Ppraďte prírodné riešenia na krvácanie v perimenopauze
Ahojte. Už mesiac a pol s malými pauzami (1-2 dni) krvácam. Niekedy len úplne slabo, občas trocha silnejšie. Nič hrozné, ale v jednom kuse. Lekár skontroloval, je to o.k., nasadil hormóny. Zatiaľ som ich nezačala brať. Doteraz som žiadne nebrala, ani antikoncepciu. Nemohla som zo zdravotných dôvodov. Poradili by ste mi inú cestu, ako pomôcť k "odkrvácaniu" bez takýchto neprirodzených zásahov? (Bylinky, cvičenie). Ako posledné riešenie si nechávam nasadenie hormónov. Dosť sa bojím, že vysokú sliznicu bude potrebné riešiť čistením, rada by som sa tomu vyhla. Chcela by som aby som toto obdobie zvládla čo najviac "prirodzene".
Ďakujem
Máš na vyber alebo HAK alebo kyretaz a možno potom aj velka operácia
V tvojim veku nemusíš robiť dramu z HAK
Cajiky z byliniek toto nevyriešia
@anonym_autor lieky, ktoré ti dal, lebo sliznica je vysoká neodkrvaca a budeš mať dlhý a silný menzes a pôjdeš na kyret.uz si dosť veľká, aby si vedela, že cvičenie a bylinky nepomôžu.Ja som brala lieky a aj tak som bola 2x na kyrete
skús tému dať do alternatívnej skupiny alebo niekde na fcb kde sa vyznajú v bylinkách. tu nepochodíš. skúsila by som bylinky, možno tinktúru z pupeňov maliny. ale skôr nech ti poradí skúsený bylikar. a hormonálna joga má taký cvik že bashtrika. to môže pomôcť na čistenie maternice.
zabrali až lieky
po nasedeni do 3 dni prestalo špinenie menzes prišiel prvy silnejší , potom dalšie už boli v poriadku
nemala som žiadne vedlajšie učinky, a ked sa tak bojiš hormonov , však aj vlastne telo ti produkuje hormony, v rychlenom mäse máš hormony ...
Máš na vyber alebo HAK alebo kyretaz a možno potom aj velka operácia
V tvojim veku nemusíš robiť dramu z HAK
Cajiky z byliniek toto nevyriešia
@anonym_04aa2f nerobím drámu, ako som uviedla mám kontraindikáciu
zabrali až lieky
po nasedeni do 3 dni prestalo špinenie menzes prišiel prvy silnejší , potom dalšie už boli v poriadku
nemala som žiadne vedlajšie učinky, a ked sa tak bojiš hormonov , však aj vlastne telo ti produkuje hormony, v rychlenom mäse máš hormony ...
@anonym_2b7139 čo si brala? Mne predpísal Norethisteron. Ako si sa po liekoch cítila? Dalo sa to zvládnuť normálne v práci? Chodím cvičiť. Neviem, či mám ubrať, či môžem pokračovať.
@anonym_autor lieky, ktoré ti dal, lebo sliznica je vysoká neodkrvaca a budeš mať dlhý a silný menzes a pôjdeš na kyret.uz si dosť veľká, aby si vedela, že cvičenie a bylinky nepomôžu.Ja som brala lieky a aj tak som bola 2x na kyrete
@anonym_b2f88b takže si brala lieky a aj tak nepomohli? 😏
@anonym_2b7139 čo si brala? Mne predpísal Norethisteron. Ako si sa po liekoch cítila? Dalo sa to zvládnuť normálne v práci? Chodím cvičiť. Neviem, či mám ubrať, či môžem pokračovať.
@anonym_autor ano ten norethisteron ,stačilo jedno balenie
do 3 dni prestalo krvacanie, vedlajšie učinky som nemala žiadne, cvičila som normálne bez obmedzenia
prečo si myslíš že z nich budeš unavená ? u mna to malo opačny efekt
tak ako povedal prvy menzes prišiel silnejší, ostatne už boli do pohody
teraz som na dupastone - spim ako dakedy celu noc, o deviatej mi už padaju oči čo predtym som o jednej sa divala do stropu, dokonca konečne som začala aj chudnut trocha - predtym kardio silove tabulky prijem všetko a vaha ignoracia
citim sa vitalnejšie a podstatne lepšie, plet ako batola každy ako dobre vyzeram
no ano lebo som vyspata ❤
ja mám aj polypy ,zatial sa zmenšuju , ten dupaston mám na upravu + kôli polypom
@anonym_2b7139
@anonym_autor ja som to mala podobne ako ty.Ale bolo to aj kvôli polypu začal menzes a nechcel skončiť aj 12 dní.Dostala som noret na ukončenie a brala som ho 5 mesiacov potom pol roka Duphasston a všetko sa dalo do poriadku odvtedy už 3 rok bez problémov.Z Duphastonu som sa cítila výborne žiadne pms, nálady.
@anonym_autor keď cvičis a dlho krvacas vládzes?Ja som mala anemiu a nekonečný kolotoč menzes, únava pár dní dobre už ďalší menzes.Ta sliznica musí odkrvacat ďalší menzes po nasadení noret som mala silný, ale to bolo kvôli tej sliznici potom sa všetko upravilo.Mne to začalo v 46 r, ale teraz mám 48 a menzes pravidelný.Polyp mi vybrali.Z noretu som bola prvé dni unavená a mala závraty to je normálne
Ja uz 10 dni kazdy druhy den krvacam (nie vela, staci 1 tampon alebo vlozka denne), resp.mam mierne spinenie. Hormony nemozem, tak uvazujem, ako to poriesit. Mam 52 rokov. Kolko mas ty?
@anonym_autor
ja som norethisteron musela vysadiť, šibalo mi z neho.
upravilo sa mi to bez hormónov, bez čistenia.
Ja uz 10 dni kazdy druhy den krvacam (nie vela, staci 1 tampon alebo vlozka denne), resp.mam mierne spinenie. Hormony nemozem, tak uvazujem, ako to poriesit. Mam 52 rokov. Kolko mas ty?
@anonym_04f39e mám 50. Doteraz som mala celkom pravidelný menzes. Minulý rok mi prvý krát vynechal jeden mesiac a ten ďalší brutálne krvácanie 3 dni. Potom zase pravidelne. Teraz mi zase vynechal a potom začalo toto slabé krvácanie a vyše mesiaca 🤦🏻♀️ je to otrava. Cvičím ale už sa cítim tak nefyziologicky unavená, začínam byť viac náladová, nervózna 🫤 Ale tak teda dala som si dnes prvú dávku a idem to skúsiť. Ja sa aj bojím toho nárazového krvacania. Doktor vravel že mám aj napriek krvácaniu teraz vysokù sliznicu 🫤
@anonym_autor ahoj, mám podobný problém, ale ku lekárovi idem až v stredu, neviem čo sa deje. Polroka som nemala, potom v marci trojdňové slabé, a teraz už 11.den veľmi silno. Som z toho strašne vyčerpaná
@anonym_autor ahoj, mám podobný problém, ale ku lekárovi idem až v stredu, neviem čo sa deje. Polroka som nemala, potom v marci trojdňové slabé, a teraz už 11.den veľmi silno. Som z toho strašne vyčerpaná
@torysheer ako si na tom? Bola si u lekára?
@torysheer ako si na tom? Bola si u lekára?
@anonym_autor bola som. Všetko v poriadku, zobrali mi krv kvôli anemii, urobili ultrazvuk a pichli injekciu (myslim oxytocín), strašne zle mi potom bolo. Ešte som chvíľu krvácala (dokopy 20 dní), a teraz že mi nastavia cyklus , lebo do prechodu ďaleko zatiaľ

@anonym_autor tak ak sa bojíš čistenie, sakra začni brat tie tabletky. Kamarátka bola na tom podobne, len silnejšie krvácanie,potom musela pravidelne na čistenie, napokon na operáciu