Prečo vám vadí menštruácia na dovolenke?
Prečo si ju ženy privolavaju skôr alebo berú lieky ci jedia citróny aby ju oddialili? Čím vás obmedzuje? Som tiež žena ale veľmi to nechápem. Narazila som na diskusiu a tam sa na to neskutočne sťažujú
@tenerifka Ja sa už tak teším na to obdobie🫢
@tenerifka tak si sa konečne dočkala😉
@nikoletta1712 jeden problém odíde ďalších 5 v menopauze pride
@anonym_autor Príjemné to rozhodne nie je,hlavne keď má žena silné krvácanie, bolesti brucha. Je to veľmi nepohodlné aj kvôli kúpaniu,výletom, myslieť nato, že či nepretečiem. Ja som mala dlhých 7 rokov problémy s extrémnym aj dlhým kvácaním a zrejme som mala šťastie, že som nemusela robiť ani jediný raz za život odďaľovať menzes. Nejako to zázrakom vždy vyšlo, že buď som nemala,alebo som to nejako zvládla a nemala silné .
@wolf_ Aj mňa to potešilo, keď som čítala..🙂
@wolf_
@nikoletta1712
Do augusta som mavala menzes kazde 3 tyzdne, hormony so mnou plieskali ako dive a odvtedy zrazu nic..... Ziadne blbe nalady nemam-skor naopak. Spanok sa mi nezhorsil. Migreny nemavam. Jedine mi byva viac teplo, co mne vzdy byvala zima aj pri 26 stupñoch, takze to vobec neriesim.
@tenerifka tak si sa konečne dočkala😉
@nikoletta1712 jeden problém odíde ďalších 5 v menopauze pride
@anonym_259677 dufam, ze ziadne problemy nepridu, som nastavena pozitivne. Moj problem bol predtym, a ten uz nie je
@anonym_autor no ved pri plavani v prvom rade. Virivka, pláž, bazén...
A potom tiež, niekto má pri menštruácii fakt bolesti. Namiesto lyžovania a turisticky len ležať?
To som mohla ostať aj doma.
@janinah myslis, ze aj taky existuje, ktoreho vzrusuju kramy? Ved plny internet sexu a holych zien, to fakt niekto potrebuje debatu o tabletkach na oddialenie?
@tenerifka nepodceňuj internet - fetiš je skoro všetko. Sú ludia, ktorých vzrušujú vyložene iba tehotné. Ak dáš na internet 5sekundové video svojho lakťa, ver tomu,
že niekto niekde sa na tom určite urobí....
@viestta tak kalisok vydrží aj 12 hodín. Ani neviem ze ten menzes je a kúpať sa s tým dá v pohode. Je dnes toľko možností nemusíme mať nutne vatu medzi nohami
@anonym_autor ja tiež používam kalisek a dva dni mávam také, že ak raz za hodinu nevyprazdnim, tak katastrofa… 12 hodín, no jasne… môžem snívať…
@anonym_autor vacsina zien zrejme nema menstruaciu, ze si ani nevsimnu, ja napr. 2 dni neviem fungovat, pouzivam x pomocok sucasne a v kuse som v strese, ci som okej, no na co? par dni pred som podrazdena, nafuknuta...akoze toto presne chces na dovolenke
Tak bola som takto tento rok, prvy raz od roku 2012, dostala som v den odchodu, 12 hodin cesta v aute, pouzivam vlozky, z tamponov mi je zle, vypadavaju zo mna, odrodila som 4 deti a panvove dno uz nie to, co byvalo. Uff, bol to zazitok. A este som mala traviace problemy, takze nachystat 2 male deti a nahanat 2 starsie, vytoto sa, potom zaviest tampon, to vydrzim tu chvilku, co sa raz okupem v mori. Nedaj Boze, ze by mi bolo treba na velku, to mozem cely arzenal trepat na plaz a hladat WC, kde si to v klude povymienam, este v plavkach do restiky asi nepojdem, ze ano...no zabava fakt a vecer ani sex s muzom, no nic. Bola som rada, ze sa nam podarilo vobec dostat k moru. Boli sme na 5 dni, lebo nahle umrela muzova stara mama a kedze sme boli aj so svokrovcami, tak sme utekali domov. Aspon cestou spat sa to uz dalo prezit 🫣. No tak tato dovolenka bol zazitok. Kalisok pouzivat neviem, nechcem, co ja viem...pri mojom stasti si to dakde vykydnem na seba 😅🤣.
Lebo za mnou by aj žralok vyskočil na lehátko, taká silná návnada by som bola.
tak nie kazda ma rada kalisok( ja som ho pouzivala) a nie kazda moze tampon a podobne .. behat v teple v bolestiach s vlozkou a nafuknuta-ziadna slava .. ja osm zo stastnejsich a krce som malvala minimalne ale napr kamaratka bola odpisana uplne cely cas
@anonym_59b941 aj kebysom chcela použiť kalíšok, tak vo veľkosti bandasky pre moje potreby nevyrábajú 🫣
@anonym_autor že by krvácanie, kŕče, bolesti hlavy, prípadne zvracanie neboli zrovna to, po čom túžim v horúčavách pri mori, alebo na turistike po horách?
Ak ai fakt zena tak asi zijes vo svojej bubline a mas uplne nulovy rozhlad alebo komunikaciu s druhymi (zenami), ja napriklad nemam rada ms preto, lebo mam taku bolestivu, ze ak kazdych 5-6h neberiem prve dni tabletku od bolesti, tak skoncim vyzvracana vyhnackovana zo zivota na infuzkach z tych krcov. Ale gratulujem Ti ze ty mas krasnu nebolestivu ms, hoc nechapem ze nechapes, ze niekto to moze mat aj inak.
A uplne pomimo tychto vaznych dovodov, ten spominany kalisok mi osobne je nechutny (sto ludi sto chuti) takze toto pre mna ako argument na hygienu co sa tyka krvacania nie je.
Peace.
@viestta tak kalisok vydrží aj 12 hodín. Ani neviem ze ten menzes je a kúpať sa s tým dá v pohode. Je dnes toľko možností nemusíme mať nutne vatu medzi nohami
@anonym_autor ten kalíšok zabezpečí, že žena nemá bolesti, nie je opuchnutá, nezvracia a môže si dosýta užívať sex s partnerom?
Ja konkrétne s tym problem nemám. Nepouzila som vlozku od porodu brrr+mam antikoncepcny kruzok nuvaring a neviem, ze mam mensteuaciu a trvá to "spinenie" 3dni.
@anonym_autor tento rok som bola na styroch dovolenkach (1x more a ostatne len predlzene vikendy na slovensku) a pokazde (!) som mala menzes, to uz nie je normalne ozaj. Aj si to pisem do kalendara ale skracuje sa mi cyklus a vzdy sa mi to poposuvalo. Pri mori som si prvy krat kupila a skusila kalistek no bolo to dost zle, neviem ci som si ho dala dobre ale vstala som z deky a po nohach sa mi zacala valit krv az k patam a neboli to tam ani kde vybrat vymenit. Na dalsej dovolenke som sa kvoli menzesu nekupala. Na dalsej som skusila tampony do vody a to bolo fajn aj ked velmi take zvlastne mala som stale pocit neistoty ci nebude nejaka nehoda. Ale vydrzal aj silne krvacanie plus bolo kde vymenit takze fajn. Ale ako to uz niekto pisal a to plati na 100% ze na dovolenke s menzesom vacsinu casu stravis na zachode alebo hladanim zachoda a tam kde zachod nie je (les turistika) radsej nechces ist. Tiez vela verejnych zachodov je tak malych ze sa tam tampon ani pohodlne vymenit neda. A pri kratkom cykle trafit sa do okna bez menzesu je zazrak. Snad budem mat buduci rok vacsie stastie.
Mám 46 a čakám kedy už nepríde🙂 mávam už len 3 dni zatiaľ pravidelne, prvý deň s bolesťou a dr na usg hovorí, že máte krásne vajíčka🙂 no moja nechaj si ďakujem🙂
Tiež nepatrím k ženám ktoré majú extra zlú menštruáciu, prvý deň je nič moc, ak si dám včas tabletku tak ma ani nijak zvlášť nebolí brucho. A normálne to zvládam s tampónmi.
Ale to neznamená že som nemala aj zlé dni v živote a že by som nevedela pochopiť prečo menštruácia niekomu vadí... Takže nechápem ako môžeš tomu ako žena nechápať 😂😂
@anonym_autor len taka poznamka - mne v silny den kalisok vydrzi 2 hodiny. Ale ano, plava sa s nim super.
@anonym_autor Mne to az tak dovolenku nekazi, cize neplanujem podla toho ani neoddalujem. Ale to krvacanie zo zaciatku mam ozaj take, ze kazdu chvilu na zachod, niekedy napr. odkedy zavru pri pristavani na lietadle zachody dokym sa dostanem na zachod na letisku, tak je to na hrane, raz som to uz nestihla. Tiez zaspinit postelne pradlo na ubytku mi nie je prijemne a obcas sa to stane.
Ale nemam silne bolesti. Su zeny, co sa ozaj zvijaju alebo presne aj vracaju, ako sa pise vyssie.
Tak dovolenka je pre viacere zeny moznost ako cele dni trtkat alebo si najst fesneho frajera. No a ked budu mat kramy tak asi nic z toho na dovolenke.
@tenerifka mám menzes 5 dňový každých 28 dní, práve počas MS som oveľa kľudnejsia a spokojna mne skôr vadí doba ovulácie boli brucho naduta som sklbe mi podbruško
@anonym_autor vidis, ja prave pocas ovulacie uzasna plet, krasne vlasy, ziadne problemy, vyrovnane spokojne hormony.
Ja mam dovolenku najradsej, ak vyjde na tento cas.
@nikoletta1712 ako ked sviñu zabijaju😂😂😂
Ja som teraz uz 3 mesiace bez, budem mat 52.....a nikdy mi nebolo tak fajne, konecne je hemoglobin v norme, mam vela energie a netrieskaju so mnou hormony
@tenerifka mne ked som mala reci ze sa bojim prechodu (vek uz na to mam-ona v mojom veku uz bola) povedala ze však bez toho je dobre 😂
dufam ze to tak bude naozaj lebo ja mavam otrasne stavy pri ms...ale to niekto ako tuto pani nepochopi 🙉
Lebo mi je zle ako psovi, mávam vtedy migrény a silné krvácanie, hlavne teda ten cca 2-3tí deň. Nechce sa mi veriť že si žena keď sa pýtaš takúto sprostosť. Žena predsa vie že nie každá má menzes v pohode
@anonym_autor lebo hoci používam kalisok a je to super vec, tak mi vydrží maximálne 3-4 hodiny. Potom už len menštruačné nohavičky ako poistka.. lebo vymeniť si kalisok niekde na pumpe alebo iných verejných wc je sranda sama o sebe, lebo ma bolí brucho a bez Ibalgin každých 5 hodín sa nepohnem, lebo mám nechutenstvo, lebo sa nemôžem kúpať, lebo kalisok u mňa nieje 100%, lebo som unavená, lebo si nemôžem dať víno na dovolenke, lebo aj po víne v spálni sú možnosti obmedzené.
Zvládla som niekoľko dovoleniek aj s menštruáciou a kaliskom, ale stále sa poteším, keď mi ms skončí pred dovolenkou.
Nielen na dovolenke... 😅 Vadí mi celkovo, preto zvyknem užívať HAK tak, že vkuse niekoľko mesiacov bez prestávky ✌️

@nikoletta1712 menopauza sa prilis demonizuje, ale vela zien do nej preplava hladko a chyti druhy dych, konecne zivot bez obmedzeni...
@tenerifka Takže nič hrozné?.Ja by som si priala to mať už aj v mojom veku;)…