Prehliadka - vyzliekanie u gynekológa
Prosím vás baby ako to funguje u vášho gynekologa? Ja neviem či som to ja zle pochopila alebo naozaj majú taký zlý systém u mojej dr ale funguje to takto- od sestričky idem rovno do kabínky kde sa mám nachystat a z kabínky ma zavolá už dr. že môžem ísť ku nej. Takze si odtiaľ pekne vycupkám bez nohavičiek, pozve ma sadnúť na stoličku (s holou...) pýta sa ma čo mi je a až potom idem na kozu. Nemalo by to byt tak že najskôr jej poviem čo mi je až potom sa idem vyzliecť ? Je mi dost neprijemne byt cely čas nahá a ešte sediet na stoličke kde predomnou sedia tiež nahé ženy. Rozmýšľam že to nabuduce urobím tak že v kabinke si vyzleciem len nohavice a nohavičky si necham až kým nepôjdem na kozu, či myslite že to bude hlúpe že si ich budem dávať dole pred nou? :D ja viem že sprostá téma ale ja som z toho nervózna, akurát vo štvrtok mám ísť na prehliadku
Môžeš si hocijaký sal príp.Šatku okolo bokov oviazat. A hotovo.
Ja to mam tak, ze vojdem a sedim oblecena a potom hned oproti kreslu je kabinka. Cize nikde nejako nepobehujem a hned idem na kreslo a dole. Takto to mam uz u druheho gyndosa. Sediet niekde na stolicke s holou prdelou... no sorry, ale nie sme vo swingers klube, ale na gynde. Okrem toho ja vzdy nosim suknu ku gyn. Aby som tam nemusela spacirovat hola. Ako asi mi to je jedno, ale on sa tiez nemusi este po 30ty krat za den pozerat viac na moju zadnicu ako je treba. Aj ked vacsinou sa veselo bavil s mojim muzom
Ja ta úplne chápem, mala som 2 gynekológov, u ktorých sa vyzliekalo v ordinácii pri koze a nie takto od sestričky sa ísť vyzliecť. Keď som zmenila za posledného, tak som bola v úplnom šoku.na ďalší raz som si aj ja doniesla sukňu. Tým, že som to nepoznala ani kamošky keď sme sa bavili, tak to tak nemajú, tak ma to teda riadne zarazilo. Zase chápem, že to šetrí čas.
Prosím, prepáčte mi moju reakciu, ale fakt nemôžem 😂😂😂😂😂😂😂. To v akom storočí ordinuje váš gynekológ? Že v šatách a sukni sa chodí ku gyn. No to ma podrž. Fakt som sa presunula v čase, ty brďo. 😅 U mojej to funguje tak, že prídem k sestričke, dá mi kartu, idem k doktorke, ponúkne mi kreslo, spýta sa aký mám problém, pozrie do karty, ak treba spravi prehliadku. Má tam zástenu, ponúkne ma aby som sa vyzliekla a šup na kozu. Spraví čo treba, ešte sa párX opýta, či je všetko v poriadku, či ma to nebolí. No neviem si predstaviť sa promenádovať s holou frndou okolo iných pacientiek 🤔 Toto by fakt malo patriť do minulosti.
Inak presne toto mi moja mama spominala keď som šla prvýkrát ku gynekológovi (vyse 10rokov dozadu to je) a bavili sme sa na túto tému, že kedysi za komunizmu sa chodievalo v sukniach ale že v tomto storočí uz v kľude môžem ísť v čom chcem a nebude žiadny trapas:D inak je to aj dosť nepraktické, veď nie vždy je potrebné vaginálne vyšetrenie, tak načo sa "preventívne" vyzliekať.. taktiež by ma zaujimalo že ako sa rieši vyšetrenie prsníkov pri preventívke, to máte sukňu a hore nič už pri rozhovore pred vyšetrením? Či aspoň vrch dovolí vyzliekať až keď je čas na dané vyšetrenie? Inak erarne sukne sú tiež dobrý hardcore, hygiena na najvyššej úrovni :D
U môjho je to tak, že najprv sestrička, potom idem k lekárovi, tam si sadnem, porozprávame sa a potom ma vyzve, že sa môžem pripraviť za takým paravánom, zatiaľ dotuka veci na počítači.. Ale keď som bola tehotná chodila som 0na prehliadky už do nemocnice tak tam sme mali v kabíne čakať, a potom ešte sedieť pred doktorkou.. Ja som to vyriešila tak, že som tam proste isla v dlhšom pulovri ci tričku a v nohavičkách, a nohavičky som dala normálne dole pred vyšetrením a podržala v ruke 😉
Ináč po absolvovanom pôrode a predporodnych vyšetreniach v štandardnej slovenskej nemocnici sa ešte čudujem, že sa nezačnem automaticky vyzliekať a sťahovať nohavičky, ak uvidím niekoho v bielom plášti 😂 je to taky smiech cez slzy.. proste ma za ten čas toľki a toľkokrát videli polonahu, že už som stratila akékoľvek zábrany a už mi nerobí problém u gynekológa, že ma vidí 😀 samozrejme by som nahá na žiadnej stoličke nesedela
U mojej sú takto isto poriesene kabínky a systém a ja vždy chodím len v nohavičkách(teda keď nemám sukňu/sú aj jednorazové)..ani by ma nenapadlo ísť hned s holou cikulou 😂😂 až keď idem na kozu/sono si dám nohavičky dole a po vyšetrení hneď oblečiem..
Aj ja nenosím sukne ale mám jednu kúpenú čo nosím ku dr
U mojej gyn, vojdem do budovy, prejdem cez "recepciu-sestricky", zapisu ma, dajú cisielko, idem do čakárne. Keď pipne na obrazovke moje číslo, idem rovno k dr., sadnem za stol, zodpoviem otazky. Potom ma vyzve aby som sa vyzliekla za posuvnou stenou hneď pri koze....
U nás tiež tak isto sestrička kabínka doktor vždy mám niečo dlhé na sebe ale aj tak je divne že si tam sadáš u nás sa ide hneď na kozu čo skôr robí problém mne že na preventívke keď vás skontroluje dolu tak musíte zísť poutierať sa vyjsť von obliecť sa dole a vyzliecť hore a nikdy neviem či mám ísť hore holá alebo si dať dole podprsenku a tričko až u neho dole to mi príde take divne mali by byt kabínky v jednej miestnosti podľa mna...
@ptmt1011 presne 😀 zíram že to kde chodia. Prečo by som mala nosiť suknu ked idem k dr? A ze sediet v cakarni hola. Ja tiez ako ty pises chodim k dr maju cakaren tam sedi sestricka, potom v jednej miestnosti sedi doktorka tam sa porozpravame potom idem do druhej miestnosti tam maju kabinku idem na kozu a potom sa zas idem kunstolu oblecena porozpravat s dr 🙂
Vyzliecť sa spodu a potom z vrchu, som nikdy až tak neriešila. Bola som vycvičená z puberty (odliatok korzetu) a odvtedy fungujem normálne.
@ptmt1011 rovnako
Ja vždy nosím na gyndu niečo dlhšie - tuniku, dlhú blúzku, šaty...dám si dole "len" nohavičky a zvyšok vydvihnem až keď mám ísť na kozu.

Bola som hadam u 5-6 gynekologov a nikdy, nikde nemali sukne ani nic. Za to, ja vzdy nosim tuniku, tricko pod zadok. U mojho lekara poviem co mi je, a idem za plachtu vyzliect spodok atd.. V inej ambulancii som isla tak, ako opisujes ale lekarka vedela na co tam idem, raz sa mi stalo, ze dobehla uz k sestricke, detaily som povedala pri vysetrovani a potom som sa isla obliect a ona zatial pisala a vratila som sa sadnut si oblecena. Nikdy nikde, ani v nemocnici, ani sukromnych ambulanciach som nesedela s holou na nijakej stolicke (takto v tej amb. pracovalo viac lekarov, viac menej rovnaky postup)