Príznaky tehotenstva verzus perimenopauza u 43-ročnej
Dievčatá, nikdy mi nemeškala menštruácia. Posledná bola 22 septembra od vtedy nič, tehotenský test urobený 2 krát negatívna...ale mám normálne priznaky tehotenstva je mi na vracanie, únava, boli celý prsník, môže to byť príznakom perimenopauzi?? Alebo tehotenstvo? Ja som už fakt na prášky z toho 😁 Mám 43 rokov a zatiaľ mi chodilo na 28 dní...
Po takom meškaní by už mali byt riadne koľajnice na teste
Toto mize byt aj nejaká cysta. Proste po 40tke už musíš počítať so všeličím
Po takom meškaní by už mali byt riadne koľajnice na teste
Toto mize byt aj nejaká cysta. Proste po 40tke už musíš počítať so všeličím
@anonym_f8fa0d
@pribinak už by som mala ísť? Alebo ešte počkať? Mám myomy a dosť veľa aj veľkých aj plno malých...ale normálne mám sťavy ako pri tehotenstve , v pondelok kúpim obidve testy už....
Ak mas myomy, tak smer onkogynekolog. Vies, mne bolo zle ako v tehu, aj ked v maternici bol agresivny rast inych buniek. Cize ja by som isla za gyndosom nech to pozrie a vezmu krv na onkomarkery. Po 40 uz tancujes na tensom lade a tam je tehu ta lepsia moznost.
@anonym_f8fa0d
@pribinak už by som mala ísť? Alebo ešte počkať? Mám myomy a dosť veľa aj veľkých aj plno malých...ale normálne mám sťavy ako pri tehotenstve , v pondelok kúpim obidve testy už....
@anonym_autor myslím že kupovať tehotenský test je zbytočne, ale čím skôr sa objednať na gyndu bude asi veľmi užitočné
ale kdeže tehotenstvo. to už ideš do prechodu. Takto to už bude odteraz.
menzes bude chodiť kde ako až nakoniec nepríde NIČ.
Ja mám 45 a približne dva roky som už v perimenopauze. Cyklus som nikdy nemala pravidelný v zmysle presne na deň, no teraz sa raz za čas stane, že krvácanie príde na 50./60. deň - ako kedy. A vždy, keď mi mešká, mám citlivé prsia ako keď som bola tehotná. Inokedy nie. Únava je môj denný spoločník už niekoľko mesiacov. V tvojom prípade by som ale skrz tie myómy zašla za lekárom čo najskôr.
ja som si tiez myslela, ze som v perimenopauze a nakoniec nic take, ale bola som tehotna ako skoro 42 rocna, skoro ma vystrelo, ale to by si uz mala davno pozitivny test, kup si test na menopauzu v lekarni, alebo najlepsie chod na gynekologiu
@anonym_32d17f
@anonym_cb840a
@pribinak
@anonym_f8fa0d ďakujem dievčatá, ku gynke viem ísť až 7 meho 😞 ale určite pôjdem, ale to mi už bude stále zle až kým nepríde? Ja nechcem žiadne vyvolávacky ....dajak skoro či nie? Minulý mesiac bolo všetko ešte ok 😑
@anonym_32d17f
@anonym_cb840a
@pribinak
@anonym_f8fa0d ďakujem dievčatá, ku gynke viem ísť až 7 meho 😞 ale určite pôjdem, ale to mi už bude stále zle až kým nepríde? Ja nechcem žiadne vyvolávacky ....dajak skoro či nie? Minulý mesiac bolo všetko ešte ok 😑
@anonym_autor no nieco sa stalo, skus si kupit ten test na menopauzu
@anonym_32d17f
@anonym_cb840a
@pribinak
@anonym_autor mne dal dr. vyvolávačku iba raz, keď som bola prvýkrát. Zrejme nepredpokladal predmenopauzu a ja vlastne tiež nie. Ale potom sa pridali návaly, búšenie srdca, závraty, prudké priberanie a častejšie vynechávanie krvácania. Viac som vyvolávačku nechcela.
Mala som 46 a všetko ako hodiny, cyklus 26 dní a zrazu, z ničoho nič menštruácia meškala...2 týždne. Urobila som nespočetne veľa testov...tehotná som nebola. Odvtedy prešlo rok a pol a ja už som teda v perimenopauze. Menštruácia chodí ako chce, niekedy dlhšie nie, potom trvá dlho a nezastaví sa sama, takže lieky. U doktora som bola veľakrát. Nevravím, že je to aj tvoj prípad, ale kľudne to môže byť.
Perimenopauza.Uz máš taký vek, kde nastávajú zmeny.Tam su príznaky podobne ako v tehotenstve.Kúp si test menopauza.

ja som si tiez myslela, ze som v perimenopauze a nakoniec nic take, ale bola som tehotna ako skoro 42 rocna, skoro ma vystrelo, ale to by si uz mala davno pozitivny test, kup si test na menopauzu v lekarni, alebo najlepsie chod na gynekologiu