Prečo nemám menštruáciu po diéte?
Pekný deň. Mala som diétny režim, všetko bolo v poriadku, vyhovovalo, stravu som mala kvalitnú, resp. Celkovo to už je môj životný štýl. Cyklus mi fungoval ako hodinky. Akonáhle som prešla na režim stagnácie tak odvtedy nemám menzes, váha stojí už 2-3m, menzes stále nemám a dovtedy nebol problém absolútne počas chudnutia. Po prvom mesiaci som Písala aj dr a ta mi povedala. Ze to je normálne a mam počkať..neriešila som to, však deti už nechcem... No už som sa objednala... , a chcem si dat urobiť sj krvné testy. Ako nemám menzes cítim ze moje hormóny sú jedna veľká katastrofa, cyklus úplne mimo, hormóny úplne mimo, necítim sa vôbec komfortne a jednoducho mi nieje dobre.. Viem to porovnať oproti tomu keď mi fungoval ms ako hodinky..
Takže ano chcem to riešiť. Kým sa dostanem ku doktorke-o dva týždne... Viete mi poradiť? Mali ste niektorá skúsenosť s atk? Ci by mi to pomohlo? Poprípade suplementacia nejakého hormónu? Viem ze treba prv zistiť príčinu... Beriem aj vitamíny s jódom, aj bylinkové tinktury a za tie mesiace nič.. Uz som objednaná aj ku všeobecnému dr..
Ďakujem 🥰
Ja som pocas dietovania jediny raz v zivote mala omeskania v cykle. Telo ma deficit zivin ktore potrebuje alebo na ktore je zvyknute (aj ked Ti vaha stagnuje), a preto ako prve vypina tie zivotne "funkcie" ktore nepotrebuje k samotnemu prezivaniu, takze zacne reprodukcnymi zalezitostami....
Ale tiez ako prve mi napadla otazka kolko mas rokov ako je vyssie pisane. Ked hovoris ze deti uz neplanujes, asi to nebude 25r, a poruchy cyklu nemusia mat suvis iba s dietou.

@okm221 koľko máš rokov ? Nemusí to mať nič spoločné s dietou .