Prečo bolí sex po rokoch abstinencie?
Ahojte dievčatá. Píšem anonymne lebo sa hanbím. Najprv som písať ani nechcela ale strašne sa trápim. Ide o to, že som nemala sex cca 3 roky (nepýtajte sa prosím prečo, je to nepodstatné).
Zistila som ale, že po tých rokoch bez sexu mám úplne nepriechodnú vagínu ( neviem ako to opísať ináč). Objednala som si vibrátor. Najprv jeden, skúsila a zistila že nieje vhodný pre moju vagínu, tlačilo a bolelo ma to. Je to taký zahnutý duálny stimulátor typu womanizer. Tak som objednala klasický a som taká úzka alebo opuchnuta alebo neviem čo sa deje že ho proste nedostanem dnu. Strašne to bolí. Tak moja otázka znie, či je možné že sa mi vagína takto stiahla po toľkých rokoch bez sexu alebo mám za tým hľadal zdravotný problém? Prosím neposmievať sa a neoznačovať ma za trola. Som 32 ročná žena, ktorá je prvý krát takto bez sexu a neviem či je to normálne a v poriadku. Ale jedno viem a to, že ma to neskutočne trápi. Ďakujem
Predpokladam ze na preventivne gynekologicke prehliadky chodis…
@klarissa25 áno bola som naposledy vo februári prečo?
Ked sa do teba "zmestila" sonda gynekologa, tak nemozes mat problem so sex. hrackou (normalnej velkosti samozrejme)
Podľa mňa je to psychický blok. Stretla som sa s tým, máš to takto nastavené. Najskôr potrebuješ prekonať strach, stres alebo akýkoľvek nepríjemný pocit, ktorý máš v súvislosti so stykom, alebo aspoň naučiť sa spracovat to. A potom to pôjde. Kľudne mi napíš ss, síce v inej súvislosti, ale odzila som si podobný stav.
mozes mat prolaps, ono ked sa to nepouziva, to tam zvykne atrofovat. pomozu cviky zamerane na panvove dno. ja ked som v jednom obdobi nemala sex 5 rokov a bola som na prehliadke, dostala som rovno otazku od gynekologa, kolko rokov som nemala styk, ze je to vidiet, ake to tam mam povolene 🙈
Ked sa do teba "zmestila" sonda gynekologa, tak nemozes mat problem so sex. hrackou (normalnej velkosti samozrejme)
@sisa_s sonda vošla ale napr. palpačné vyšetrenie a odber na cytologiu keď sa mi tam hrabal nástrojmi tak ma bolelo. Čo na preventívky chodím každý rok od svojich 18. Predtým tie vyšetrenia boli ok, teraz nie. Samozrejme sono sa dalo. A myslím že penis a vibrátor je o niečo hrubší ako sono môjho gynekológa
Neexistuje,aby sa reálne pošva stiahla tak ,že sa do nej nedostaneš,je to zrejme psychické. Kedze si ani nerodila (môže byť v tomto prípade problém jazva po šiti )tak skrátka je nemožné,aby sa len kvôli sexuálnej neaktivite pošva takto extrémne zmenila. S lubrikačným gélom si to skúšala?
mozes mat prolaps, ono ked sa to nepouziva, to tam zvykne atrofovat. pomozu cviky zamerane na panvove dno. ja ked som v jednom obdobi nemala sex 5 rokov a bola som na prehliadke, dostala som rovno otazku od gynekologa, kolko rokov som nemala styk, ze je to vidiet, ake to tam mam povolene 🙈
@falbala132 ja som nemala pohlavný styk do 34 rokov a nikdy mi nikto nič nehovoril,že by niečo niekde atrofovalo. A aj keby,veď na prehliadke by si gynekológ hádam všimol u autorky,že má prolaps
@nika23t
@falbala132 dievčatá ja som momentálne doma sama. Skúsila som to, vypla som úplne a proste to nešlo dnu. Ja ma to mám aj chuť ale nejde to proste. Skúšala som sa polohovať a nič
Neexistuje,aby sa reálne pošva stiahla tak ,že sa do nej nedostaneš,je to zrejme psychické. Kedze si ani nerodila (môže byť v tomto prípade problém jazva po šiti )tak skrátka je nemožné,aby sa len kvôli sexuálnej neaktivite pošva takto extrémne zmenila. S lubrikačným gélom si to skúšala?
@jaskolka rodila. Mala som sekciu
Myslela som vaginálny pôrod,kde by si bola "dolu"šitá.Lebo vtedy skutočne tie jazvy zmenia to tam a keďže zjazvene tkanivo nie je také pružné,tak môže byť problém, citlivosť, bolesť
@falbala132 tak o tomto som realne este nepocula. A to sa moj chlap obava ked chodi na mesacne turnusy 😀 😀
Použíla si aj lubrikant?
@falbala132 tak o tomto som realne este nepocula. A to sa moj chlap obava ked chodi na mesacne turnusy 😀 😀
@micha1linka realne sa to vsak stava, aj ked pravidlo to asi nebude. dalsim dovodom moze byt tiez nahne vyrazne schudnutie a pod..
Nie je problém v tej umelosti? Že sa tam proste nevojde v takom tvare a veľkosti ako bol vyrobený. Niežeby si mala mať sex s chlapom keď nechceš.
Tak môže bytbproblem vo vibrátor, prio psych.blok
Nie je problém v tej umelosti? Že sa tam proste nevojde v takom tvare a veľkosti ako bol vyrobený. Niežeby si mala mať sex s chlapom keď nechceš.
@januska12323 no možné to je, toto ma nenapadlo. Ale zas keď si vezmem aké to bolo v tom aktívnom sex. období tak mne tam v pohode vošli hračky. Ja neviem ja mám asi problém aj v hlave, že sa neviem uvoľniť alebo sa veľmi sústreďujem na to alebo je to naozaj tým dlhým časom bez sexu (?) že možno keby som mala 2-3x sex s mužom tak by sa to tam nejak natiahlo (?)
Tak môže bytbproblem vo vibrátor, prio psych.blok
@sense že by mi 2 úplne rozdielne tvary vibrátorov nevyhovovali?
Podľa mňa mas blok.. skús si dať pohár dva vínka 😉
Podľa mňa mas blok.. skús si dať pohár dva vínka 😉
@timea301196 skúsila som nepomohlo. Blok v čom? Z čoho?
Áno kvôli psychike. Predsa len je to vec, nie je to prirodzene. Ťažko povedať, odpoveď by ti mohol dať gynekológ alebo sexuológ
nemala som sex ovela dlhsie ako ty a nemala som takyto problem. samozrejme tiez bolo potrebne ist na to postupne a zvyknut si :D
skús fyzioterapiu na panvové dno, vedia ťa vyšetriť zvnútra môžeš mať príliš stiahnuté svaly
Tie,co ti tu pisu o tom,ake je to nemozne,tak to nikdy nezazili. To je ako ked ta,co ma mlieka,ze moze odkojit 3 deti naraz,napise tej,co za den vytlaci 4 kvapky mlieka,ze to nie je mozne,aby nemala mlieko. Milujem rady tohto typu🤦♀️ Ja ta uplne chapem,presne viem co zazivas a aka strasna bolest to je,akoby ta rezali sklom. A z tie reci o psychike si tiez neber k srdcu, absolutne to s tym nema nic. Zeny totiz okrem vaginizmu nic ine nepoznaju. Tiez by som nikdy nepovedala,ze abstinencia moze byt az taky problem u zeny. Treba to teraz len pomalicky rozchodit. Ale naozaj velmi pomaly,mne gyndos odporucil kupit si dilatatory a cvicit.
Tie,co ti tu pisu o tom,ake je to nemozne,tak to nikdy nezazili. To je ako ked ta,co ma mlieka,ze moze odkojit 3 deti naraz,napise tej,co za den vytlaci 4 kvapky mlieka,ze to nie je mozne,aby nemala mlieko. Milujem rady tohto typu🤦♀️ Ja ta uplne chapem,presne viem co zazivas a aka strasna bolest to je,akoby ta rezali sklom. A z tie reci o psychike si tiez neber k srdcu, absolutne to s tym nema nic. Zeny totiz okrem vaginizmu nic ine nepoznaju. Tiez by som nikdy nepovedala,ze abstinencia moze byt az taky problem u zeny. Treba to teraz len pomalicky rozchodit. Ale naozaj velmi pomaly,mne gyndos odporucil kupit si dilatatory a cvicit.
@iwesska a môžem sa spýtať, ty si tiež bola dlhšie bez sexu a vtedy nastal u teba tento problém? Lebo ja si to zatiaľ spájam hlavne s tým.. Že je stiahnutá kvôli tomu
Podľa mňa keby si mala sex s reálnym mužom ktorý sa ti páči a vzrušuje ťa, tak by to bolo o niečom inom. Psychika a predohra spravia svoje.
Ved preto ti to pisem,ze s tym mam skusenost😉 Ako bolo vyssie pisane,je to jednak tou atrofiou tkaniva a dalsia vec,je to sval. Ked clovek svaly nepouziva,tak ochabuju a potom ich pouzivanie boli. Za mna je uplne jedno,ci s muzom,ci s pomockou,boli to rovnako po dlhsom case.
preciatj si o ppjme vaginizmus. mozno tyn trpis

Predpokladam ze na preventivne gynekologicke prehliadky chodis…