icon

Použitie tampónov u mladých dievčat: Riziká a skúsenosti

24. mar 2024

Ahojte, trápim sa s tým už dlhodobejšie. Keď som ja bola mladá, mama mi nechcela dovoliť používať tampóny, lebo z hľadiska viery sa bála, že prídem fyzicky o panenstvo (čo sa považovalo za veľmi dôležité) a nebudem počas svadobnej noci krvácať. V tom čase som sa nechala strachom opantať a naozaj som tampóny nepoužívala, počas svadobnej noci som krvácala, prvý tampón som skúšala až neskòr po pôrode. Trápi ma ale, ako vychovávať v tomto svoju dcéru. Tie, ktoré ste používali tampóny od mlada, krvácali ste pri svojom prvom styku? Viem, že je to trochu blba otázka, ale rada by som poznala odpoveď. Ďakujem

janulik2008
12. aug 2024

@julca777 neodpovedala si ze z coho si robime srandu? A nie krestanstvo NIE JE spravne nabozenstvo ... pretoze spravne nabozenstvo je aj jehovizmus a vlastne aj ateizmus. Kazdy veri v co chce, my v Boha niekto v Boha neveri ale veri v osud 🫡

bessie12
12. aug 2024

@julca777 áno samozrejme. To, ze mi zobral krstného mu už vyčítam 15 rokov a budem dokonca svojho života. A to, že mi zobral už aj maminu .... to už je pre mňa cez.
Dobrých ľudí vždy si vezme. Prečo si nevezme grazlov ?? Nejakých vrahov, znasilnovacov, zlodejov ( politikov nevynímajúc ) a "ludi", ktorí všelijak ubližujú iným ľuďom/ zvieratam 🤬🤬🤬🤬

janulik2008
12. aug 2024

@bessie12 to je bozi plan a my nevieme preco ... mne autorka odpisala na to ze vezme mamu malym detom to, ze to kvoli tomu lebo ze by spravila nieco zle a uz by nesla do neba 🫣🫣🫣

bessie12
12. aug 2024

@janulik2008 preboha 🤦‍♀️🤦‍♀️ to co je za hovadinu ?? Ako moze toto napísať 🙄

janulik2008
12. aug 2024
bessie12
12. aug 2024

@janulik2008 jedným slovom - choré 🤦‍♀️

janulik2008
12. aug 2024

@bessie12 co ti poviem 🫣

tetapetra
12. aug 2024

@julca777 žena ty si fakt jasná 🤦🏻‍♀️ islam je tiež náboženstvo a veľmi ,veľmi staré. Všimla som si,že si na fica a peleho označila za tých naj. No asi áno Fico, ktorý má kurvy, kradne a kto vie čo ešte a teplý Pele to už nie je sodomia? Ale tampóny v panne áno😂😂😂. Ja neverím,že tomu všetkému veríš

julca777
12. aug 2024

@tetapetra ale však hovorím, že panny môžu tampóny. To je úplne v pohode. A čo sa týka politiky tak každý robí chyby, ale sú najnormálnši keď ich tam porovnám s ostatnými

julca777
12. aug 2024

@janulik2008 tak ale to je nesprávne. A kresťanstvo je správne náboženstvo, len to jediné, lebo napríklad si pozri trebárs evanjelistov, ktorí neveria na svätých a ani na Pannu Máriu, tak akože je to viac menej podobne ako by niekto povedal, ale nikdy nebude iné náboženstvo správnejšie než kresťanstvo

julca777
12. aug 2024

@janulik2008 a ak máš na mysli svedkov Jehovovych tak to je zle, to je sekta a tí majú vytrhnuté kontexty z Biblie a to je veľmi zlé

tetapetra
12. aug 2024

@julca777 fakt? A toto ti nevadí? No ja umrem, veď ty zapries aj nos medzi očami. Nás tu dobre že nepreklajes kvôli poteseniu zo sexu,dokonca aj v manželstve,ale oni sú ok,oni sú normálni. 😏

julca777
12. aug 2024

@bessie12 pozri sa....Svätý veľmi trpeli, zomierali niektorí v skorom veku, tiež si ich Boh povolal a to všetko dávali Bohu, bojovali zaňho a veľakrát ich aj za Boha zabili.... Boh vie, prečo to urobil a ty to zistíš tiež, ale až neskôr

julca777
12. aug 2024

@janulik2008 môže byť, ale môže mať aj iné dôvody, ja nie som Boh, ja to neviem...

julca777
12. aug 2024

@bessie12 tak to je....

julca777
12. aug 2024

@janulik2008 tak povedz mi na to tvoj názor teda....

julca777
12. aug 2024

@viestta tu si a žiješ tu, aby si sa dostala do neba. Preto nás aj niekedy Boh utrpením zastaví keď sa naháňame za niečím, čo vie, že pokazí našu dušu alebo je to pre nás zbytočné, lebo do neba si nič hmotné nezoberieš....

julca777
12. aug 2024

@tetapetra to že je Pele teplý nezmenena, že je zlý.... Poznám jedného zubára ktorý je tiež teplý a je veľmi šikovný. Ide o to, že je to hriech, pokiaľ by žil s nejakým chlapom a ešte by napríklad vychovávali dieťa alebo tak....

viestta
12. aug 2024

@julca777 jezkovi oci!!!! Ty si ver vo svoje nebo, obhajuj a veleb tu laskavu a milostivu katolicku cirkev, ktora je bez jedinej poskvrny. Ospevuj aj nasho predobrotiveho a laskaveho sudruha uz zas pana premiera, ktori sa uz ani netaji svojimi mimomanzelskymi vztahmi, kradne bez hanby a podporuje najvacsich zlodejov. Ospevuj aj jeho usmievavu podrztasku, ktora je sice homosexual, ale v konecnom dosledku takej bohabojnej krestanskej dusicke ako si ty to vobec nevadi lebo nevychovava ziadne dieta. To uz nie je ani sodomia ani smilstvo.
Ja budem zit tak ako som sa rozhodla. Nebola som nic pred tym ako ma splodili, nebude zo mna nic ked zomriem. (teda kopka popola, ktora dufam spocinie na nejakom peknom mieste aby som sa vratila do prirodneho cyklu)
(a douc sa dejepis a prirodopis, ked stihnes a uvedom si, ze ty si tak farizejska, ze by ta mali pouzivat ako nazorny priklad)

julca777
12. aug 2024

@viestta nepovedala som, že je cirkev bez poškvrny, ale to neznamená, že nemôžeš veriť v Boha a vo večný život.....

julca777
12. aug 2024

@viestta keby si zažila klinickú smrť tak by si sa obrátila. Aj mnohí neveriacich, čo zažili takúto klinickú smrť tak sa obrátili....

viestta
12. aug 2024

@julca777 vsak kludne ver. Ja verit nepotrebujem, nechcem, nemusim.... (dopln si co len chces) Staci?

julca777
12. aug 2024

@viestta ja sa nemusím nič doučovat.... Čo sa týka toho dejepisu to som ti už vysvetlila a povedz teda ktorý z politikov vyhovuje tebe.... Lebo ostatní, čo podporujú blbú Ukrajinu, sú za vojny a očkovania sú akože omnoho väčší magori

julca777
12. aug 2024

@viestta áno stačí. Však ty ešte len budeš bedákať 😁

viestta
12. aug 2024

@julca777 neviem ci ty plis nejaku vyssiu misiu ci co. Ale to tvoje obracanie bezboznikov na vieru sa mina ucinkom. Aspon u mna. Taky clovek ako ty, s tym sa tazko o tomto aj diskutuje. A ver, viedla som na tuto temu debaty s kadekym. Aj s duchovnym, aj radovou sestrou, aj s laikmi aj s fanatikmi, aj s vlaznymi vo viere. Vzdy sme to uzavreli tym, ze kazdy si moze vybrat. Niekto si vyberie vieru, iny sa bez viery zaobide.
A ano, potrebujes sa doucit dejepis, pretoze to co si tu vcera vecer davala bolo tak asi este o dve metre cez nekonecno vzdialene od historickych faktov.
A ako ty vies, ze ja budem bedakat? Lebo tvoja je pravda? Nie, ta pravda je len tvoja, nie moja.
(Nerehoc sa ako pripecena, je to dokaz, ze uz nemas argumenty na zmysluplne debatu. Ten vyrehotany smail je naozaj trapny od cloveka, ktoremu (udajne) zalezi na mojom blahu)

maribell
12. aug 2024

Normálne mi tu chýba Lenka 😁😅

janulik2008
12. aug 2024

@julca777 ty si sa rozpravala s nejakym jehovistom?

julca777
12. aug 2024
julca777
12. aug 2024

@viestta áno záleží na tvojom blahu a aj na blahu každého človeka. Do ničoho ťa nenútim, to som už písala. Len hovorím, že na to neskôr prídeš a to, čo som včera písala bol pravda pred týždňom som bola V Grécku a viem ako to je a ako to tam bolo... Akože fakt banda homosexuálov keď hrali aj tie Olympijské hry a všetci chlapi nahí...

viestta
12. aug 2024

@julca777 k tomu Grecku sa radsej ani nevracaj, pretoze mas v tom taky hokej, ze kazdeho, kto ukoncil 6. triedu ZS by hanba fackovala ak by to nevedel. A urcite to nebola banda homosexualov. To si si len ty taku kravinu v tvojej hlavicke poskladala... (len tak mimochodom olympijske hry nehrali, oni tam normalne sutazili. V behu, v zapaseni, v hode diskom, ostepom... Vitaz dostal veniec z olivovych ratolesti)
A je pekne, ze sa staras aj o moje blaho, ale uprimne ti napisem, ja to tvoje blaho nestojim. Nechcem ho, nepotrebujem. Prieci sa mojmu materialistickemu zmyslaniu.
Jaj a zabudla som ti napisat na to co si sa pytala. Som liberalny materialista, feministka a este k tomu aj ateista. Takze ked sa aj na kocky pokrajas, mna na pravu vieru nepresvedcis. Ja ju s velkou radostou prenecham tebe. Uzi si ju ako najlepsie vies. Ja si budem uzivat to svoje.