Platí sa za kyretáž v deň zákroku alebo až po?
Plati sa za prerusenie tehotenstva pred alebo po zakroku?
@lenkakrcahova kyretaz mi robili na prerusenie tehotenstva mrtveho plodu ☹ a neplatila som nic, @lenulienka27 myslis potrat?
ked umele prerušenie tak sa plati a pred.a ked kyret bud po odumreti plodu alebo potrat tak sa neplati.a tušim po 40 rokoch sa neplati ani za prerušenie tehu.
Platí sa potom, výčitkami svedomia celý život. Nerob to. Jedna žena hovorila, že to ľutovala len čo sa po UPT prebrala z narkózy.
koľkí zúfalí ľudia čakajú v poradovníku na adopciu dieťaťa...už by som v prípade nechceného tehotenstva radšej takto spravila dobrý skutok-niekomu by som splnila sen a naplnila život,ako nechať s kľudným svedomím doktora,aby vo mne rozdrvil a vysal moje dieťa.Keď som bola v 14tt v nemocnici,robili mi sono,doktorka mi dosť tlačila pri tom na brucho a môj syn vyzeral ako bábätko,hotový človek a pri tých tlakoch od sondy sa skrúcal,vzpieral,zjavne mu to príjemné nebolo...nikdy by som ho nevedela zabiť.
forum je na to,že sa niekto niečo chce spýtať,nemusíme súhlasiť ,stačí odpvedať,je to každého osobná vec,nechodíme v jej tpánkach,nejeme jej polievku.....
áno zaplatíš vpred ak je to tvoje rozhodnutie,nie ak je to zdrav. dôvod
presne,za kyretaz sa neplati, doplaca sa len v nestatnych zariadeniach veci ako pichnutie rhega,ale inak nic.
Za UPT sa plati par stoviek eur,co viem, zalezi na zariadeni, vacsinou to robia skor sukromne kliniky a treba podpisat take detailne papiere,kde sa zena zaviaze,ze 4 roky nema byt tehotna,ci ako, mne to omylom doniesli,ked som sila na kyretaz, vtedy pri nejakej otazke mi uz bolo divne,co sa ma pytaju,tak som im povedala,ze toto nebude spravny papier,ze u mna neni co prerusovat. V tom formulare,co sa pamatam bolo,ze ci to bol dobrovolny styk,ci znasilnenie, kde pracujem,ake mam vzdelanie a taketo rozne podrobne somariny. V tom druhom na kyret nebolo skoro nic okrem par mojich udajov a diagnozy.
Ale ak mozes tak si to male nechaj,co ja by som dala za to,aby tomu mojmu bilo srdiecko. Odvtedy som neotehotnela,je to uz vyse pol roka. Poviem,Ti nie je vacsia bolest,nez ta,ze to male uz nezije. Ja som to nedala na sebe pred lekarmi najavo, aj preto sa asi ta jedna pomylila a doniesla mi nespravny formular. Ale doma som revala jak tur, ked mi to doki oznamil,tak som musela odstavit auto,vyrevat sa a ist dalej. Tak si to rposim rozmysli,ak ide o UPT,ak o kyret a male si chcela,tak tu na to mame temu,kde sa chodime z toho vykecat.
nie je jednoduchsie zavolat si do prislusneho zariadenia a spytat sa, nez zalozit temu a cakat na aj tak rozdielne odpovede a dalsie komentare, o ktore vobec nestojis?

myslim,ze urcite pred,aby im neutiekli bez platenia...