka však bola o niečom inom, tak to skús rešpektovať

ajana1
2. nov 2016

@zuzitko74 tu je prepis otazky Mam 24r.a nemam tucne ruky nohy,iba to brusisko...vaha sa mi vysplhalana125kg pri vyske cca 182cm...neviem co mi odporucatw,jasne ze sa snazim schudnut..ma niekto s tymto skusenost?otehotneli ste pri takejto vahe?..- tie su tam dve. Hlavne vsetky tie "baculky" Sa zacali navazat do chudych zien a castovat ich kadejakymi prezyvkami

lucinka511
2. nov 2016

@ajana1 prepac ale zasa ti budem odporovat,lebo ty tu davas napr priklad zo stitou zlazou a sama ju nemas, tak mam d´ve kamaratky napr kt maju hypotzreoyu a jedna dokonca aj strumu a obidve maju problem s so yhadzovanim kil.nepoviem to eln tak ale ja som totiz s nimi byvala na intraku , a viem ze sa dost natrapili aby dali to kilo hore,ani sport nebol vtomto pripade nejaky zazracny, a ozaj priberali uz lenn z pohladu an jedlo..takze zasa si mimo.. Ty si myslis ze vsetci obezni ludia chcu byt dobrovolne obezni? mozno apr vynimiek s tym nic nerobi ale urcote to trapi kazdeho a spon jejed sa pokusil s tym nieco urobit,ono je to ozaj tak ze to ale bohuzial v 99% idde velmi pomaly a velmi tazko dole ,a zase cely zivto sa trapit a vysledok pomaly ziadny je dost frustrujuce....

alaguema
2. nov 2016

@babatkoo no, ten "jediný" problém, mne osobne príde ako dosť vážny. Každá operácia pod celkovou anestéziou, je riziko a ak sa mu dá vyhnúť, prečo nie. Ja by som radšej schudla. Vidím, že sa to tu zase zvrhlo na vojnu medzi tučnými a štíhlymi, ale práve tvoj príspevok o tej kamoške, hovorí za všetko, ani netreba viac dodávať...

ajana1
2. nov 2016

@lucinka511 neuveris ale mam problemy so stitnou zlazou od svojich 15 rokov takze viem ze to ziadna tragedia nie je. Takisto mi museli nastavit spravne liecbu aby som otehotnela. Preto viem ze to je len vyhovorka pretoze v tejto dobe sa vela veci da liecit. Ked to sama nezvlada ma ist za lekarom ktory ju odporuci ku dietologovi. Zas ako sa hovori kde je vola tam je cesta lenze v tomto pripade su to len vyhovorky.

lucinka511
2. nov 2016

@ajana1 neznamena,ze ked u teba to bolo jednoduchsie tak to musi byt pre kazdeho tak..Treba brat kazdeho soobitne a nie vsetkych rovnako.

lucinka511
2. nov 2016

@ajana1 vies mne je to v podstte jedno, kazdy si je strojcom vlastneho ydravia ale neiktore faktory sa dost tazko ovplyvnuju. A nemam rada taket o pausalizovanie,kde plati meritko ked si tucny tak schudni,castokrat to nieje take jednoduche ako sa nezainteresovanym moze zdat.preto ja sosobne skor s tucnejsimi ludmiskor sucitim ako by som ich mala odsudzovat,lebo sama viem ze niekedy schudnut ide velmi,velmi tazko..

ajana1
2. nov 2016

@lucinka511 ja to beriem ze nie kazdy moze byt chudy ale ona ma uz morbidnu obezitu vo velmi mladom veku a s tym treba nieco robit. Ak to nezvlada sama ma vyhladat pomoc lebo kde je strop 150 kil alebo 200?. Ked bola teraz u lekara preco to s nim rovno neriesila. Zrejme kvoli tomu ze vsetky dobre vieme ze by jej odporocil schudnut vsakze?

lucinka511
2. nov 2016

@ajana1 ked ja poznam dost vela ludi kt s otehotnenim pri podobnej vahe nemali problem,, jasne ze to zataz na telo je,ale zasa povatsine taiti tucnejsi v tehu priberu menej ako chudi..napr ja somtehotna a fakt malo jem,teda hl zdravo a napr mi sestra povdala,ze jem menej ako netehotna zena a vidis to uz mam hore 8 kilo a to mam este 3 mesiace pred sebou,,cize kebyze mam viacej kil priberiem mozno menej a sa aj prejem🙂 Ale na mna zatil ani nejdu tie tehotenske chute,,

ajana1
2. nov 2016

@lucinka511 ano priberu mozno menej ale vies si predstavit vlacit so sebou 130 kil? A co porod a zotavenie, starostlivost o dieta a hlavne co buducnost? A co sa tyka kil v tehotenstve pokial nejdes do extremov tak by som sa tym netrapila.

lenmajka
2. nov 2016

@arana2 ahoj,moja skúsenosť je takáto:vždy som mala takú váhu ako ty,niekedy aj viac,(najviac som mala 138 kg)tiež som vysoká..12 rokov sa mi nedarilo otehotnieť,výsledky boli ok,mala som nepriechodný vajcovod,či to bolo váhou sa dnes už nedozviem..ale..schudla som 44 kg(začala som s váhou 126kg) a podarilo sa mi otehotieť takmer hned,avšak musím podotknúť,že som zmenila partnera neplánovane..

ajana1
2. nov 2016

@arana2 tu mas pekne napisany clanok a inspirativnu stranku so sebou nieco robit
http://www.chudnutie-ako.sk/obezita/tehotenstvo

babatkoo
2. nov 2016

@alaguema ja osobne mam normalnu vahu. Ani stihla ani obezna. Autorka sa pytala ci sa da otehotniet pri vysseh vahe a to sa predsa da. Ake su tam rizika potom alebo pocas tehotenstva rec nebola. Jasne je ze chudsim zenam donosenie a rekonvalestencia ide jednoduchsie.

alaguema
2. nov 2016

@babatkoo neviem ako pre koho, pre mňa sú riziká podstatným faktorom. Tvoju váhu som nekomentovala. Iba skúsenosť tvojej kamošky, keďže si to podala v štýle "iba" jej pre tukový vankúš nemohli pichnúť epidurál, tak musela do celkovej anestézie a operácia trvala dlhšie (určite aj rekonvalescencia a hojenie rany, ktorá sa ťažšie zrastá, ak je tam neprimeraná vrstva tukového tkaniva) ..mne to všetko pripadá, ako vážne komplikácie. To, že sa na to autorka vyslovene neopýta, neznamená, že o tom nesmieme písať. Pre niektoré súdne ženy to bude možno dostatočnou motiváciou, aby ešte pred otehotnením schudli. Takže dobre, že si to spomenula.

babatkoo
2. nov 2016

@alaguema nie zle si pochopila. Pichnut ju mohli bez problemov ale pri zosivani mala tolko tuku na bruchu ze jej museli podvazovat tu kozu s tukom. Takze mala akoby 2 operacie - cisarsky + brucho. Svoju vahu som pisala aby bolo jasne ze nie som na ziadnej strane. Jasne ze chude zeny .... ani to uz nebudem rozoberat. Su tam rizika a pomerne velke ak sa nieco pokazi. Nuz je to na samej autorke ako sa k tomu postavi

livocka21
2. nov 2016

Takze ....nejdem nijak odvodnovat preco vazim tolko kolko vazim, lebo je to moja vec...chcem len povedat, ze vaha pri tehotenstve nemusi znamenat problem...sice moze ale v sucinnosti s dalsimi faktormi, nie vaha ako taka....pri prvom syncekovi som na zaciatku tehu vazila 100 kg, na konci 125kg...porod bol spontanny, vsetko v poriadku, do dvoch tyzdnov vsetko zahojene, ziadny problem...teraz vazim 116 kg a som v 11tt a zatial je vsetko ok...

blankaj
Autor odpoveď zmazal
ajana1
2. nov 2016

@blankaj ja by som skor povedala priamy a zial niekedy pravda boli. Nebudem niekomu klamat ze vyzera skvele a vsetko je v poriadku ked je obezny. S autorkou som si aj tu pisala, dala som jej par navrhou ale ani jeden jej nie je dobry tak vies komu niet rady tomu niet pomoci.

blankaj
Autor odpoveď zmazal
ajana1
2. nov 2016

@blankaj neboj sa moje iq aj eq je v poriadku a nehram sa na spasitela. Mozno si nieco z tejto diskusie vezme ona alebo niekto s podobnym problemom. Hlavne nepytaj sa na nazor inych ak ho nechces pocut. Kebyze si co i len otvoris niektore z tych navrhov co som jej dala zistila by si ze su velmi ucinne a vela ludom pomohli (vratane mojej najlepsej kamaratky).

arana2
2. nov 2016

@blankaj ona je aj zla..uplna krava

ajana1
2. nov 2016

@arana2 namiesto fnukania a nadavania Na inych Sa nad sebou zamysli a zacni so sebou nieco robit kym Sa to este da. Si mlada baba ktora ma velky problem ktory treba riesit a nie pred nim zatvarat oci. Tvoje bmi je 37,7 co je velmi vysoke cislo a vyslovene si koledujes o problemy ak sa coskoro nespamatas! Mysli si o mne co len chces mne je to jedno lebo Sa aj tak v zivote nestretneme ale cel svojmu problemu a vyhladaj odbornu pomoc. Tot vsjo odo mna.

nivea777
2. nov 2016

@arana2 niekto ti povie svoj nazor,ktory nelichoti tvojmu egu a uz je krava? ako ja som velmi kludny clovek a neurazam ludi,ale krava si tu akurat tak ty.. vahou daleko od takej mensej kravy nemas a ked nieco so sebou nezacnes robit a budes len urazat ludi,ktori ti povedia pravdu ze si obezna,tak si len a len ublizis a mozes ublizit aj vlastnemu dietatu ak tvoja vysoka obezita skomplikuje tehotenstvo...