Prečo 15-ročnej dcére mešká menštruácia?
Ahojte, 15 dcére mešká menštruácia už 2 týždne mňa zaujíma z coho jej môže tak dlho meškať? A co robit? Ci to mam nechať tak a čakať kedy jej príde?
ist ku gynekologovi
V prvom rade smer lekaren a gravitest
V 15 mi bežne ms meskala. Ma priateľa? Nebrala antibiotika? Nemá náročné obdobie?
V 15tke ak bude mať MS 4x za rok je to ok.
A mala predtym cyklus pravidelny? Lebo ak nie, tak zbytocne hovorit o meskani, jednoducho niekomu trva roky, kym sa mu cyklus stabilizuje, niekomu sa nikdy neustali, niekto je citlivy na akykolvek vykyv (stres, choroba) a sposibu mu meskanie. Ak ty mas ako matka pravidelny tiez to nemusi znamenat, ze bude mat aj tvoja dcera.
Moznostou je aj zdravotny problem ako zapal, cysta, ale aj tehotenstvo. Urcite by som ju nestresovala navstevou gynekologa, pokial nema bolesti alebo to sama nechce. A tehotensky test mozete spravit aj doma.
Ak môže byť tehotná tak test. V 15 ešte môže mať nepravidelne tak by som z toho vedu nerobila.
Ja som v tom veku ešte ani.menzes nemala...a potom.mi vždy meskal 3, 4 mesiace...aj počas maturit mi meskal asi 3..ale tak zbehni k lekárovi...
2 az 3 roky trva kym sa mladym dievcatam ustali cyklus. Teda ak napriklad zacala menstruovat v 13, az do 16 moze zazivat rozne vykyvy. Urcite je dobre ak ju skontroluje gynekolog ale nemusi to byt vobec nic vazne.
Mojej dcére tiež mešká aj mesiac. Keď som bola ja na gynekologii, pýtala som sa, povedal, že kým nežije pohlavne, nie je chorá, nemá bolesti, tak je to v poriadku. Ak by meškali viac ako 3 mesiace, treba vyšetriť.
V 15 mi chodil ako sa mu zachcelo a nemala som potrebu riesit to s gynekologom 1. Je to v tom veku normalne, 2. Nemala som sex 🤷♀️
V takom veku má predsa ešte rozhádzané hormóny, pokiaľ nie je tehotná, je to bežné. Nerob z toho vedu.
V tom veku je to normálne .To povie každý gynekológ. Ale môže byť aj za tým iný zdravotný problém. Alebo stresy, dieta ,podváha,hocičo...
To je tá 15 ročná, čo chcela ísť na prespávačku k frajerovi či kamoške? Každá druhá sem píše anonymne, tak neviem identifikovať pri určení diagnózy.
Ak má veľa stresu, tak kľudne môže vynechať. Mne vždy prvý mesiac na intraku vynechal zo zmeny prostredia...
V dnešnej dobe dievčatá hľadajú mnohé, majú anorexiu, je to ako epidémia teraz. No a vtedy postupne stratia aj menzes. To je tiež možnosť. Ďalšia je, že v tomto veku ten cyklus ešte nemusí asi byť pravidelný, je to ešte také rozhádzané, dôležité je, ako to mávala doteraz, či pravidelne, či ako. Ďalšia možnosť je tehotenstvo, atď. atď. , veď sa spýtajte u gynekológa. Niekedy je to aj kvôli diagnózam, napr. PCO...
Ak nemá priateľa tak v tom nieje žiadny problém. Mojej tiež tak meškáva. Pýtala dom sa na to gynekológa. Vraj do 18 rokov je to normálne potom sa to upraví. Horšie by vraj bolo keby mala moc často. Ak má priateľa tak test.
Do 18, u niekoho aj dlhsie uplne bezne ze meska, je nepravidelna, mne sa upravila az po 21, ak ale mala doteraz pravidelnu ako hodinky a nie je tehotna a by sa to opakovala aj dalsie mesiace tak urcite by som s nou zasla k lekarovi, pozriet ci nema cysty, zobrat hormonalny profil a tak../

🤔🤔🤔....a čo tak ju zobrať ku gynekológovi?