Pomôže Clostilbegyt a Pregnyl otehotnieť?
Ahojte, som tu nová. Snažíme sa o bábätko, lenže že mám problém, mrchu nedostanem skoro vôbec lebo mam PCO. Preto beriem Duphaston už vyše roka, počas toho roka sa nám nepodarilo otehotnieť. Tak mi Dr. predpísala clostilbegyt ktorý mám začať užívať od 3DC a potom medzi 9 a 11DC mám prísť a pichne mi pregnyl. Komu to pomohlo??? Pýtam sa preto lebo mi DR. povedala že tuto kombináciu (clostilbegyt a pregynil) môžem brať len tri mesiace a potom pôjdem do centra ktoré tu mám je to ISCARE. Ďakujem za odpovede
Ahoj lenulka747 Mne to trvalo asi rok,clostyl som brala vzdy dva mesiace,pod 5dc 2x1tab. a len vo feb.minuleho roka mi bol pichnuty pregnyl,no nepodarilo sa.az teraz v novembri...pri rovnakej liecbe...takze asi sa obrň trpezlivostou a hlavne kludom.ty si mozno iny pripad,pri mne sa bez liekov ani len vajicko nevytvorilo...drzim palceky moja..uvidis pride to ked to budes najmenej cakat.
,
@happy30 Ahoj, no ja to nejako nesilim ani zatial nestresujem brala som uz aj duphaston no nejako nezabral, skusam aj inofolic, ja mam zatial zacat brat 5 DC po 1 tab 5 dní a vravela ze potom 12DC kontrola a pichne pregnyl....Snad vsetko dobre dopadne 🙂
Ahojte, Chcem sa opýtať, či niekto nemá skúsenosti s tým, že ani po užívaní Clostylu u mňa nedošla ovulácia. čo sa ďalej robí, mám PCO. V pondelok mám ísť ešte na kontrolu ale viac mi nepovedali nič čo bude :-/ Ďakujem
@karina517 ake si mala davkovanie? Mne pri PCO 1 tabletka denne nezabrala vobec. Tento cyklus som mala 2x1 a uz stam je nejaka reakcia, 10dc folik 12mm. Ja len dufam ze bude dalej rast...inak mne lekarka povedala ze potom ked telo nereaguje ani po clostile tak umele alebo schudnut v mojom pripade 15 kg...tak sa snazim aj teraz pocas liecby cvicit a menej jest...
@iwkanjelik no podla ultrazvuku som 7tt ale podla ms som v 8tt. Mala som trochen posunutu ovulku preto mi to tak vychadza 🙂
@iwkanjelik a Dakujem 🙂
@lenulka747 ale jasne ze liecba zaberie,neboj,skus k tomu este bylinky gynex,mne pomohli napravit cyklus a su aj na skvalitnenie vajicok..drzim palceky,daj potom vediet ako si dopadla.
@lenulka747
Neviem sice kolko mas rokov,ja som to uz posledny rok dost silila,kedze mam uz 30...ale nic to k tomu nepomohlo..
@lenulka747 ahojky, ja mam za sebou uz tri cykly a nepodarilo sa vobec, prvy som mala iba jednu tabletku denne, jeden folik dorastol aj ovulka bola, dalsie dva mesiace mi dali pre istotu uz dve tabletky denne, ale tiez narastlo len jedno vajko tak akoby som brala iba jednu za den a ovulka neviem ci bola, rastlo ovela pomalsie, pregnyl mi pichli az na nejaky 20. den cyklu. Inak tiez mi z liekov bolo dost zle, mam 50kg takze asi aj preto, aj prsia sa dost zvecsili a po vysadeni zas zmensili :D a bola som neskutocne ospala. Dnes zacinam 4. cyklus s clostylom a ak narastu aspon 2 kvalitne foliky idem rovno na insiminaciu. Tak som zveava ako to dopadne, ach jaj zas na sona behat kazde dva dni, uz ma to vobec nebavi vrrr.
@iwkanjelik Ahojky, tak ako ide snazilkovanie? To moje dopadlo najhorsie ako mohlo, v utorok mi bol podany Pegnyl, v stredu som vecer stratila hlas a rano vo stvrtok som vstala s horuckou, ani do prace som nesla, musela som ist na ATB. Bola som totálne mimo, vcera prvy krat sme snazilkovali, ale to uz je podla mna neskoro. Doktor nam kazal stvrtok, piatok, sobota. Som z toho nestastna, takto som si premrhala jeden cyklus. Inac, vsimla som si,ze z toho Clostylu su mi tesne podprsenky 🙂 Aspon jedno pozitivum 😉 . A vy ako?
@biba6226 aha.. a prosím ťa, ako vieš, že si mala trošku posunutu ovulku? ti bol pichnuty pregnyl neskor ako mal (myslím tým, že či podľa folik dorkotrka usudila, že ešte nie sú vajícka dostatočne velľke a prisla si o 2-3 dni neskor) či to usudzuješ podľa bolesti v podbrušku, bolesti prs, prípadne podľa ovu-testov? a inač, už maš nejake tie ranne nevolnosti? lebo ja som to pri prvom tehu vôbec nezažila..
@miska246 a vieš čo možno to ani nebolo neskoro, možno s tým ani nebudeš počítať a zrazu napíšeš, že sa zadarilo (bodaj by). Ja som bola na folik vo štvrtok a povedal mi doktor, že sa nemáme snažiť len vo štvrtok večer a piatok (čo sme sa aj snažili), ale že sa máme snažiť ďalej každy druhy den až do 20 DC, takže len aby si nebola prekvapená 😅
@iwkanjelik Tak teda dam na tvoju radu a snazilkujeme dalej. 😉
@iwkanjelik no ja som tam prisla na folikulometriu na nejaky 12sty den cyklu a to bol piatok a videl tam male foliky na lavom a jeden vacsi na pravom vajecniku. A povedal mi ze mam prist v pondelok rano ci ten vacsi dorastie. V pondelok som tam prisla na 15sty den cyklu a folik ba pravom vajecniku bol uz krasny 25mm a vtedy mi pichol pregnyl. Ovulka nastala priblizne asi na druhy den alebo az na teb dalsi den to uz neviem kedze sme sa snazili niekolko dni ale myslim si ze niekde medzi 🙂 ovu testy vychadzali v ten vecer aj ba druhy den a potom slabla ta druha ciarka. Takze k ovu prislo cca na 16-17 den cyklu. A bolo mi to tak vysvetlene ze kym to splynie,kym to tam pride a uhniezdi sa moze trvat individualne preto mam bejby o tyzden mladsie lebo niekomu sa zahniezdi na 8 den a niekomu na 11 ... Kazdopadne utz meria a ten ukazal ze to je o tyzden mladsie 🙂 a s tymi nevolnostami nemas nejake skusenosti. Nebyva mi zle ze by som vracala alebo tak. Skor od hladu mi je rano strasne zle musim letet do chladnicky a rychlo volaco zjest a potom mi je dobre 🙂 sem tam pocas dna mi pride tak zvlastne ale to nic nieje 🙂
@biba6226 aha, tak už chápem.. tak, tak ja som nemala žiadne nevolnosti, len mi občas niečo zasmrdelo,ale inač nič, ale zase som porodila bez nejakých príznakov predčasne, ale chvalabohu všetko je v najlepšom poriadku, maly je poriadny šibal.. a prosím ťa aký dlhy si mala cyklus?
@miska246 aj my sme sa snažilkovali, tak uvidíme.. ale je to také zvláštne sexovanie, ako robot 😀 a čo ideš robiť nejaké prvé testy? a kedy? ja by som si minulý mesiac nerobila vobec, lebo som si pov, že kym mi nebude meškať meštruácia, tak sú to zbytočne vyhodené peniaze za testy a hlavne zbytočne som potom sklamana, ale mali sme oslavu na 26.DC a chcela som vedieť či si možem dať nejaké to vínko, tak som si urobila test, ktorý bol ale negatívny a na druhý deň 27.DC sa spustila mrcha bez nejakého predošlého špinenia..a teraz som tiež neplanovala robť testy predčasne, ale zase máme 10.12.2015 z roboty vianočnú kapustnicu a zas mi to vyšlo na 26.DC, tak ak nebudem mať dovtedy nejaký príznak, že by som mala dostať mrchu (žiadne špinenie), tak si akurat vtedy urobím test, tak tak 😵
@iwkanjelik posledneho pol roka 28-30 dnove. Ale boli casy ked som mavala 35-45 dnove cykly...
@iwkanjelik Mas pravdu, je to naozaj zvlastne, neviem sa pri tom tak uvolnit a neda sa na to nemysliet... Testy robit nejdem, mozno den pred ms skusim jeden, minuly mesiac som robila testy ako blazniva uz asi od 20 dna cyklu a hladala som na nich ciarocky, aj ked boli bielunke ako sneh. Tak potom prislo pre mna jedno velke sklamanie, kedze som si bola ista, ze to vyjde na prvy sup... Dokonca som ms dostala o jeden den skor. Zatial ale nepozorujem na sebe absolutne nijake zmeny a nedavam tomu ani nejaku velku sancu kedze som v tom case ochorela, skusali sme iba raz, mozno dva... 😒
@miska246 u mna je tento cyklus tiež nejako divny.. minulý mesiac (prvy cyklus s clostil + pregnyl) ma od cca 14DC pichalo niekedy v podbrušku a boleli ma aj prsia a teraz nič a to už máme 19.DC, divné? asi som stratila citlivosť 😀
@iwkanjelik Ahoj, tak ako sa citis? Ja uplne normalne, dokonca som testla a nic, testik bielunky, bol to ale moj posledny test, viac uz nebudem testovat bud pride ms, alebo nie.
@miska246 ahoj, na 99 % pokus čislo 2 nevyšiel, nakoľko od dnes som začala trošku špiniť + mám nafuknuté brucho presne ako pred ms, takze nič..minuly cyklus som nemala žiadne špinenie, jednoducho len prišla ms a teraz už od 23 DC špiním, no čo už.. a navyše ďalší cyklus mam od clostilu a pregnylu pauzu nakoľko mi folik vychádza niekedy pred vianocami a moj gynekológ má od 18-teho až do troch kraľov dovolenku, takže teraz nejdem nič riešiť a pokusim sa ani nič nerátať.. a ty ako?

Ahojte ja by som sa len chcela spýtať koľko cyklusov s clostilom trvalo kym ste zostali tehu? Viem, ze u kazdej zeny je to ine ... Mna caka este len prvy cyklus clostil+pregnyl. vzhladom k tomu ze mi nedozrievaju vajicka tak ako by mali a doktorka povedala zeby sme nemali nic odkladat .....