Perimenopauza a hormonálna liečba: Aké hormóny užívať?
Budem vďačná za každú radu.Mam 50 r menzes ešte pravidelný.Ale cítim sa zle busieva mi srdce, teraz mi 4 dni mešká ráno mám normálne brucho podvečer som ako balón, az ma tlačí, dám si degassin a nič žiadna úľava.Az mám pocit ťažkého dýchania.V noci sa budím som aj hodinu a pol hore mám úzkosť a potom neviem vstať do práce.
Už pred 2 r som žiadala gynekológa o hormonálny profil on nevidí dôvod, cyklus pravidelný načo zmeny majú všetky ženy v tomto veku.Pijem zihlavovy čaj, lebo som zavodnena, sedím opuchnu mi nohy, dlhšie stojím opuchnu mi nohy.5 deň nosím intimku a stále sa mi nevie rozbehnúť.Uz som aj psychicky unavena, že som nervózna, nasratá na celý svet.Pribrala som 6 kg
A otázka aké beriete hormóny?Čo vám pomohlo za ako dlho a aký to malo pozitívny benefit?Nie výťažky z lekárne, ale na predpis od lekara.Hneď budúci týždeň si zaplatím hormonálny profil a chcem niečo užívať.
Len prosím píšte tie, ktoré ešte menzes máte.Citala som veľa príspevkov náplaste, gél do pošvy, duphaston.Chcem mať prehľad čo je vhodné a kedy, pokým pôjdem k lekárovi.U interného som bola všetko bolo v poriadku.Dostala som magnézium nič nepomohlo už ho užívam 3 m.