icon

Perimenopauza u 41-ročnej

7. jan 2026

Zienky prosim poradte mi. Mam 41 rokov som asi v perinomenopauze. Mam vykyvy nalad, uz pocituje par dni aj uzkosti a depky. Rozplace ma malickost. Co vam pomohlo? Prosim poradte mi

Strana
z2
autor
Dnes o 11:24

Zienky, ako sa vam dari nastavit hlavu ,aby ste nemali depky a uzkosti? Ja neviem ako na to

anonym_04559c
Dnes o 11:34
@anonym_d90abc

@simsalabim písala som, že pokiaľ sú takéto neúnosné výkyvy je lekár a lieky na mieste, keď ostatné zlyhalo.
Tiež som bola u ženského lekára pýtať lieky na symptómy, ale nedal, povedal že to že nemám energiu, som lenivá, pribrala som, zle spím atď je vlastne normálka v tomto životnom období a mám sa zbaviť stresu, zmeniť stravu, športovať a prekonat sa a radia to všetci a všade o tom prečítaš tak to robím, prekonávam sa a nemienim sa tým každú minútu svojho života zaoberať

@anonym_d90abc estrogén vplýva na energiu a chuť žiť.Najhorsie je zasediet sa 🤪deti veľké, s mužom nuda, kontakty prerušené, tak šup na gauč a piecť koláče.Ked vidím v TV starších ľudí profesorov, ľudí aktívnych vo vysokom veku po 60 tke všetci tvrdia, že pohyb je liek.akykolvek...vela ľudí po určitom veku strácajú motiváciu a to spôsobujú hormóny.

simsalabim
Dnes o 11:45
@anonym_autor

Zienky, ako sa vam dari nastavit hlavu ,aby ste nemali depky a uzkosti? Ja neviem ako na to

@anonym_autor suhlasim, pohyb je velmi dolezity. Niecomu sa venujem sama, niecomu s manzelom, ale snazim sa vela hybat. Na psychiku dobre posobi aj spolocensky kontakt.

autor
Dnes o 11:58

Dakujem , ste super. Okrem toho ,ze mam perinomenopauzu , mam ist na dolezite zdravotne vysetrenie, tak dost bojim, ako to dopadne.

althejka
Dnes o 12:04
@anonym_f2e988

@anonym_autor antikoncepcia, citim sa opat na 30 🙂

@anonym_f2e988 aj mne, vsetko sa zlepsilo, nelutujem. 👍

anonym_cbdaeb
Dnes o 12:58
@anonym_04559c

@stankadu magnézium, d vitamin, b vitamíny sú bežné doplnky, ktoré by mali ľudia užívať nehľadiac na perimenopauzu, menopauzu.

@anonym_299fde je to jediné čo pomôže, keď progesterón a estrogén chyba.Ziadne doplnky ich nedokážu nahradiť.Co vidím pracujem v zdravotníctve veľa žien si dá spraviť odber krvi som v perimenopauze a potom začne niekoľkoročná tortura chodenia po lekároch urológ inkontinencia, kardiológ búšenie srdca, internista vysoký tlak, psychiater úzkosti a nespavost medzi tým kolečko obvodný, lebo bolia kĺby.
Keď lekár navrhne HSL len to nie čítala som, že....keď má žena trpieť 5 rokov v perimenopauze a ďalších 5 v menopauze je škoda zahodiť toľké roky, ktoré môže prežiť aktívne čakaním, že sa hormóny ustália.

Už som počula z úst pacientky aj telo vie čo robí, treba to poňať prírodne Lekar sa spýtal tak čo tu robíte ja vyšetrujeme a viem vám pomôcť liekmi.Ja vyskúšam tie čaje a doplnky.Ked skolabovala na ulici prišla si po tie hormony po roku uznala, že skoda premarneneho casu.Zeny sú trpitelky asi to máme v genoch

@anonym_04559c nie, nemusia ľudia bežne dopĺňať syntetické vitamíny a minerály, stačí pridať do stravy potraviny s vyšším obsahom vit C a potraviny obsahujúce Mg, K, Ca, kolagén, B vitamíny, zinok, železo... a vylúčiť priemyselne spracované potraviny...
Pracuješ v zdravotníctve, mala by si vedieť, že minerály a vitamíny sú potrebné na produkciu hormónov v tele, ak ich telo nedostáva, alebo neabsorbuje kvôli nedostatku vitamínu C, alebo kvôli zaneseným črevám pliesňami, zápalmi, kvasinkami... hormóny sa nemajú z čoho tvoriť, tak lekár veľmi rád predpíše syntetické hormóny.
Reakcia lekára, že "on lieči len liekmi" je úbohá, môže najprv pacientke poradiť, úpravu stravy, viac pohybu, relaxu... ak sa po zmene stravy zdravotný stav pacienta nezlepší potom môže lekár nasadiť hormonálnu liečbu...
Niekto sa uvedomí, zmení stravu, životný štýl, detoxikuje telo.. a niekto sa spolieha len na chémiu predpísanú lekárom - antidepresíva, hormóny... ale dokedy??

anonym_501b4c
Dnes o 13:15
@anonym_autor

Dakujem , ste super. Okrem toho ,ze mam perinomenopauzu , mam ist na dolezite zdravotne vysetrenie, tak dost bojim, ako to dopadne.

@anonym_autor perimenopauzu máš potvrdenú alebo si len myslíš, že ju máš? máš aj iné prejavy okrem tých psychických? lebo "vykyvy nalad, úzkosti a depky" môžeš mať aj zo strachu z vyšetrenia, ktoré ťa čaká.

Strana
z2