Problém s ovuláciou
Ahojte, tie, ktore ste mali problem s ovulaciou, teda nedorastali dostatocne velke folikuly, prisli vam na to, ze z coho? Mam skontrolovanu stitu zlazu a aj hormonalny profil, to je vsetko ok..co este by som mohla dat skontrolovat, pripadne ake vitaminy by mohli aspon trochu pomoct? Riesila som to s mojim gynekologom, avsak on sa k tomu postavil dost "chladne"..akoze ze to sa stava zenam a hotovo..ja uz jedno dieta mam, doteraz som s tym nemala nikdy problem...a tiez si nemyslim, ze som az taka stara, mam 29 rokov a rada by som mala este aspon 1 dietatko..
ja mám tiež PCOS a teda aj problém s ovuláciou.. na folikuly mi pomáhajú len lieky od doktora - hormonálna stimulácia... zaberajú pekne a vždy mám aspoň jeden dominantný folikul.. a zistili mi to tak, že sa nám rok a pol nedarilo otehotnieť, išli sme na komplexné testy do CAR a tam mi stanovili diagnózu
Je tu jedna skupina Fytosoja forte ako náhrada clostilbegytu a baby tam riešia naštartovanie ovulácie aj pri PCOS.. skús pozrieť možno pomôže
Ja mam menzes normalne, len nepravidelne..ale zase nie je to taka nepravidelnost, ako mavaju niektore zeny, ze aj niekolko tyzdnov...u mna je to max 5 dni hore dolu... raz pride skor, inokedy neskor... ja som bola na preventivke teraz nedavno a dr mi nic k tomu poriadne nepovedal, iba ze je vsetko ok 🤷♀️ a ze sa stava, ze niektore zeny nemavaju ovulaciu..tot vsetko🤷♀️ preto si zistujem, kam ist, koho oslovit..my sa tiez snazime uz rok a neuspesne..
To co je za pristup ze "sa to stava"? Ved ked to nedorasta tak je zjavne problem. 😠
Nedorastanie folikulov JE hormonalny problem hned niekolkych hormonov. Najlepsie vam budu vediet pomoct v centre asistovanej reprodukcie, lebo mam pocit ze obvodny gyndosi su v tomto smere uplne onicom. Mam to odzite, moj byvaly ma natahoval roky.
To ze ti takto kolise cyklus tiez znamena hormonalny problem a najcastejsie to je oneskora ovulacia alebo porucha lutealnej fazy. V tom prvom pripade ti telo nevyraba dost hormonov na dozretie vajicka, posuva sa ovulacia a tym padom aj cela lutealna faza, v tom druhom pripade odovulujes kazdy cyklus v cca rovnakom case ale mas malo progesteronu a skratenu lutealnu fazu. Ak dr na sone videl maly folikul, tak to moze znamenat ten prvy problem. Potrebovala by si viacero hormonalnych profilov pocas viacerych cyklov aby sa prislo na to kde konkretne je problem.
Inac urcite odporucam merat si bazalnu teplotu a robit si ovu testy, kedze mas nepravidelny cyklus, tak nacasovat sex do ovulacneho okna bez tychto informacii je priam nemozne (jedine ze sa snazite cely cyklus 🙂 )
Urcite chodte radsej do CARu, tam sa o vas lepsie postaraju.
Ahoj, ja som mala síce trošku iný problém, ale mne veľmi pomohlo zmeniť prístup k strave (začala som jesť zdravé tuky, viac vlákniny, vynechala kávu...) a užívala som vitamíny a bylinky, ktoré napomáhajú vajíčkam a celkovo plodnosti. V prvom rade vit. D+K2, vit. E, C, B6,B12, activ folic, koenzým Q10, zinkorot, NAC, magnézium, 3 omega mastné kyseliny, chvíľu melatonín. Z byliniek som pila čaj z kotvičníku, potom som mala aj tablety a ešte macu. Mne bolo na zvýšenie progesterón odporučené užívať vyššie dávky B6, magnerotu a vit. C. Budem Ti držať palce, vždy je dobré podporiť organizmus výživou a vitamínmi.
áno, mala som dlhodobo problémy so špinením pred menzesom, čo značí o nižšom progesteróne. Užívala som duphastom, ale hľadala som aj iné riešenia. Progesterón je veľmi citlivý na akýkoľvek stres, nekvalitný spánok, nedostatok vitamínov. Konzultovala som celý svoj zdravotný stav s dr. Kováčikovou (má na IG stránku ginaktiv) a ona mi zostavila vitamínový protokol a veľmi pomohla. Ja som mala inak problém aj s nízkym amh. Otehotnela som prirodzene 🙂
@katka2018 cosiii ja som s ňou mala konzultáciu teraz a som taká rada že sa konečne niekam posúval lebo gynekológ vkuse len antikoncepcia… cize si to začala dodržiavať a môžem sa opýtať po akom čase sa podarilo? 🙂
jeeej super, že si na ňu nakontaktovala. Ja som čerpala inšpirácie z jej profilu už dávnejšie ako som s ňou mala konzultáciu. A mne sa zadarilo asi po 2 mesiacoch, čo som urobila nejaké zmeny 🙂

Ahoj, ja mam tiež s tým problém, a MS máš normalne, len ovuláciu nie? Ja mám PCOS tak preto nemám ovu, ani menzes. Nasadila som si vitex jahnací a pupalkový olej, vdaka tomu som docielila aspon menzes, ale ovuláciu si myslím, že nemám.