icon

Pri menštruácii vždy pretečiem

26. jan 2022

Ženy, dajte nejaký lifehack aby sa mi toto nestavalo. Najčastejšie sa mi to deje keď šoferujem… katastrofa!!! Nebudem zastavovať každú hodinu a kontrolovať stav. To by ma riadne časovo zabrzdilo. Používam vložky (tampóny nie). Raz som si na cestu dala aj tu takú veľkú ,,na noc,, no mala som pocit že to je ešte horšie… zatečené som to mala až na chrbte😅 (teraz sa smejem, no vtedy mi nebolo všetko jedno). Niekedy sa mi to stane aj cez noc. Ale tak to ráno poriešim, dám sprchu… ale ako hovorím tie cesty sú najhoršie ☹️

akinom0077
28. jan 2022

@ninusa221 na seba to ma aky vyznam? a ako sa citite s takym niecim ? Ale kazdy si rozumie. Ja si dam radsej Ob super plus a pod to nocnu always + budik na vymenu.

certica22
28. jan 2022

Kalisok nič lepšie som.nikdy nemala ten pocit čistoty ak počas svojich dní...stále som mala problém že oreteciem či cez deň v. Noci keď som používala vložky ptm som to riešila tampón a vložky ale sledovať si stále čas že už ho musím meniť...fakt ľutujem že som kalisok nerieisla už skôr je to úžasná vec ďakujem tomu kto to vymyslel tak ako.som mala niekedy problém s Ms teraz neviem ani ako a už skončia ..veľa krát pozerám a počítam že čo už skončili a to tým že mi to vôbec nevadí neviem ani ako ubehnúť dní ..mne kalisok čo som kúpila sadol na prvý krát 🙂

ninusa221
28. jan 2022

@akinom0077 že nepretečiem, tampón si nedavam na noc ževraj to nieje dobré

akinom0077
28. jan 2022

@ninusa221 nie je to dobre ale pokial ho za 3 h vymenim nemal by byt problem. To nie je dobre ked by tam mal zostat 8 hodin napr

akinom0077
28. jan 2022

@certica22 kalisok je super ale vyzaduje si dlhsiu prax zavadzania. Akonahle clovek z toho vypadne trenuje odznova🙂 dobre je mat 2 kalisky a hlavne mat v praci vo wc umyvadlo….🙂

akinom0077
28. jan 2022

@hanka_se intimku treba rovnako ako pod tampon tak aj pod kalisok😉

autor
29. jan 2022

Ženy a ešte taka otázka, neviem či to tak máte aj vy. Ale ja už pred menštruáciou vnímam, že mám nafúknuté bruško a počas prvých dni je to katastrofa. Musím len voľné oblečenie nosiť 🙈 nie sú na to čajiky? Alebo niečo?

janulla1
29. jan 2022

@nikpa aj jua tak🙂

marcellka32
29. jan 2022

@janulla1 sú čaje, alchemilkovy a fenyklovy

akinom0077
2. feb 2022

@marcellka32 to vobec nepomaha

cevricek40
2. feb 2022

Tiež mám taku silnú ,že až cez chrbát,hanbila som sa niekam ísť v lete,nedávno som si kúpila menštruačné nohavičky perties som spokojná, ešte ďalšiu si kúpim aby som mala zásoby.

panelacikova
29. mar 2022

ahojte, prosím poradiť. konečne som si ho zakúpila 😀 nejde mi však do hlavy v návode toto:

1. stopka má byť 2 cm nad pošvovým vchodom - a teda vnútri, áno?
2. on sa tam má akosi sám roztvoriť - je to bežné alebo sa môže stať, že sa neotvorí a musím ho znovu vybrať?
3. pri vyberaní uvádzajú toto: nájdi stopku kalíška. ešte zaň neťahajte!
a vzápätí píšu: zatiahni smerom dolu, nájdi dno kalíška (nie stopku) a pri ťahaní von ho stále zvieraj - mám tomu rozumieť teda ako? mám tú stopku zatiahnuť alebo nemám? a úplne von ho ťahám za to dno? asi aby sa neodtrhla tá stopka, len potom prečo píšu, že vzápätí zatiahni smerom dolu. čo to znamená? nerozumiem celkom tomu popisu.
4. posledná vec, je teraz úplne nový, stačí ho vyvariť podľa návodu, alebo je vhodné ho niečím ešte pred alebo po varení umyť? píšu mydlo. jar alebo pur zrejme nepoužívate, že? 🙂
prepáčte blbé otázky, ale mám to po prvýkrát v ruke a celkovo mám z nových vecí dosť obavy, akože veľmi to chcem používať, aj gynekológ mi povedal, že pacientky si to nejdú vynachváliť, no ale z toho zavádzania mám normálne mindráky 😀
5. a posledná vec ešte. mám k nemu aj púzdro (je to tampax), to púzdro odporúčate na prvýkrát zvnútra tiež umyť a osušiť alebo ho netreba umývať? v návode nič neuvádzajú o umytí púzdra

panelacikova
29. mar 2022

a ešte otázka. mám tampax heavy flow. 1 pôrod, pred 12 rokmi. používať ho chcem prakticky len v 2 najsilnejšie dni. je to vhodný typ?
@ninusa221
@akinom0077
@certica22

panelacikova
29. mar 2022

@belllinka
@simsalabim baby, ak by ste vedeli poradiť, čo sa pýtam vyššie, budem rada 🙂 som posera pri nových veciach, ďakujem za pochopenie

simsalabim
29. mar 2022

@panelacikova 1.ano 2. ano, mozno treba skusit sklafd, ktory bude tebe vyhovovat 3. neviem, ja pouzivam bez akejkolvek stopky, zatlacim, uvolnim podtlak a chytim dno a potiahnem 4. staci vyvarit, pred tym umyhem intimnym gelom 5. neviem, ja ho drzim v plechovom hrnceku, v ktorom vyvaram.

panelacikova
29. mar 2022

@simsalabim ešte k tej trojke mi napadlo, že či sa tým neuvoľňuje ten podtlak, na ktorý som sa ťa pýtala v inej diskusii 😉

panelacikova
29. mar 2022

@simsalabim no som ohromne zvedavá, len neviem, kedy to odskúšať, asi radšej ráno, že? nie na noc (myslím na prvýkrát)

belllinka
29. mar 2022

@panelacikova kasli na stopku, tahanim za stopku ho nevytiahnes, kludne ju mozes odstrihnut. Normalne ho chyt medzi prsty, stac a vytiahni. Idealne v sprche. Ked si ho zavadzas, prehni ho do pismena U, zaved a on sa sam roztvori. Obkruz ho prstom a skontroluj, ci je roztvoreny. Inac ja uz nevyvaram, pouzivam iba dezinfekcny gel z DMky.
A ano, 1x vyskusaj radsej cez den 🙂

azzflo
29. mar 2022

@panelacikova Prve razy to skusaj urcite vo vani/v sprche vtedy ked mas na to cas, normalne si kvokni a pohraj sa s tym 😀 ci je dobre otvoreny budes citit prstom dnu, skus ho tak dookola obist a ak nikde nemas medzeru tak je spravne. Takisto ked ho iba jemne potiahnes dole za stopku, mal by drzat pevne dnu.

kiwi3
29. mar 2022

ten, kto tu pisal tak skaredo o kalisku, ho zjave nikdy nevyskusal. mam uz minimalne 10 rokov a je to na nezaplatenie. raz som si nezobrala na dovolenku, ze to nebude kde "riesit" a hned karamboly, asi aj po lete lietadlom to este zosilnelo. hned som musela chodit s obviazanou mikinou, to sa mi naposledy stalo v teenagerskych rokoch. a na tie najhorsie dni v kombinacii s vlozkou je to nepriestrelne.

luciar260
29. mar 2022

@chovancova27
@sendyle zeny ako je to s kaliskom ked je krvna zrazenina? Mavam ich pri kazdej ms a teda nie male 😑

tncka
29. mar 2022

@belllinka tiez nechapem😅🤔

panelacikova
29. mar 2022

@luciar260 aj mňa by toto zaujímalo... také šupy dávam niekedy, že až 😨

akinom0077
29. mar 2022

@panelacikova 1. stopka je tak ciastocne dnu ciastocne von zalezi aka velka je mala som 2 typy kaliska pri jedno viac pretrcala pri druhom menej🙂
2. nemusis ho znova vybrat, ono si to vyzaduje prax niekolko cyklov a spravny kalisok, ked sa neotvori uplne spravne moze sa stat ze pretecies troska ale aj tak sa odporuca intimka vzdy pod kalisok
3. “ stopka” sa z kaliska urcite neodtrhne to sa vobec neboj, chytis stopku a potiahnes von- tiez to chce trening🙂 niekedy ked to nechce ist alebo nevies ako dopomoz si miernym vytlacenim posv. svalov🙂
4. kalisok treba vyvarit pred 1 pouzitim ! a taktiez medzi jednotlivymi menstruaciami( ja vyvaram niekedy aj pocas)
- pocas pouzivania preplachujem horucou vodou a umyvam lactacydom
5. ano preplachni horucou aj obal

cicuca
29. mar 2022

Menštruačný kalíšok ;)

sendyle
29. mar 2022

@luciar260 no sú v tom kalisku ja ich mam tiež musíš si od sledovať ze po akom čase to treba vyliať ja pri silných prvé 2 dni mam 3-3a pol hodiny do vymení používam to aj cez nič ale cez noc len ráno si to vymením na nič si dám. Kalisok aj vložku keby náhodou ale aspoň kľudne spím

panelacikova
30. mar 2022

@belllinka
@simsalabim
@sendyle no baby, je teda tam. na tretí pokus 🙄 aj to neviem, či správne, vôbec si neviem prstami nahmatať tie okraje, pretože sa mi to zdá hlboko a neviem sa tam dostať (som dosť úzka totiž). ten kalíšok je z dosť tuhého silikónu, to aj vy máte taký tuhý ten silikón? dávala som to až na trikrát, trošku som si rozdráždila "vstupnú" pokožku :(
som doma, takže si ho skúsim tak o hodinu vybrať, či to vôbec pôjde von 😲
no neviem, neviem, či si ja na to zvyknem ☹

zuzanaam
30. mar 2022

@kiwi3 ja používam kalíšok cez 13 rokov a idem tiež škaredo napísať. Roky som používala kalíšok menšej veľkosti, keď sa mi po cca 10 rokoch zničil, kúpila som si typ na silnú MS z mäkkého materiálu. Objemovo veľký, vraj keď sa aj celkom neroztvorí, nevadí, lebo je mäkký a tvarovo sa prispôsobí. A kvôli tomuto pociťujem teraz následky. Pre mňa je totiž veľmi veľký, po vložení sa snažil rozťahovať, čím tlačil na okolité útroby, tzn. keď je zavedený, nedá sa mi ani plynule vymočiť, o tom druhom ani nehovoriac. Myslela som si, že keď ho budem vyberať pred použitím wc, bude to vyriešené. Žiaľ si myslím, že mi spôsobil inkontinenciu a to mám len 40. Ráno, keď vstanem, mám veľký problém dobehnúť na wc. Neustále cítim tlak a nepríjemné pocity a to ho už nejaký čas nepoužívam. Oba mi aj vždy pretekali, takže bez vložky som aj tak nemohla byť. A pretieklo aj mimo, takže žiadna neprestrielná kombinácia. Kalíšok používam len mimo domu, alebo pri veľmi silnom krvácaní v prvé dni. Treba ale veľmi dobre vyberať veľkosť, o prvom som si myslela, že preteká, lebo je primalý, druhý väčší pretekal rovnako.

sendyle
30. mar 2022

@panelacikova no ja mam jemný silikón kamarátka ma oproti mne strašne taky tuhý zalezi podľa značky mne tiež trvalo prvý cyklus dôjsť na to ako to tam dávať neboj zvládneš too

simsalabim
30. mar 2022

@zuzanaam inkontinenciu ti poharik urcite nesposobil, spravne zavedeny ho drzia svaly, vo veku 40 rokov sa uz u mnohych zacina... vplyvom porodu. Odborni lekari sa k tomu nejko yvjadrili?
No ale to nic ale nemeni na fakte, ze poharik si mala zly - uz len to, ze si sa s nim nemohla vycikat, malo byt jasnym signalom. Suhlasim, ze dolezity je vyber - hlavne velkosti. ja sama vyse 10 rokov pouzivam Melunu - zacinala som v. S a M, neskor L. Este existuje aj velkost XL. U Meluny mi vyhovuje velky vyber velkosti - vsetky vyrabaju aj v skratenej verzii (tu pouzivam) a v 3 materialovych tvrdostiach.