icon

Predmenštruačné špinenie po samovoľnom potrate

sylwi23
15. jún 2023

Chcela by som sa opýtať mám po 5 tehotenstvách najmladšia má 2 roky. Tento rok v januári som žiaľ prekonala môj druhý samovoľný potrat prvý bol minulí rok v lete a medzi tým som mala mimomaternicové tehotenstvo kde mi bol odobratý jeden vajcovod. Pre mňa absolútne znamenie, že ďalšie tehotenstvo určite nie a ak možno neskôr.... Bola som z toho zdrvená a nešťastná lebo sa toho zomlelo veľa za krátku dobu a po 5 absolútne zdravých tehotenstvách toto(lekárka mi povedala, že je to normálne a som ukážková štatistika). Vždy sa to stalo v 9. týždni nikdy predtým som o bábo neprišla povedali mi ,že mu nebije srdiečko a inak je plod presne ako má byť.
Odvtedy čo sa to stalo ten posledný potrat mávam pred menštruáciou slabé krvácanie podľa toho viem, že najneskôr do týždňa príde... Je to úplne také slabé krvácanie a potom sa mi v deň kedy má spustí. Mám také nafúknuté brucho(ako tehuľka) v 4. týždni) a pocit, že už to mám každým dňom dostať a veľa krát sa to natiahne a trvá to ja 5-7 dní kým to naozaj dostanem. Je to také blbé lebo mám pocit, že mi celá menštruácia namiesto týždňa trvá dva.... Lekárke som to vravela a nechcela mi robiť hor.profil a dávať ešte chémiu pravdepodobne progesteron.... Dala mi prírodný progesteron nakoľko pracuje ako gynekologička plus tradičná čínska medicína(žijem v zahraničí) Beriem to teraz druhý cyklus vždy v druhej polovici cyklu je to pomerne drahý prírodný čisto rastlinný produkt... Teraz mám, ale znova to isté. Ja neviem či je moje telo zblbnuté z tých tehotenstiev a potratov a mám teraz nejakú poruchua potrebuje to len čas...Nikdy predtým som to nemala vždy sa mi to spustilo maximálne deň predtým slabšia a potom to prišlo.. Takto chodím s vložkou už týždeň predtým. Neviem či mám ešte čakať pár mesiacov a potom zavolať lekárke a povedať jej to a ona mi snáď urobí ten profil. Neviem či je to normálne mať takéto špinenie pred MS a či máte s tým skúsenosti a ako sa vám to podarilo dať do normálu. ? .... Ja mám inak 32-33 dňový cyklus aj to sa mi posunulo.ďakujem za každú radu. Inak beriem aj iné prírodné vitamíny na hormonálne zrovnanie a podporu ...

sylwi23
autor
15. jún 2023

malo tam byť že to isté mi vravela iná lekárka ....

sylwi23
autor
15. jún 2023

Neviem preco ale tá správa co som tu napísala zmizla.. Bolo tam napísané, že presne to čo píšeš mne vravela tá nová lekárka , že ten progesterón mi nepomôže lebo počas tehotenstva je ho veľmi veľa v tele a telo si ho samo reguluje od prírody... Na koníkovi som čítala veľa článkov kde píšu baby ako im to pomohlo že by potratili bez toho a že to naozaj pomáhal udržať plod a to isté mi tvrdila iná lekárka...Takže neviem ale podľa mňa ty si mala progesterón ok u teba to nemalo vplyv a nemyslim si ani že to uškodilo bábu ono to práveže pomáha...Ja profil ale nemám urobený nikdy som to nerobila nebol dôvod a teraz čakám kým sa to zlepší a keď nie na jeseň som chcela ísť.... Inak ak sa smiem opýtať v ktorom týždni sa ti ot stalo ? ja som mala to isté čo ty ...

janetinka27
15. jún 2023

ahoj, ten progesteron zrejme budes naozaj potrebovat. nizky progesteron znaci nejaky problem s ovulaciou - bud neprebehne alebo napriklad mas znizenu funkciu zlteho telieska. preto ti chyba progesteron a prva vec co je, mala by si mat urobeny hormonalny profil a to nie iba progesteronu ale aj estradiol. mozno nejake preparaty ti pomozu dosiahnut kvalitnejsiu ovulaciu, ale progesteron asi nenahradi nic.
to spinenie je casto znamkou prave nizkeho progesteronu. zrejme nemas tu poruchu v kazdom cykle, kedze si otehotnela. ale mas zrejme poruchu v hormonoch, teda v cykle nieco nefunguje spravne. ja by som tlacila na dr, lebo takto sa len zbytocne trapis, pritom prave hormonalny profil je uplny zaklad, to ti mala hned navrhnut.

sylwi23
autor
15. jún 2023

Môj názor je že sú ženy ktoré majú asi naozaj nedostatok a preto to berú... mne lekárka povedala ,že ak by tam bol obrovský nedostatok potratíš hneď lebo sa nemá plod ako udržať...preto také ženy potratia skôr na začiatku ale nie je to vždy kvôli tomu. Bez profilu človek nevie presne na čom je....Ale prirodzene progesterón stúpa v tele keď si tehotná

sylwi23
autor
15. jún 2023

Ja mám ale pravidelnú ovuláciu aj potvrdenú bolesti mam , hlien aj Lady comp a merania mi to ukazuju a tiez test pres poz. v dnoch kedy ju naozaj mam viem to mam 5 detí poznám si telo. Ten profil mas pravdu otazka je ci mam este cakat

sylwi23
autor
15. jún 2023

mozno mi toto prirodzene zaberie a telo sa dá do rovnováhy samo

sylwi23
autor
15. jún 2023

alebo nájdem inú gynekologičku lebo ak mám ísť k tej je to daleko a dost drahé... A pokial sa nemylim na ten profil ides viac krat ako 1 krat

sylwi23
autor
15. jún 2023

Ja ale práveže otehotniem veľmi rýchlo ten druhý potrat som otehotnela len s jedným vajíčkovodom a to nám zlyhala antikoncepcia.Lekárka vravela že neuveriteľne že som otehotnela...

sylwi23
autor
15. jún 2023

Jedine, že by nastali nejaké dramatické zmeny v mojom tele po potrate čo je ale 6.mesiacov dozadu a ako píšem ovuácie mám presne pravidelné zmapované a potvrdené aj Lady Comp Pc, ktorý nie je lacný a veľmi presný a ovu.test to isté

sylwi23
autor
15. jún 2023

a hlavne mám veľké ovulačné bolesti

sylwi23
autor
15. jún 2023

Ten profil si dám určite urobiť počkám ale ešte ako to zaberie mám totiž pocit že to zaberá ale to poviem až po tomto cykle a kedy ho dostanem

janetinka27
15. jún 2023

ano, mozes mat prebehnutu ovulaciu, ale vzniknute zlte teliesko moze mat znizenu funkciu. nemusi to tak byt v kazdom cykle. hormonalny profil neviem ako v zahranici, ja chodim kazdy mesiac na niekolko odberov krvi kvoli tomuto profilu uz viac ako rok a pol, je to normalne.

sylwi23
autor
15. jún 2023

Aha ďakujem za info. Tak na to sa opýtam , počkám ešte a keď to nebude lepšie pôjdem určite. Ty máš tiež takýto problém? To musím chodiť každý mesiac počas 12 mesiacov? Tak to určite musím potom hľadať niekoho pri nás...

sylwi23
autor
15. jún 2023

nedostatočnosť žltého telieska, pri ktorom teliesko akoby produkovalo menej progesteronu. Prejaví sa to predčasným menštruačným krvácaním, či špinením pred menštruáciou. Táto diagnóza je však trochu iluzórna, pretože hladiny progesteronu nie sú konštantné, menia sa a vlastne nikto nevie, čo všetko ich ovplyvňuje.

sylwi23
autor
15. jún 2023

Ak žlté teliesko nedostatočne produkuje progesterón tak nastáva pokles hladiny hormonov skôr čo môže znamenať kratší cyklus alebo špinenie pred zahájhením menštruácie. Tento fakt nemusí znamenať nič ale niekedy môže byť dôvodom na včasný potrat. Vtedy je pomoc pomerne jednoduchá- podáva sa syntetická náhrada progesterónu.

sylwi23
autor
15. jún 2023

Mne ale lekárka vravela aj jedná aj druhá že si nemyslia že je to u mňa progesterónom lebo som potratila až v 9. týždni a to býva skôr hneď na začiatku ale ak toto bude pokračovať ďalej určite si to dám urobiť čím skôr

sylwi23
autor
15. jún 2023

Ja som ten profil už aj chcela ale ona mi ho nechcela ešte robiť, že netreba

sylwi23
autor
15. jún 2023

ale ak bud. mesiac bude to iste zavolám tam a pôjdem tam v auguste

sylwi23
autor
15. jún 2023

môžeš mi prosím napísať ako je to stým profilom oni mi to musia robiť každý mesiac tak dlho?Ja som myslela že musím prísť max dva krát v jeden cyklus

janetinka27
15. jún 2023

ked je tazko urcit, koho sa co pytas, daj vzdy "odpovedz"

sylwi23
autor
15. jún 2023

Sorry teba som sa pýtala...

sylwi23
autor
15. jún 2023

@janetinka27 - a sorry máš pravdu nemám tu také skúsenosti dik.

sylwi23
autor
15. jún 2023

@janetinka27 a pýtala som sa teba🙂

janetinka27
15. jún 2023

@sylwi23 ahoj, nemusis tak dlho chodit na profil, ja chodim, bo musim aj z inych dovodov. Hladina progesteronu sa meni, ale je v cykle moment, kedy sa zvykne jeho hladina merat, vola sa to P+7, vtedy chodim aj ja. Znamena to ist na odber sedem dni po peaku, teda po vrchole estradiolu. Ja chodim na odbery na odsledovanie toho vrcholu estradiolu, podla toho sa da urcit bliziaca sa ovulacia a potom 7 dni po tomto vrchole, cize P+7.vtedy sa zistuje znova hladina estradiolu a aj progesteronu. Tebe mozno bude stacit urobit jeden profil, jeden cyklus. Mozno viac, uvidis.ale neboj sa toho, je to bezne.

sylwi23
autor
15. jún 2023

@janetinka27 dakujem ti moc. Počkám ešte jeden cyklus a potom na to pôjdem, ďakujem ti moc a držím palce aby všetko dobre dopadlo nech je to čokoľvek.

sylwi23
autor
16. jún 2023

Neviem co to je, ale od včera večera to zmizlo mám len také biele.... Dva dni to bolo také , že doobeda trocha krvi mala som pocit,že už to dostanem a potom celý deň nič a teraz úplne nič len také biele... Normálne to mám až do MS cca 5 dní pred a je to také, že to skôr naberá na intenzite alebo je rovnaké...

sylwi23
autor
16. jún 2023

Tak teraz som z toho paff a som zvedavá ako to bude prebiehať ďalej...

janetinka27
16. jún 2023

@sylwi23 ahoj, uz asi len pockat a uvidis. mohol byt anovulacny tento cyklus a dalsi moze byt v poriadku. alebo to moze byt aj nieco ine - polyp atd. ale to by asi videla dr na sone.

sylwi23
autor
16. jún 2023

@janetinka27 Nie anovulacny nemam urcite viem to sto pro(ja mam pravidelne ovulacie kazdý mesiac anovulacne mavam po pôrode ) mam to potvrdene teplotou Lady Compom a aj ovu testom a bolestami a hlienom🙂polyp nemam urcite ani cystu. Je to uplne ako pred MS alebo ked som tehotna. Ale nemyslim si, ze som tehotna🙂 Ja mam uplne skoro identicke priznaky, ale vseobecne to vzdy viem a cítim dosť skoro🙂

sylwi23
autor
16. jún 2023

Ak MS dostanem ako mám tak sa mi to dosť zlepšilo potom čo beriem tie kvapky a produkty od lekárky.... Uvidíme