Prečo vám vadí menštruácia na dovolenke?
Prečo si ju ženy privolavaju skôr alebo berú lieky ci jedia citróny aby ju oddialili? Čím vás obmedzuje? Som tiež žena ale veľmi to nechápem. Narazila som na diskusiu a tam sa na to neskutočne sťažujú
@anonym_autor prečo? Pretože kazda sme iná..
Ty máš šťastie a o menštruácii pomaly ani nevieš.. ale toto neplatí pre všetky ženy, takže ja skôr nechápem, čo nechápeš..
Ak mám písať za seba, menštruáciu som si pár krát posunula hormónmi, pretože cez dovolenku chcem mat voľnosť. Kúpať sa, saunovat, behať kade tade bez potreby hľadania vhodného wc, spat pokojne (čo počas menštruácie nemám), sexovať ako sa mi zachce..
A nie, kalisok tiež nie je univerzálne riešenie, nie každej vyhovuje.
@nikoletta1712 menopauza sa prilis demonizuje, ale vela zien do nej preplava hladko a chyti druhy dych, konecne zivot bez obmedzeni...
@tenerifka demonizuje? Menopauza so sebou reálne prináša riziko vzniku množstva zdravotných problémov..
Tak ako sú ženy, ktore tým prejdú hladko, tak je množstvo ďalších, ktorými to neuveriteľné zamáva a na ktorých život to má silné negatívny vplyv..
Mne vadila menštruácia kedykoľvek, preto jem HAK non-stop.
Mne vadila menštruácia kedykoľvek, preto jem HAK non-stop.
@procrastique nezvysuje to zdravotné riziko?
@procrastique nezvysuje to zdravotné riziko?
@beronsche na základe aktuálnych EBM poznatkov nie.
@tenerifka ja tak isto, vsetko prebehlo hladko. Troska som pribrala, ale uz idem na to a do leta to dam na povodnu vahu. Hlavne, ze uz nemusim premyslat, kedy booknut letenky a kedy nie
@mk1111111111 ja to vnimam ako zivot pred a zivot po..... Konecne mozem zacat robit veci bez obmedzeni, sportovat...... Lebo ak ma clovek z 21 dni 7 uplne mimo (tak som to mala posledne 2 roky), tak nema chut nieco zacinat ci nieco planovat. Norethisteron som brala na kazdej dovolenke ako cukriky.... Sice to trvalo, ale konecne🙏
@tenerifka demonizuje? Menopauza so sebou reálne prináša riziko vzniku množstva zdravotných problémov..
Tak ako sú ženy, ktore tým prejdú hladko, tak je množstvo ďalších, ktorými to neuveriteľné zamáva a na ktorých život to má silné negatívny vplyv..
@beronsche ved ja viem, ze vela zien to nema jednoduche, rovnako ako vela zien to nema jednoduche v produktivnom veku. Zivot je nespravodlivy. Kazdy ale musime hrat s kartami, ktore nam boli rozdane.....
@tenerifka mám menzes 5 dňový každých 28 dní, práve počas MS som oveľa kľudnejsia a spokojna mne skôr vadí doba ovulácie boli brucho naduta som sklbe mi podbruško
@anonym_autor ...10 zien 10 roznych menstruacii, co na tom nechapes? Co niekomu vyhovuje, inemu nemusi a je to tak v poriadku.
@anonym_autor veď nemusíš rozumieť všetkému😉ja oproti tomu čo čítam to mám ešte dobre aj, keď pred takými 5 r som mala menzes s ktorým som normálne bicyklovala a nijako ma neobmedzoval.Od 44 r silný, dlhý prešla som všetkým dlhodobo Duphaston, Norethisteron kyretaz polypu pribrala som a stále nie je koniec mam 48 práveže sa mi upravil a pride ako hodinky, ale silný z toho som anemicka a lekár tvrdí, že ešte som suca rodiť s toľkými vajíčkami🤣u nás v rodine majú ženy aj do 55 teta 57 ja len verím, že toľko to trvať nebude.Mam zle pms nervozitu, náladu brucho ako balón opuchnuté oči, prsty.Ak by som sa nebála ATK, tak ju beriem bez prestávky a bol by pokoj, lebo teraz plánujem život podľa menzesu čo som nikdy nepoznala.
Ja bolestivu menstruaciu nemam, ale ked uz idem na dovolenku tak si idem oddychnut, nie sa natahovat s tamponmi po rezortoch/ letiskach/ vyletoch atd. A chcem si uzit kazdodenny, nicim neruseny a skvely sex s muzom ☺️🥰
Lebo kúpať sa v mori alebo v bazéne so silnou menštruáciou mi príde nepraktické a nehygienicke. A vonku je 30 stupňov a stále behať na wc. Ja som pred dovolenkou brala tabletky raz za rok mi to príde v poriadku. Nemusím myslieť na to či mam vložky azd a chodiť meniť každú chvíľu. Pre mňa je to obmedzenie
@anonym_autor bud šťastná ze keď máš menštruáciu q ani o nej nevieš .Keby si mala bolesti také ze bez liekov sa to neda a dva dni prespala taj by si tieto otázky nedavala
Sa čudujem že tu odpovedate,je jasne že otazku položil uchylny chlap
@anonym_autor ty asi nebudes zena, vsak? Alebo si vystacis pocas menstruacie s intimkou. Vela zien na bolesti, nafukovanie, nevolnost, silne krvacanie minimalne prve dva dni, ktore moze dost vyrazne ovplyvni to, ako bude travit cas na dovolenke. Vacsina ocakava od dovolenky istu bezstarostnost, moznost vypat hlavu a neriesit.
Ty brdo to je otázka. No lebo . Akože chcem sa kúpať mam mať tampón . Chcem sa opaľovať mam mať tampón aby som nepresiahla a nemala zadrbane plavky . Neviem kto by chcel chodiť ako by bol na zabíjačke
Tak ja sa na to pozerám inak, mne ms na dovolenke vôbec nevadí. Dokonca som tento rok išla s ms na 100 km pochod lesom. A to mám ms dosť silnu.
Ale ja mam problém asi 15 rokov otehotnieť (bez príčiny, nemám žiadne gyn problémy ani nič) a ja ms beriem asi úplne inak ako ostatné ženy, mňa to proste neobťažuje, skôr to beriem ako znak toho že je všetko v poriadku a nevidím dôvod pchať sa liekmi úplne zbytočne.
Pozri , prvotné má tiež vždy napadlo , prečo to robia. Ale, každá žena má inak dlhú, silnú menštruáciu a dokonca aj sprevádzajúce javy alebo pms iné. Mne môj gynekológ vždy povedal že perioda akú mám ja je snom každej ženy. Bolesti žiadne, príde na deň presne z ľahka a ani neviem ako o štyri dni skončí . Nič ma nebolí, nič mi nie je...ale poznám ženy ktoré sú už deň dva pred má nepoužiteľné a aj jeden dva dni keď sa to spustí. A poznám aj ženy ktoré vravia, že tečie z nich ako z vodovodu. A úprimne, keby patrím medzi tie ženy, tiež to riešim medikamentami, pretože tých pár dní si chcem oddýchnuť a užiť a nie len pretrpiet
Ja obdivujem ženy , na ktorých to nie je vidno, že majú práve svoje dni
Ja som opuchnutá v tvári, členky , brucho mám také napuchnuté , že dvojnásobne ako obvykle
A plus na dovolenke si chcem užiť s manželom, bez domácich prác, bez učenia, bez naháňania na krúžky
Večer si dať víno pri programe hotela, pokračovať pohárom niečoho dobrého u nás na terase a potom pokračovať niečím pekným v posteli hotelovej izby
Obdivujem ženy, ktoré su krásne a povedia, že majú svoje dni.
Kiežby som aj ja tak vypadala
Takže preto neznesiem dovolenku s mojimi dňami
@anonym_d546e9 na mne to vidieť nie je, ale na dovči by som ju nechcela, veď kúpanie? Mne ide pri mori len o to
@anonym_autor ty budes z tych zien, ako kamoska mojej dcery, ze ona ked ma menzes, tak jej staci tenka intimka na cely deñ alebo mini tampon.... Ale ona ma celkovo problemy s hormonmi. Ak by si mala menzes ako zdrava priemerna zena, nepytala by si sa
@tenerifka Ja patrím tiež k tým ženám, ktoré ani nevedia, že maju svoje dni, ale ak je žena čo len trochu príčetná, nepoloží takúto otázku🤦♀️. Autorka nech skúsi najskôr porozmýšľať, kým položí otázku. Pokiaľ teda nemá 13 rokov....
@anonym_autor lebo mi vadi aj mimo dovolenky...2dni krce, bolesti, silne krvacanie...aj v praci mam s tym problem fungovat, nieto este na dovolenke.
@anonym_autor napíšem to sprosto, ale napíšem: Ak by z teba každý mesiac tieklo ako z prasaťa", tak by si sa nepýtala...
tak divili by ste sa ake vselijake uchylnosti vedia chlapi popisat a pytat sa zien.Este ked som ako puberta chodila na zoznamku ako klasicku nic so sexom tak mi tam jeden uchyl aj tak napisal ci by ma pocas ms nemohol..doplnte si ale sex ako klasicky tym nemyslel.Takze hej su rozne prasce.A co sa tyka tej samotnej ms pocas dovolenky tak mne to vadi aj doma nie to riesit este niekde.Momentalne mam aj teraz druhy den a neleje nastastie zo mna.Niekedy je to lepsie je slabsia a niekedy horsie.Tento mesiac mam taku kludnejsiu ale niekedy mi je tak zle ze az zblednem a neviem ci to pojde zo mna predkom alebo zadkom.Chlapom by som toto dopriala aspon raz za zivot.Bolo by radi ze su radi
Bože to je otázka....
Pretože existujú ženy ktoré aj s najväčším tampóny na trhu nevydržia viac ako hodinu. A behať každú hodinu z plaze na WC nie je moc pohodlné.... alebo si naplánovať večernú prechádzku max na hodinku lebo v Turecku či egypte by som na verejné WC nikdy nešla
Lebo som mala menštruáciu aj takú, ze prvý deň na mňa šli mdloby. Zaliaľ ma studený pot , napinalo ma na vracanie a zároveň som sa zvijala v kŕčoch. A tento stav na dovolenke by mi zničil minimálne 1-2 dni
Asi patrím medzi malo žien, ktorým to nevadí. Používam kalisok a je to pre mňa mega komfortne. Ani neviem, že menzes mám, len si raz za čas počas dňa kalisok vyprazdnim. Ja skor vadim sama sebe počas PMS 😅
@nikoletta1712 menopauza sa prilis demonizuje, ale vela zien do nej preplava hladko a chyti druhy dych, konecne zivot bez obmedzeni...
@tenerifka a vela zien (ako ja, predtym moja mama a mnoho dalsich) trpi 5-10 rokov perimenopauzy a nasledne menopauzy prisernymi hormonalnymi vykyvmi, spinenim, roznymi zdravotnymi problemami suvisiacimi s hormonmi - kadejake bolesti klbov, depresie, vyrazky, unava, migreny, suchost posvy, mrtve libido, nervozita, nespavost, navaly horucavy, nocne potenie, busenie srdca, sucha pokozka, rednutie kosti, nespavost, blablabla... kazda sme ina, niekto ani nevie a v 55-ke tym krasne preplava a niekto sa trapi od 39-ky a dokonca aj skor. nikdy by som sa nikomu nesmiala, nezlahcovala, pretoze kazdy ma svoje problemy, jeden ma viac stastia a zdravia ako iny a to proste akceptujem, respektujem, snazim sa pochopit a radsej byt oporou, ako zhadzovat z nedostatku znalosti a skusenosti... dievcata, ziadne demonizovanie, proste kazdy to ma inak. mne dokonca ani gyndos neveril, az nakoniec musel po hormonalnom profile uznat - cize este aj dusevne je to neprijemne, ked je clovek frustrovany z toho, ze mu ini neveria, ze sa s nim nieco negativne deje. nie je to ziadna sranda. a co sa tyka dovolenky, ano, tiez som oddalovala, lebo mi mrcha najust vzdy vysla na dv, nechcela som mat krce, chcela som sa v klude kupat, bez vyrazok, bez podrazdenia, v klude sa venovat frajerovi, nebyt unavena, netrpnut, ci pretecie, hladat hajzle (nie na kazdej plazi su), treba nejaku hygienu dodrziavat a ruky umyvat potom. naposledy, ked som nemala tabletky na oddialenie (pri perimenopauze mrcha pride, kedy chce, neviete termin a just mi vysla na dv - fakt ako na zabijacke, pol dovosky som mala pokazenej, 2 mesiace ziadne kramy, potom nasup a zhanat rychlo hygienicke potreby). systy hladnemu neveri, tak tu mate vysvetlene, ze preco to moze byt otravne a neprijemne. nuz preto...
@tenerifka a vela zien (ako ja, predtym moja mama a mnoho dalsich) trpi 5-10 rokov perimenopauzy a nasledne menopauzy prisernymi hormonalnymi vykyvmi, spinenim, roznymi zdravotnymi problemami suvisiacimi s hormonmi - kadejake bolesti klbov, depresie, vyrazky, unava, migreny, suchost posvy, mrtve libido, nervozita, nespavost, navaly horucavy, nocne potenie, busenie srdca, sucha pokozka, rednutie kosti, nespavost, blablabla... kazda sme ina, niekto ani nevie a v 55-ke tym krasne preplava a niekto sa trapi od 39-ky a dokonca aj skor. nikdy by som sa nikomu nesmiala, nezlahcovala, pretoze kazdy ma svoje problemy, jeden ma viac stastia a zdravia ako iny a to proste akceptujem, respektujem, snazim sa pochopit a radsej byt oporou, ako zhadzovat z nedostatku znalosti a skusenosti... dievcata, ziadne demonizovanie, proste kazdy to ma inak. mne dokonca ani gyndos neveril, az nakoniec musel po hormonalnom profile uznat - cize este aj dusevne je to neprijemne, ked je clovek frustrovany z toho, ze mu ini neveria, ze sa s nim nieco negativne deje. nie je to ziadna sranda. a co sa tyka dovolenky, ano, tiez som oddalovala, lebo mi mrcha najust vzdy vysla na dv, nechcela som mat krce, chcela som sa v klude kupat, bez vyrazok, bez podrazdenia, v klude sa venovat frajerovi, nebyt unavena, netrpnut, ci pretecie, hladat hajzle (nie na kazdej plazi su), treba nejaku hygienu dodrziavat a ruky umyvat potom. naposledy, ked som nemala tabletky na oddialenie (pri perimenopauze mrcha pride, kedy chce, neviete termin a just mi vysla na dv - fakt ako na zabijacke, pol dovosky som mala pokazenej, 2 mesiace ziadne kramy, potom nasup a zhanat rychlo hygienicke potreby). systy hladnemu neveri, tak tu mate vysvetlene, ze preco to moze byt otravne a neprijemne. nuz preto...
@srnka79 ano, viem ze vela zien to ma s menopauzou hrozne, ale vela tym prejde rychlo a bez problemov, preto pisem, ze to nemusi byt pravidlo. Pre mña bola hrozna perimenopauza, extremne silna mrcha doslova kazdych 21dni a hormony so mnou trieskali, nemala som energiu, vecne anemicka, zelezo som brala nonstop..... Teraz som sa za tieto 3 mesiace dala dokopy, a citim sa tak, ako by som sa mala za normalnych okolnosti citit aj predtym, ale nevydalo..... Viac sa hybem, lebo nie som nijako obmedzovana, prespim v kuse celu noc, zvladam vysoke pracovne nasadenie, konecne sa stale netrasiem od zimy.....
Pisem, je to moj pripad, u inych to moze byt opacne....
@anonym_autor pretože tečiem tak, že mi nestačí ani nočná vložka a musím nosiť inkontinenčné pomôcky, ktoré pojmú aspoň 900ml tekutiny a keď idem letiet davam si plienku... Takže tak.

@wolf_
@nikoletta1712
Do augusta som mavala menzes kazde 3 tyzdne, hormony so mnou plieskali ako dive a odvtedy zrazu nic..... Ziadne blbe nalady nemam-skor naopak. Spanok sa mi nezhorsil. Migreny nemavam. Jedine mi byva viac teplo, co mne vzdy byvala zima aj pri 26 stupñoch, takze to vobec neriesim.
@tenerifka ja tak isto, vsetko prebehlo hladko. Troska som pribrala, ale uz idem na to a do leta to dam na povodnu vahu. Hlavne, ze uz nemusim premyslat, kedy booknut letenky a kedy nie