icon

Psychické príznaky pri problémoch so štítnou žľazou

nelufka
16. nov 2017

Ahojte😊Neviete mi prosim poradit ci sa vam pri problemoch so stitnou zlazou objavili aj nejake psychicke priznaky?Dakujem za vsetky odpovede

Strana
z2
anicka766
19. nov 2017

.

cicamica1980
28. sep 2018
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

Chcem napisat skusenost, v zahranici existuje liecba aj prirodnymi hormonmi. Pri liecbe euthyroxom mi hypo symptomy nezmizli, pri liecbe prirodnymi hormonmi ano

montemotherone
28. sep 2018

@ervenka už je to dávnejšie, ale chcem sa spýtať na tie vyšetrenia. Mne totiž tiež kontrolovali len TSH. to som mala vždy o.k. ale všetky príznaky mi hovorili, že mám niečo so štitkou. To ft4 mi vie skontrolovať napr. aj gynekológ? Ten mi totiž robil aj tsh

montemotherone
28. sep 2018

@cicamica1980 napíš bližšie. Kde čo kontakty link... Toto je aké info? A v 5 témach 🤔

cicamica1980
28. sep 2018
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

@montemotherone klikni si na link, a prestuduj si celu sttanku. Nájdeš aj link na fb skupinu, tam. Su tiez informacie. Bohužiaľ nemam kapacitu to sem vsetko vypisivat. Www.Hashimoto.sk

cicamica1980
28. sep 2018

@cicamica1980 info do 5 diskusii preto, aby sa co najviac ludi dozvedelo. C8m viac ludi bude vediet, tym vacsi tlak na lekarov a snad vacsia sanca na lepsiu liecbu na sk

ervenka
28. sep 2018

@cicamica1980 Takze ty si sama jedna susenu stitnu zlazu?
V prvom rade, co tu pises o HAshimoto ked zakladatelka sa pyta na znizenu funkciu? Hashimoto sa NEROVNA hypoSZ. kde v zahranici? V ktorej krajine kontretne? Ak si si pozrela moj profil, zistila si,ze ja v tom zahranici zijem, v NL. a "liecba" jedenim zvieracej SZ sa tu priam NEODPORUCA!! Nepreplaca to ziadna zdravotna poistovna, nikto. Osobne poznam ludi, kt. skusili inu ako klasicku liecbu a este viac si znicili zdravie! O.i. o tom zvierati nemas ziadne info. V celom clanku v linku ani zmienka o TSH!!! clanok je napisany velmi neodborne pravdepodobne clovekom, ktory sa o SZ toho vela nevie. TSH je pritom vemi dolezity a prave on je zodpovedny za spravne fungovanie SZ. Preto je protokol,ze lekar skontroluje hladinu TSH pri odbere. Ak je odchylka, potom pozrie t4/ fT4.

Regulačný systém thyroidných hormónov
Tyreotropín (tyreotropný hormón, TSH) je hormón produkovaný v pars distalis adenohypofýzy typom chromofilných (bazofilných) buniek - tzv. tyreotropnými bunkami. Vyvoláva rast a delenie buniek štítnej žľazy, zvyšuje ich metabolizmus a stimuluje tvorbu a sekréciu hormónov štítnej žľazy. Pôsobí na všetky fázy metabolizmu jódu v štítnej žľaze.

Ps: je zaujimave,ze sama odporucas jedenie vyseseneho organu zvierata ako vo svojom blogu zamietas jedenie masa- hlavne pre deti. Tak napr. B12 odkial maju deti ziskat? Bielkoviny na baza rastlin? Ak odporucas SOJU, tak sa nemam tu o com bavit.

@montemotherone lekar ktory ti dal zmerat tsh ma pravo ti dat zmerat aj fT4/t4, Ziadny extra odber- mne kontroluju oba hormony z jednej skumavky.

cicamica1980
29. sep 2018

@ervenka
Tsh je hormon hypofyzy, nie hormon stirnej zlazy. O tom ci je niekto hypo, o tom n3vypoveda tsh, ale ft4 a ft3. To je v3lka cjyba, ked bezni endokrinologovia vyhodnicuju funkciu sz iba na uaklade tsh, pripadne ft4.vela ludi ma probl3m s konverziou fz4 a ft3. Tusis co je to reverse t3?
Tusis vplyv sz na nadoblicky a tvorbu cortusolu? Ten clabok je pisany VELMI K VECI, MOZNO NIE LEKÁRSKOU TERMINOLOGIOU, ALE REPREZENTUJE LIECBU V ZAHRANICI. Napr usa, zapadna europa, Rakúsko. Dam ti sem link, kde v skotsku v patlamente presadili uzivanie ndt, okrem liecby t4. Pocujav a citaj! https://www.scottishparliament.tv/meeting/membe...

V mojej skupine na fb som robila anketu, kde odpovedalo vyse 60 ludiktori si hypo liecia euthytoxom. ANI JEDEN NIE JE BEZ HYPO PRIZNAKOV, ANI JEDEN!

Ak si toti bude citat niekto, kto je hypo, tak si precita info, ktore som sem linkla.

vacsina pacientov netusi, ze 90 percent znizenej funkcie je koli autoimunitnej tyreoditide = hashimoto. Telo vyzvara protilatky, zabija bunky štítnéj zlazy, ta sa zmensi natolko, ze nedokaze vyzvorit dost hormonov a vtedy ide uz o klinicku hypotyreózou a treba brat hormony. Takze hashimoto sa v 90 percentách = hypofunkcii

https://www.thyroid.org/patient-thyroid-information/ct-for-patients/april-2018/vol-11-issue-4-p-4-6/

Spojonost ludi ndt vs t4

Je velka chyba nemerat aj ft3, ft3 je aktovny hormon, telo musi t4 premwnit na t3. Deje sa to v periférnych organoch. Vela ludi ma problem s konverziou...

cicamica1980
29. sep 2018

@montemotherone chod sama do labaku a dak si vysetrit ft3 a ft4. Tsh nestaci.

ervenka
29. sep 2018

@cicamica1980 tsh Vyvoláva rast a delenie buniek štítnej žľazy, zvyšuje ich metabolizmus a stimuluje tvorbu a sekréciu hormónov štítnej žľazy. Pôsobí na všetky fázy metabolizmu jódu v štítnej žľaze.
Chapeme sa????
Vidno, ze toho vies "vela". Nebudem stracat CAS diskutovat tu s tebou.

ervenka
29. sep 2018

@cicamica1980 60 Ludi????wow. Len bf clenov v Holandskom zdruzeni pacientov so sz je 5628. Vydavaju casopis, pravidelne sa stretavame.ked budes mat tolko clenov, potom sa mozeme bavit. Dividenia!

cicamica1980
29. sep 2018

@ervenka 60 ludi ja mala vzorka, ale je to 100 percent. Skupina bola založená pred mesiacom.
Holandkso. Ma 17 mil. Ludi a slovensko 5mil. Takže porivmavas hrusky s jablkami.

Tsh je hormon hypofyzy, nie stitnej zlazy
http://hashimoto.sk/?q=node/14
http://hashimoto.sk/?q=node/7

http://hashimoto.sk/?q=node/5
http://hashimoto.sk/?q=node/4

Bezni endokrinologovia predpokladaju ze dostatok ft4 sa premeni na ft3. Mozes mat hocikolko tsh a ft4, ak sa ti ft4 nepremeni na ft3, co je aktivmy hormon SZ A POTREBNY pre kazdu bunku tela, tak
Si stale hypo, viac info tu pre tych, krori maju hypo symptomy aj napriek liecve levotyroxinom /euthyrox, l tyroxin/

https://www.facebook.com/groups/HashimotoSkCz/

cicamica1980
29. sep 2018

preco tsh nestaci, aj pri normalnom tsh totoz pacienti maju hypo priznaky

janula2511
12. nov 2020

A mávate aj závraty?

demm2410
14. dec 2020

@janula2511 nie nemala som

anonym_93d5cd
7. sep 2025
@demm2410

Mne sa objavili silne uzkosti z nicoho nic a to pri kontakte s ludmi,dalej nervozita a vycerpanost. Momentalne mi lieky moc nepomahaju, mam vysoku cinnost a neda sa uplne nadtavit... idem v januari na operaciu.

@demm2410 dobrý deň chcem sa opýtať ohľadom vašej operácie štítnej žľazy ...zlepšila váš stav ? Ďakujem krásne za odpoveď

Strana
z2