icon

Prečo vám vadí menštruácia na dovolenke?

18. nov 2025

Prečo si ju ženy privolavaju skôr alebo berú lieky ci jedia citróny aby ju oddialili? Čím vás obmedzuje? Som tiež žena ale veľmi to nechápem. Narazila som na diskusiu a tam sa na to neskutočne sťažujú

Strana
z4
srnka79
22. nov 2025
@tenerifka

@srnka79 ano, viem ze vela zien to ma s menopauzou hrozne, ale vela tym prejde rychlo a bez problemov, preto pisem, ze to nemusi byt pravidlo. Pre mña bola hrozna perimenopauza, extremne silna mrcha doslova kazdych 21dni a hormony so mnou trieskali, nemala som energiu, vecne anemicka, zelezo som brala nonstop..... Teraz som sa za tieto 3 mesiace dala dokopy, a citim sa tak, ako by som sa mala za normalnych okolnosti citit aj predtym, ale nevydalo..... Viac sa hybem, lebo nie som nijako obmedzovana, prespim v kuse celu noc, zvladam vysoke pracovne nasadenie, konecne sa stale netrasiem od zimy.....
Pisem, je to moj pripad, u inych to moze byt opacne....

@tenerifka ano, potvrdzujem, ze perimeno bola horsia a dlhsia, teraz sa mi to v meno (rok) zacina stabilizovat. Mam 46 a som rok v meno. Vidis a nahodou ti nedavali ziadne hormony? Mne dal nedavno ladybon, ale nezacala som brat, lebo sa bojim neznameho, nemam ziadne recenzie od nikoho a na nete malo a mam pocit, ze to uz ani nema zmysel, ze uz preslo najhorsie, ako hovoris. Hmmm.

tenerifka
22. nov 2025
@srnka79

@tenerifka ano, potvrdzujem, ze perimeno bola horsia a dlhsia, teraz sa mi to v meno (rok) zacina stabilizovat. Mam 46 a som rok v meno. Vidis a nahodou ti nedavali ziadne hormony? Mne dal nedavno ladybon, ale nezacala som brat, lebo sa bojim neznameho, nemam ziadne recenzie od nikoho a na nete malo a mam pocit, ze to uz ani nema zmysel, ze uz preslo najhorsie, ako hovoris. Hmmm.

@srnka79 ja budem mat v marci 52 a do augusta som mala menzes pravidelny, a odvtedy nic. Pocas tych predchadzajucich rokov mi gyndos navrhoval mirenu ci tu jednozlozkovu progesteronovu antiku (ceraztte) , ale tabletky mali u mña uplne opacny efekt, skusala som ich 4 mesiace a zle, silny menzes kazde 2-3 tyzdne aj pocas uzivania. Tak som to nejak doklepala az sem, a co pride pride, budem to riesit, ked bude treba. Ja si myslim, ze priroda je mudra a vsetko ma nejaky zmysel

anonym_362aae
30. nov 2025
@srnka79

@srnka79 normalne zavidim, ale v dobrom, u mna v 46 zacalo to najhorsie obdobie, ukrutne bolesti, vracanie, hnacky, extremne krvcanie. Teraz mam 51 a stale to nekonci😭😭😭

srnka79
30. nov 2025
@anonym_362aae

@srnka79 normalne zavidim, ale v dobrom, u mna v 46 zacalo to najhorsie obdobie, ukrutne bolesti, vracanie, hnacky, extremne krvcanie. Teraz mam 51 a stale to nekonci😭😭😭

@anonym_362aae och, to mi je luto, ked sa takto kadejako roky trapime a ostatni casto neveria, nechapu, gynekologovia nepomozu. Mozno nejake babske recepty poskusat - malinovy list, alchemilku, rebricek a podobne - to vraj stabilizuje zenske zalezitosti. Drzim palce.

anonym_7ae594
30. nov 2025

Ak by som kvôli menzesu nemala ísť na dovolenku, posledné 2 roky nejdem nikkam.Co dovolenka,pobyt, predĺžený víkend,furt mi vyšli krámy.Jedine čo mi vadí je ze som nervózna.Pouzivam tampóny a nijak má to neobmedzuje,kupem sa v mori,bazéne,idem do sauny.Kedze máme malé deti a v zásade cestujeme s nimi,na nejaké romantické večery ešte pár rokov môžem zabudnúť kým budem chodiť s mužom sama.

anonym_d546e9
30. nov 2025

momentálne mám svoje dni, dnes prvý deň a vypadam ako hroch
A daj si bikiny .. normálne to brucho také previsnute, opuchnute nemám , katastrofa
Mne opuchnu aj stehná, očné viečka a vlastne asi všetko

denithestrange1993
30. nov 2025

@anonym_autor zdrava menstruacia je sice neprijemna ale nema zene sposobovat take neprijemnosti ze nevie vstat z postele atd. Tam by som riesila skor ten problem preco je to take bolesti,neprijemne,na nevydrzanie ako dovolenku.

anonym_362aae
30. nov 2025
@srnka79

@anonym_362aae och, to mi je luto, ked sa takto kadejako roky trapime a ostatni casto neveria, nechapu, gynekologovia nepomozu. Mozno nejake babske recepty poskusat - malinovy list, alchemilku, rebricek a podobne - to vraj stabilizuje zenske zalezitosti. Drzim palce.

@srnka79 si zlata, dakujem. 🥰

Strana
z4