icon

Pálenie vonkajšej sliznice vulvy.

giraffezoe
6. mar 2020

Dobrý deň, diskusie ohľadom môjho problému sa tu už vyskytli, ale ani v jednej som sa nedopatrala, čo nakoniec autorke pomohlo. Aktuálne už piaty mesiac pociťujem pálenie vonkajsej sliznice vulvy, priestor medzi veľkými a malými pyskami. Zvláštne je, že väčšinu času to pociťujem iba na pravej strane vulvy. Začalo to pri brani ATB na močové cesty, potom ma dookola liečili na mykozu, ktorá to zrejme nebola. Potom prišiel nález ureaplasmy, ale po prelieceni doxyhexalom a fromilidom mam výsledky negatívne, no problém s pálením "zvonku" ďalej pretrváva. Gynekológ a urológ tvrdia, že mám asi narušeniu mikroflóru, ale už 2 mesiace sa dopujem laktobacilmi orálne aj vaginalne, no zlepšenie žiadne. Alergologia aj kožne sú negatívne, rovnako gynekológia a urológia. Okrem tej ureaplasmy boli všetky výsledky negatívne a to mi ich robili viackrát s časovým odstupom. Za ten čas mi boli naslepo dávane antibiotika, amtimykotika, preto ma teraz každý doktor odbije, ze je to mikroflora. Ja som však nepocítila žiadnu úľavu ani pri liečbe ATB ani po lakotobaciloch, rosalgine, actigeli, lactofeele. Mala som sedacie kúpele z repika, harmančeka, soli z mŕtveho mora, hypermanganu.Mam pocit, že som vyskúšala už všetko, ale zmena žiadna. Spôsobuje mi to veľký diskomfort. Partnera nemám odkedy tieto problémy začali, takže nikto to na mňa opakovane neprenasa. Bola by som vďačná za akékoľvek rady a skúsenosti. Ďakujem.

leelu
2. máj 2020

Mnohe vulvodynie su pomerne rezistentne na terapiu. Po vyluceni infekcneho povodu treba aplikovat dlhodobo pripravky s kys. hyaluronovou, v tazsich, na terapiu nereagujucich stavoch, je nutna histologizacia na vylucenie lichen, ktory dobre reaguje na kortikoidnu terapiu.

leelu
2. máj 2020

Nie som si ista, ci je na trhu Nebycrom, lebo bol vypadok, ale ak nie je, tak lekarnik ti poradi podobny pripravok.
Tvoj problem sa pravdepodobne vola vulvarna vestibulitida a nie kazdy lekar s nou ma skusenosti.

giraffezoe
autor
3. máj 2020

@leelu ďakujem, to by sedelo. O vulvodynii som už čo to prečítala, ale pravdupovediac som nechcela pripustiť, že by to bolo ono, lebo tým pádom to môže trvať roky. A to mi na pohode nepridáva.

giraffezoe
autor
3. máj 2020

@natalit podľa cyklu mávam niekedy napuchnutu akoby bartholiniho žľazu. Ja spať viem, po tých mesiacoch som si už na to nejak zvykla. Ja idem tiež teraz v máji na kontrolné odbery na všetku pliagu

giraffezoe
autor
3. máj 2020

@ollako ja mam skôr pálenie až rezavu bolesť než svrbenie. Ak budem mat výsledky zase negatívne, potom to už bude asi vulvodynia...

giraffezoe
autor
Autor odpoveď zmazal
krrisstina
Autor odpoveď zmazal
giraffezoe
autor
6. júl 2020

@krrisstina bohužiaľ, nezistila 😔 prechodne je to raz lepšie, potom zase peklo... Nepomáhajú ani kortikoidove maste ani antihistaminika

mela_12
8. júl 2020

@giraffezoe ahoj, ja to ties mam len z vonka palenie ako keby som na sviecke sedela, ako som uz pisala od januara sa stym trápim.. Teraz mi robili biopsiu a mam tam zapal koze alebo ako by som to napísala,pretoze som v taliansku tak to neviem dobre prelozit, ale jedine co mi pomohlo prestala som pouzivat uplne vsetky mydla nic ani detské ani intimnr proste nic iba sa umyvam tak ze do litra vody nakvapkam 4 kvapky tee trea oil a stym sa poumyvam tam dole a pouzivala som ties kortikoidovu masticku, ale teraz pouzivam iba taku vazelinu na suchu pokozku.. Ked to dodrzujem a poriadne to vzdy vecer namastim tak je mi naozaj lepsie po 6 mesiacoch trapenia sa.. Ale ako nahle by som si spravila nejaky vyplach alebo umyla sa s hovijakym mydlom, zacne to od zaciatku. Nic mi nepomahalo bola som asi u 4roch gynekologoch milion sterov vzdy vsetko negativne proste ziadn ekvasinky nic podobne,uplne som bola zufala az toto mi pomohlo.

mela_12
8. júl 2020

@giraffezoe toto mi poradila taka gynekologicka a vazne to pomohlo🙂

krrisstina
Autor odpoveď zmazal
biela_sova
9. júl 2020

@mela_12 Ahoj Mela, napisala by si diagnozu, co Ti urcil lekar, po taliansky. Prelozim to inym babam, presne znenie moze byt dolezite pre ne 🙂

bigdream
Autor odpoveď zmazal
bigdream
Autor odpoveď zmazal
natalit
7. mar 2021

@bigdream ahoj, mne diagnostikovali tzv. angioedem, predpisali mi kortikoidnu mast, viac vysetreni mi nevedeli spravit, pretoze som bola tehotna. Po porodne sa mi to na 6tyzdnov zlepsilo ale znova sa to vratilo.

Takze bohuzial to neviem pomoct :/

bigdream
Autor odpoveď zmazal
bigdream
Autor odpoveď zmazal
krrisstina
Autor odpoveď zmazal
ollako
15. mar 2021

@bigdream mávam to po menzese ešte stále ,ale je to už lepšie nepoužívam nič .iba čistú vodu... používam také naturálne vložky a aj keď nemám silný menzes mením si veľmi často...ideálne keď sa aj umyjem čistou vodou,ale to sa nie vždy dá...

bigdream
Autor odpoveď zmazal
bigdream
Autor odpoveď zmazal
ollako
15. mar 2021

@bigdream neviem či to sem môžem pridať ,ale tieto

ollako
15. mar 2021

@bigdream spočiatku som ale používala klasické popôrodné Samu som doma tak mi to je jedno ,ale zanedlho idem do práce tak som hľadala ine samozrejme skúšala som zatiaľ ráže nebolo to ideálne ,ale je to lepšie...skúšam aj kalisok ale boli má brucho keď ho mám asi si ho neviem dať 🙄

ollako
15. mar 2021

@bigdream ešte ti poviem, že som prišla na to mne bolo najhoršie, keď používala intimky pri konci menštruácie z DM jessi akože hrôza vtedy ..aj keď lekárka mi vravela ,že pri mojom stave je asi jedno čo budem no používať vždy to budem mať ide aj o mechanicky problém...proste sliznica vonku a je dráždena či uuz vložkami alebo spodným pradlom

bigdream
Autor odpoveď zmazal
bigdream
Autor odpoveď zmazal
bigdream
Autor odpoveď zmazal
kvojtanikova
4. apr 2021

Ahojte tiez mám tento problem, niekedy az do krvi vystipane akoby, zvonku tie zahyby, vnutri ok. Poradilimi v lekarni masticku cicatridina a je to ulava, obsahuhe vela kyseliny hyaluronovej

bigdream
Autor odpoveď zmazal
bigdream
Autor odpoveď zmazal