Pomôže Clostilbegyt a Pregnyl otehotnieť?
Ahojte, som tu nová. Snažíme sa o bábätko, lenže že mám problém, mrchu nedostanem skoro vôbec lebo mam PCO. Preto beriem Duphaston už vyše roka, počas toho roka sa nám nepodarilo otehotnieť. Tak mi Dr. predpísala clostilbegyt ktorý mám začať užívať od 3DC a potom medzi 9 a 11DC mám prísť a pichne mi pregnyl. Komu to pomohlo??? Pýtam sa preto lebo mi DR. povedala že tuto kombináciu (clostilbegyt a pregynil) môžem brať len tri mesiace a potom pôjdem do centra ktoré tu mám je to ISCARE. Ďakujem za odpovede
@kikaaa1982 tak držim palce potom daj infom som zvedava ja od dnes idem na clostil prvý krát.
@butterfly333 no bola som dnes na folikulometrii, mam tri folikuly 🙂, ale pregnyl mi nepichla, nakolko podla slov dr. az prilis velky zasah do organizmu...od 31. Mam brat duphaston a potom na dalsi cyklus, ked nic, tak opat clostil...teraz len cakat, ci tie folikuly prasknu alebo nie a plus robit ovulacne testy...ale aspon telo mi zareagovalo na clostil...tak cakat, testovat a uvidime...ale depka je poriadna :( ked som dnes videla v cakarni vsetky tie buduce mamicky, nebolo mi dvakrat prijemne...preco prave ja...preco to nefunguje tak lahko, ako u inych, ktory ani len nevedia, co je to ovulacia, folikul a pod. Viem, ze o tom nepise vo fore nikto, ale to su moje pocity a myslim si, ze vela "snaziliek" to vidi rovnako...ale dost uz negativizmu...ospravedlnujem sa kazdemu, kto to cita...
@butterfly333 a este tolko, ja som brala raz denne, dala som si to na vecer, ale som trpela takou nespavostou, ze k.o., tak podla slov dr. Od buduceho cyklu mam uzivat clostil cez den a nie vecer 🙂 drzim palce
@kikaaa1982 ahoj no ja dens beriem druhu tabl clostil na folik mámíst na 14DC ale to je akurát 6.1 to tam nebudu tak by som išla 7.1 to budem 15DC vtedy mávam ovu tak uvidíme.No aj ja som už z toho niekedy na nervy no tento cyklus chcem tak kašlat na to ak to pojde.Nebudem merat BT.a čo ak folik nepraskne?nebol by dobrý ten preglyn?A ake velke folik si mala?
@kikaaa1982 neboj moja,viem presne ako sa citis...len o tom hovor,nedus to v sebe..ja som bola vzdy vytesena od doki ked vravela,ze mame kazdy mesiac po clostyle 2-3 foliky ktore prasknu a skoro dva roky nic...zufalstvo vzdy ked prisli kramy...ale ked som o tom ani len nesnivala..podarilo sa..Zacala som si to nevsimat,uplne vypni..chod von,zober psa na dlhu vychadzku,alebo maminu niekde na nakupy..urob si radost...fakt to pomaha...
@jenn82 no...prirodzene asi nie..lrbo v ten mesiac som brala posledny krat kombinaciu clodtyl pregnyl duphaston..ale kedze som to brala skoro rok a pol v kuse nedavala som tomu velku sancu...na druhy mesiac sme boli objednany do centra..tak som sa nesledovala ci sa nieco deje alebo nie ako po minule mesiace..ovu testy dva krat za den od 10dc..potom hned tehu testy..uz mi z toho sibalo fakt..nechala som to v hlave tak...vsak ideme do centra...a...brala som k hormonom kvapky gynex a inofolic
@miska246 ahooj misi, tak ako, si tento cyklus s pregnylom? mne sa tento mesiac (ktorý mam bez clostilu a pregnylu) deje to s čím som vlastne prišla na gyndu pred rokom a pol prvýkrat ked sme začali pracovať na druhom dieťati, že presne od ovulácie (cca od toho 15.DC) až po menštruáciu bud jeden-dva dni slabo krvacam, potom dva dni špinim, zas slabučko krvacam a tak až do mrchy, nechápem... potom som rok brala duphaston keď sa mi to nedialo, potom 4 mesiace pauza - to som zas od 15.DC krvacala a špinila, ťeraz som brala 2 meisace clostil + pregnyl - to bolo zase v poriadku a tento mesiac bez ničoho a znova špiním a krvacam..
@jenn82 ďakujem, len sa strašne bojím či je všetko OK ak by sa niečo stalo nezvládla by som to ale snažím sa myslieť pozitívne a chodiť na prechádzky a zbytok dňa skoro prespim tak nemám čas na to myslieť. Neboj urcite sa aj tebe podarí čoskoro, posielam trhu bacilky tfuj tfuj ;) a budem držať palčeky, veľmi to prajem kazd j jednej z nás ktoré sa toľko trápia!!
@iwkanjelik je to na dobrej ceste 🙂
@miska246 jee miši, ja to tam vidím.. a kolky deň cyklu si si robila test? viem, že si mala mrchu teraz skôr ako ja a že si teraz treti cyklus s clostilom len neviem či aj s pregnylom..
@sany944 neboj všetko dobre dopadne... na ultrazvuku si ešte asi nebola co? asi pojdes teraz niekedy po novom roku ze? mne sa deje presne to iste čo pred dvoma rokmi (trosku vyššie som to pisala miske246,.. dnes mam už 22.DC a od 15.DC (vtedy sme sa aj snažilkovali 🙂 zase slabučko krvacam, niekedy špinim a asi to tak bude až do mrchy (tento mesiac mam pauzu od clostilu a pregnylu)
@iwkanjelik ano bola som aj s pregnylom,ms mam dostat 5.1.2015. ale uz asi dva dni ma pobolievalo cele ppdbrusko, tak som si skusila testnut. Zatial sa tesim velmi potichucky,ja som uz mala jedno mimo.tehu a v marci som potratila v 6 tyzdno. Nasadila som si duphaston a zajtra si pojdem dat predpisat Fraxiparine. Ovulku som mala na pravej strane, predtym mmt na lavom vajecniku. Takze zacinam potichucky o toho anjelika naozaj bojovat. 🙂 Drzim ti palce,nech sa cim skor zadari aj vam 🙂
@miska246 chcem sa spýtat ked si brala clostil pobolievalo ta podbruško?Ja ho beriem prvy krat od 5Dc do 9Dc dnes som 11DC a cítim od včera podbruško.može byt ovu skor či pride tak ako vždy???
@kikaaa1982 ahoj no tak ako si na tom???
@butterfly333 zlatko to mas s clostilu vsak to je stimulacia vajecnikov viacje pracuju to je nornalne aj ja som to mala💓👣
@kudusko to ma napadlo že to z clostilu a ovu pride tak ako má?či može skor
@butterfly333 mne to rovnwko chodi lavy na 14 dc a pravy 16-17 dc
@kudusko volakedy som vedela aj ja ktora strana ovuluje no teraz už netuším.verím že to pomože,zajtra sa obj na folik.
@butterfly333 ahoj, myslim si,ze ovu to este nie je, aj mna pobolievalo podbrusko ked som brala clostyl. Je to normalne, vajecniky su podrobene dost velkej zatazi...
@butterfly333 ahoj, nie dobre, podla ovu testov ziadna ovulacia a od 14DC beriem duphaston a neskutocne mi je zle :( a ty ako?
@kikaaa1982
@butterfly333
baby čitam že berete clostyl a potom dufatson! dufam že vas vaši gynekologovia sleduju či mate ovulaciu či dozrievaju folikuly!!!lebo ak nesleduju berete ho ZBYTOCNE! takisot ako aj Duaston! clostyl Vam nezaruči či bude ovulacia naisto a či praskne folikul! nato sa chodi na sono na cca 11-12 den niektoré aj na 13 ak mate neskor ovulaciu alebo teda pomalšie vam dozrievaju foliky! nato aby praskol folik sa podáva Pregnyl a až KED PREBEHNE OVULACIA SA DAVA DUFASTON!!!ak sa podá skor-zablokuje Vám ovulaciu nedojde k uvolneniu vajička a teda berete všetko zbytočne! ja som si tým všetkým prešla viem o čompíšem...stači ked si dáte alebo napíšete dotaz na stranku sanatoriumhelios.sk a tam vam povedia to iste čo ja..clostyl je velmi nebezpečný a može sa brat max 6 krát za život!! mne sa z neho porobili hrozne cysty! tak bacha nato a dufam že nemáte debilov lekárov lebo čo tu čitam vo forach OTRAS DES davaju to ženám ako lentilky!!!
@maminka1986 dakujem za info. Ja som prvy mesiac s touto kombinaciou, bola som na folikulometrii 11DC, dr. videla 3 folikuly a duphaston som zacala podla jej pokynov od 14dc. Este som jej pisala, ci urcite od 14dc a tiez, ci nemoze blokovat pripadnu ovulaciu, nakolko som o tom tiez citala, ale odpoved od dr. bola nie. Ale ako som pisala, podla ovu testov ziadny narast lh hormonu a tym dedukujem, ze ani ovu nebola. A teraz, od kedy uzivam duphaston je mi viac ako hrozne! Neviem si predstavit, ako budem zajtra existovat v praci :( ja uz sama neviem a tiez, ako som uz pisala tu vo fore, zufalstvo v maximalnej miere :(
A este k pregnylu, pri folikulometrii som sa pytala dr. a podla jej slov, nie, aby sa predislo pripadnej hyperstimulacii
@kikaaa1982 no viem čo preživaš ak tužiš po dieťati my sme sa snažili necele 4 roky....pomohlo až IVF na prvý krát a aj vklad...
no ja nie som sice doktroka ale mam zdravotne vzdelanie ale Pregnyl sa práveže dáva aby praskli NA ISTO aby praskli foliky-inak ti nemusia prasknut to clostyl nezaručuje a ani dufaston! a mala si ešte ist na kontorlu po ovulacii aspon či naozaj praskli a či sa neurobili cysty! ach byt tebou menim doktorku! a idem rovno do centra čo sa tam v tom vyznaju a su profici a nie takýto fušeri!!!-aj ja som mala takeho idiota! 4 mes som brala dufatson vraj na upravu cyklu ano cyklus ako hodinky 30 dnový-pri mojich cykloch 44 dnových ale som ovulaciu nemohla mat na 15 den!!-lebo tak som mala brat dufatson!! čiže mi ju blokoval..až po merani bazalnej teploty som prišla nato že ovu bývala na 30-32 den u mna sila že? tito dokotri..ak sa snažite viac ako rok a máš viac ako 30-nevahaj navštivit centrum ja mam 30 ...ale ono čim staršia žena tým horšie a ťažšie otehotnie hlavne ked je problem ako som mala aj ja :(
@maminka1986 uz mam 33 :(

@butterfly333 zajtra je den D, tak som velmi zvedava, co bude na monitore 🙂 a opytam sa aj na pregnyl aj duphaston a este aj na gel na podporu pocatia, vseeeetko 🙂