icon

Použitie tampónov u mladých dievčat: Riziká a skúsenosti

24. mar 2024

Ahojte, trápim sa s tým už dlhodobejšie. Keď som ja bola mladá, mama mi nechcela dovoliť používať tampóny, lebo z hľadiska viery sa bála, že prídem fyzicky o panenstvo (čo sa považovalo za veľmi dôležité) a nebudem počas svadobnej noci krvácať. V tom čase som sa nechala strachom opantať a naozaj som tampóny nepoužívala, počas svadobnej noci som krvácala, prvý tampón som skúšala až neskòr po pôrode. Trápi ma ale, ako vychovávať v tomto svoju dcéru. Tie, ktoré ste používali tampóny od mlada, krvácali ste pri svojom prvom styku? Viem, že je to trochu blba otázka, ale rada by som poznala odpoveď. Ďakujem

fairyy
11. aug 2024

ked ta zenska nie je troll tak ja uz neviem...toto nemoze byt realna osoba alebo len ja nechcem verit, ze niekto taky tu medzi nami chodi? 😅

janulik2008
11. aug 2024

@minenkak ano je to super len skoro kazde druhe slovo nadavka a nie taka ze do r.ti ale take ze k🤫t atď. Ale odhliadnuc od filmu tak Ryan tak lubi svoju zenu 🥰 a priprav sa na to ze Wolverine na konci budes "slintať" 🤣🤣🤣🤣

viestta
11. aug 2024

@julca777 Olympiu zasiahlo zemetrasenie niekedy okolo roku 550, vtedy prinalezala Rimskej risi a anticki Rimania tiez nepobehovali pos svete nahi. Ked ma niekto medzery vo vzdelani, tak to tak dopadne.Vtedy sa uz po stredomori sirilo krestanstvo, vsak to bolo 500 rokov po Kristovi, mozno aj v Olympii v tom case zili prvi krestania, to bolo 500 rokov po tom co sv. Pavol pisal listy Koryntanom, a Korynt je len kusok od Olympie. Takze neviem preco by Boh zosielal zemetrasenie ako trest za to, ze nahi pobehuju, ked ani nepobehovali...
A ktore olympijske hry myslis? Tie anticke? Tak v casoch ked bolo zemetrasenie, ktore znicilo Olympiu sa uz olympijske hry nekonali, lebo ich zakazal rimsky cisar. Ak myslis tie moderne, ktore obnovil de Coubertin, tak tie boli v r. 1896, kedy uz Olympia bola znicena a znovu objavovana archeologmi a na tych atleti nesutazili nahi.
(keby si velmi chcela, dohladam ti aj presne letopcty, ale iste je, ze ked si bola na prehliadke Olympie, tak si nepocuvala vyklad)

viestta
11. aug 2024

@tetapetra poopravim ta, boli Egyptania, tych postihlo sedem ran, ked nechceli pustit Zidov hladat zem zaslubenu (tolko Stary zakon). Anticki Greci sa ciastocne prekryvali s faraonmi. ked koncila slava faraonov, nastupovala slava Grekov, na sklonku faraonskej doby uz zanikala aj slava Grekov a stredomorie ovladli Rimania. V kazdom pripade, Julka nedavala pozor ani na dejepise a ani na vylete do Olympie.

julca777
11. aug 2024

@viestta ja neriešim dejepis a pozor som dávala, lebo sme sa na to pýtali, šlo tam o nahotu a o to, že nahí súťažili....

julca777
11. aug 2024

@janulik2008 sú to skúšky od Boha alebo nás chce zastaviť od niečoho co je zle...dôvod vie len on

minenkak
11. aug 2024

@janulik2008 no sa teším,musím si už nájsť čas.Bola si na 3D a ja nadávky milujem

julca777
11. aug 2024

@minenkak no máš to hriech...

tetapetra
11. aug 2024

@viestta ale najprv boli Zeus, a až potom ten náš 😂
@julca777 a čo by nesúťažili holí, veď tam boli len chlapi a bolo horúco 🤷🏻‍♀️

julca777
11. aug 2024

@janulik2008 áno, viem, že aj kňazi sú ľudia. Predstav si 😱🤭

minenkak
11. aug 2024

@viestta 👍👏

julca777
11. aug 2024

@janulik2008 akože nie je od teba ani tu od ostatných veľmi pekné, že si z toho robíte srandu

viestta
11. aug 2024

@julca777 ale Julka zlata, preco Boh "dopustil" zemetrasenie na Olympiu 200 rokov po tom, co boli Olympijske hry zakazane rimskym cisarom? Vsak v tom case tam uz mohli byt aj bohabojni krestania, ktori chodili v rovnakych haboch v akych chodila Panna Maria, sv. Jozef aj Jezis Kristus, pretoze ti boli rovnaki obcania podriadeni Rimskej risi ako obyvatelia Olympie. Rovnake haby nosili aj anticki Greci, akurat atleti na Olympiade sutazili nahi.

minenkak
11. aug 2024

@julca777 a aký mám hriech???

viestta
11. aug 2024

@tetapetra a ano zeny nemali pristup na stadium. Zeny v antickych dobach nemali pristup kadekde, ani do divadla, napriklad. Ale to Julka, ktora davala pozor na dejepise ani netusi.

julca777
11. aug 2024

@tetapetra však aj Sodoma Gomora bola vypalena, tých príkladov je viac. Napríklad Boh poslal potopu, ale Noema zachránil a aj jeho potomstvo, ale ostatných zahubil, lebo ľudstvo bolo skazene a k tomu sa ženieme aj dnes, len to už nebude potopou. Boh sľúbil, že už nikdy nezniči svet potopou

julca777
11. aug 2024

@tetapetra áno musia, ale nie v nejakých vymyslených bôžikov....

julca777
11. aug 2024

@minenkak neviem ako ti odpovedať, ale je to prostriedok na tvorbu deti a upevňovanie manželstva... Alebo neviem aké to ešte môže mať dôvody, ale pre každého je to niečo iné a v poriadku to je iba vtedy ak je to V MANŽELSTVE

tetapetra
11. aug 2024

@julca777 jezkove kozy ale to tu už splietas jedno cez druhé. Keď ty máš 35 a nie si troll tak zjem kefu. Mám o 10viac a zíram. Akých vymyslených, veď ich presne tak uznavali ako ty toho jedného.

minenkak
11. aug 2024

@julca777 upevňovali som svoje manželstvo,už tri krát dnes

julca777
11. aug 2024

@tetapetra keď nechápeš, tak nechápeš.... V 10 Božích prikázaniach máš: Nebudeš mať iných Bohov okrem mňa, ktorým by si sa klaňal...

julca777
11. aug 2024

@minenkak okej.... Však pre teba to môže znamenať niečo iné, tak keď si sa pýtala ty mňa tak povedz co to znamená pre teba?

tetapetra
11. aug 2024

@julca777 ale toto vzniklo po gréckych bohoch 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

minenkak
11. aug 2024

@julca777 a ten sex čo podľa teba znamená, nie pre teba .Je to pohlavný styk, análny sex, orálny sex,petting,asfixia ,

julca777
11. aug 2024

@tetapetra nie, kresťanstvo bolo už dávno. Však z Grécka chceli zničiť tu sošku boha Dia, ale nakoniec sa preniesla do Konštantínopola, kde sa aj tak zachovala, tak to Boh zariadil

julca777
11. aug 2024

@minenkak tak ale čo to pre teba znamená.... Prečo ho robíš keď podľa teba ma iný význam ako robenie detí

minenkak
11. aug 2024

@julca777 však som to už písala načo je sex dobrý a písala som aj že som utuzovala manželstvo

tetapetra
11. aug 2024
viestta
11. aug 2024

@julca777 lenze anticki Greci, Rimania, Egyptania, Mezopotamci mali svojich bohov skor ako mali Zidia toho svojho jedineho. Na zidovskom monoteickom nabozenstve je postavene aj krestanske nabozenstvo. Dejiny zidovskeho monoteickeho vierovyznania maju korene v 1300 rokov pred Kristom, v tom case po svete fungovala mnozstvo polyteickych nabozenstiev. Zidovske nabozenstvo vzniklo v Egypte, o 1300 rokov neskor vznika krestanstvo a hlavne postulaty svojej filozofie a dogmy viery ma postavene na Tore a zidovskej viere.

julca777
11. aug 2024

@minenkak okej 🙂