Vynechávanie menštruácie kvôli schudnutiu

quest7891
25. apr 2020

Chcela by som poprosiť o skúsenosti, čo vám pomohlo napraviť rozhádzany cyklus kvôli schudnutiu. Vždy som mala pravidelnú MS.Po prvom pôrode mi prišla v polroku a bolo všetko ako predtým ako hodinky OK. Teraz po druhom pôrode som naraz viac schudla ( asi- 6kg od pôvod váhy, teraz mám 55kg 168cm) a zatiaľ za rok sa objavila nepravidelne len 2krat. Neriešila som to zatiaľ s Dr lebo ešte kojim, že možno sa to potom upraví, ale skôr myslím, že to je tým chudnutím lebo pri prvom pôrode som kojila viac než rok a MS prišla po polroku vždy pravidelne bez problémov. Chcem skúsiť piť alchemilku alebo brať nejaké vitamíny. Ak by to bolo schudnutim mala by som teda pribrať na určitú váhu alebo zmeniť stravu viac tukov zdravých jesť alebo čo vám pomohlo vrátiť sa k normálnemu cyklu? Ďakujem.

asia83
25. apr 2020

@quest7891 Ja som schudla -13 kg od pôvodnej váhy pred druhým tehotenstvom a menštruáciu mám ako hodinky. Podľa mňa to nebude v tom. Môže to byť dojčením, hormonálnou nerovnováhou, stravou, zdravotným stavom atď. Treba ísť na gynekológiu.

maculikkkk
25. apr 2020

Ja som pri druhom dietati nemala 1 rok menstruaciu. To som nechudla . Ako manzel odisiel do Nemecka. Začala som rapídne chudnuť a menses mi chodil asi kazdý druhý- tretí mesiac. Ako som prestala chudnúť, menštruácia pravideľná... bola som aj u gynekologičky a povedala, že to je tým chudnutím

abriela
25. apr 2020

Strata menstruacie može byt aj o stresu, zo schudnutia - zo zniženeho prijmu, zvýšeného výdaju. Ja som u tako stratila nadmernou záťažou - behom. Znižila som zaťaž a všetko sa vrátilo do normalu. Uprav stavu, navýš denný príjem.
Inak ja som pocas dojcenie pri výške 178cm, mala vahu 54kg. Po skonceni dojcenia váha sla hore.

jankapepe
26. apr 2020

@quest7891 tehotenstvo si vylúčila?