icon

Reakcia gynekológa

15. sep 2021

Ahojte no ja som ešte stále v šoku tak sa ospravedlňujem za pisanie ale bola som v utorok u gynekológa po 2.5 roku a ešte som ani nevosla dnu a už začal mať blbé poznámky že ako si to predstavujem chodiť tam ako sa mi zachce pritom dovtedy som chodila pravidelne..či jeho ordinacia je pre mňa holubnik(pritom som sa normálne objednala a prišla na stanovený termín aj hodinu) a že či mi slovo rakovina nič nehovorí keď som to 2 roky flakala..ja som s a nezmohla ani na slovo na kozu som liezla úplne rozklepana a keď som odtiaľ odišla tak som sa v čakárni roztrhala normálne..taký hnusný bol .a len ma strašil že v mojom veku(30r) má samé pacientky s kadejakými diagnozami ja normálne neviem čo robiť

catherinah
15. sep 2021

Nic si z toho nerob. Ved dva roky tu lekari mrncia a ordinuju len najnutnejšie aj to po telefone. Hentak sa správať nema.

luccija
15. sep 2021

A čo si sa tam teda neozvala?viem, že som nebola na prevencii, ale takto sa so mnou nemusíte baviť?s úsmevom zlahcit situáciu, ale dať najavo, že to prehnal.Spravas sa ako malé decko, ktorému ublížili

1katus1
15. sep 2021

Lekár sa má správať slušne. Mal ti dohovoriť ale slušne hento slušne jednanie nie je . Na mňa kedisy tiež lekár tak vybehol a to som prišla na preventívnu po roku a pol , na termín som čakala 3 mesiace. Tak ako začal tak aj skončil zobrala som kartu a i preventívnu nespravil odišla som inde. Tak lekár je s tým ok 3 mesiace hore dole chápe že niekedy sa nedá všetko naplánovať presne.

autor
15. sep 2021

@luccija už som vysvetľovala prečo som neozvala len to by niekto musel čítať a nie len útočiť

simca06022011
15. sep 2021

No neprofesionálny dement to je. Vymenit. By som si vyprosila takéto reci... Neda sa to obhajit nicim, nema ziadny dôvod ani právo takto sa vyburivat na pacientke. Najdi ineho a nezabudni na recenziu tomuto.
Ako moze mat lekár zly den, zlu náladu, chápem.. Ale co je veľa, to je dosť..

autor
15. sep 2021

A ešte jedna vec neverím že každá jedna žena ci už tu na MK alebo celkovo chodí poctivo na tie preventívky a neverím ani tým čo píšu že chodia..možno tam 10% z nich..že nikdy nevynechali ani jeden rok.. kamoška mi písala že jej mama rok vynechala a keď prišla tak bolo neskoro už rakovina aj v mechúri aj črevách.. nakoniec sa ukázalo že nevynechala rok ale 9 rokov..

simca06022011
15. sep 2021

Autorka... Kopa zien na preventívky chodi a aj tak si lekár "nevsimne".

autor
15. sep 2021

@simca06022011 áno prípad mojej susedy už tu žiaľ nie je

kikus7
15. sep 2021

@luccija Či chodím a kam chodím, je moja vec. Nikoho iného. 😉 Reagovala som na autorku diskusie. Išlo o to, že nik nemá právo sa k inému človeku správať ako k handre. Ak toto človek niekomu dovolí, neváži si samého seba... Žena môže zomrieť na rakovinu, hoci chodí na prehliadky pravidelne. A taktiež myóm nie je nutné vždy operovať. Nie každá sa chce dávať rezať. Všetko je aj o nastavení človeka a aj o imunite. Poznám prípady z okolia. Zase netreba tu zbytočne strašiť ľudí a byť negatívny. Toho strachu majú ľudia za posledné dva roky uz dosť. A práve strach a negativizmus je podľa mňa spúšťačom x ochorení v živote..

diusqa761
15. sep 2021

@luccija no môj bol z toho poriadne nepríjemne prekvapený. Bol mesiace v kuse v zahraničí kvôli korone aby nestratil prácu a keď prišiel sem na SVK si vybaviť kaz mu rovno ako otvorila kartu povedala že ho naposledy ošetruje a pychla mu ju do ruky nech si hľadá nového zubára keď sa neráči chodiť , dôvody mala vysoko niekde🤷

autor
15. sep 2021

@kikus7 presne si to vystihla..táto doba už nieje o živote ale o strachu

hederamonstera
15. sep 2021

@luccija nechapem…ja odvadzam odvody - platim si povinne zdravotne poistenie, ktore koriguje stat a je uplne na hovno. Konkretne Ja nedostavam sluzby zdravotnikov zo solidarity, ale z toho, ze si to tvrdo odmakam v mojej praci…a kludne by som bola za sukromne zdravotnictvo, kde by som si sama platila zdravotnu poistku. Takto platim povinne zdravotnu poistku, ktoru urcil stat, z toho sa platia statni uradnici a cele je to nefunguje (vid nase zdravotnictvo).
U sukromnych lekarov (ktorym este doplacam) som maximalne spokojna - krasne prostredie, prijemny personal, dobre sluzby. S tym co odvadzam do nefungujuceho statneho zdravotnictva, by som si zaplatila krasnu zdravotnu poistku a este aj daco usetrila. Takto platim kopu penazi a do statnej nemocnice si musim doniest hajzlak, a este nejaky debil si o mna bude obtierat hubu.

simca06022011
15. sep 2021

@hederamonstera a hlavne aj ti lekari by sa museli uvedomiť ako sa spravaju, lebo by im nik neplatil len "tak"

hederamonstera
15. sep 2021

@simca06022011 presne tak, princip volneho trhu a konkurencie. Nepacis sa mi? Odnesiem svoje peniaze inam

kikus7
15. sep 2021

@hederamonstera Žiaľ, niektoré ženy sú naučené osočovať iných, keď iné nežijú ako ony. Asi sú tak z domova naučené, že nevedia prijať iný názor, iný život a proste to, že je každého vec, ako žije. Niektoré sa rady montujú do iných, rady radia, hoci o tie rady nik nestojí, a pred svojím prahom si nepozametajú. Zakladateľka diskusie však urobila chybu v tom, že si nechala nadávať od lekára, ktorý sa s ňou rozprával ako s malým deckom. Toto si nik nemôže voči inej osobe dovoliť. Nie sme predsa handry, aby sa takto k nám niekto správal. Dokonca aj voči dieťaťu by som toto nedokázala. Kde je, došľaka, úcta?!

amelie2017
15. sep 2021

@luccija nie, nemyslim, ale pisem to preto, ze aj takto to funguje, v jednom state ta zvozia, ze vynechas jeden krat a v druhom staci raz za 3 roky. Ale na druhej strane je to aj o tom, na co sme zvyknuti. Tu to beru normalne, pre mna je to sok. A zas povedzme si, kolke zeny na SK a isto aj tu nechodia pravidelne. Vidim to aj vo svojom okoli a to su aj vzdelane zeny, ale navstevu gynekologa odkladaju ako sa len sa. Zvacsa idu az ked je problem.

enka81
15. sep 2021

Máš dva typy ľudí, 1.typ chodí poctivo na všetky možné prehliadky, 2. typ nechodí. Mohol ťa slušne upozorniť, že treba chodiť pravidelne, ale chovať sa mal ako dospelý človek voči dospelému. Ja osobne patrím do druhej skupiny, som zdravotník a neriešim to. Je to každého osobná vec. A moja gynekologička vravela, že ,,zdravotník"= najhorší pacient.

basska_b
15. sep 2021

To čo je za žobráka... a rýchlo kartu od neho čím skôr, každý mesiac na teba berie kapitačne platby

autor
15. sep 2021

@enka81 nechodíš každý rok?

konikkon
15. sep 2021

Autorka, ja sa čudujem, na čo sa tu cudzím ženám spovedáš a ospravedlňujes, ze si nebola na preventívke kvôli covidu. Ani gynekológa nemusia zaujímať tvoje dôvody, prečo si nebola. Ani si sa mu za to nemala co ospravedlňovať. Rovno aj keby sa ti nechcelo tam ísť a teraz sa ti zrovna po rokoch zachcelo
Jeho náplňou práce bolo ta iba vyšetriť a zhodnotiť tvoj zdravotný stav. Od toho je platený. Nervy nech si vylieva doma na svojej žene. Je obdivuhodné, že si si zachovala chladnú hlavu a s trkvasom nič neriešila. Teraz si nájdi lekára, ktorý je profesionál po všetkých stránkach, je ich na výber viac než dosť.

akbara77
15. sep 2021

Máme slobodnú voľbu lekára...zmen ho a hotovo.
P.s.inak ma pravdu, len správanie na hulvata

mabenn
15. sep 2021

Cisty debil, uz by ma tam nevidel...zrejme ma malo pacientok a roboty a ho stve ze nema co vykazat poistovni alebo nieco ine v tom bolo, urcite ho nevytocilo to ze ty si tam nebola...co ho do toho

slecnalemonova
15. sep 2021

Len dievcata tak trosku na okraj. Ked sa oháňate, kolko peňazí odvediete do poisťovne… verte mi, ze to je suvix v porovnani s tym, kolko stoja vykony. Jeden den hospitalizácie v nemocnici a sme na 300 eurách. Minimálne. CT mozgu 600 EUR. Napríkad. A podaktoré sa dožadujú CT cka pomaly kazde 2 tyzdne pre kazdu prkotinu. Niektore su 10 rokov na rodicakoch, materských, vsetko za ne taha stat. Kolko by ste reálne museli odkladať do kasicky aby ste si mohli dovolit taku 2 týždňovú hospitalizáciu. A to este nehovorim o tom, ze kazdy zákrok, kazdy materiál su peniaze navyše. Len za taku výmenu kĺbu kedykolvek od 5000 EUR vyššie. Su krajiny, kde si ludia kupujú v lekarni infúzie, zdravotnícky materiál. Neplatia ziadne poistenie ale ked sa nieco stane a nemas peniaze, mas smolu. Staci pozriet len tu kusok na Ukrajinu.

hederamonstera
15. sep 2021

@slecnalemonova vsak to je ok, nie kazdy potrebuje take zakroky, preto je to poistenie a funguje ako ine poistenia. Nic to nemeni na tom, ze lekari su plateni z penazi pracujucich ludi a nemaju pravo sa tak spravat (ani k cloveku, ktori zjavne nic neodvadza)

fidka79
Odpoveď bola odstránená
autor
15. sep 2021

@fidka79 nechajte si prosím toto strašenie

fidka79
Odpoveď bola odstránená
judar
15. sep 2021

kks to už čo je za strasenie ze nejdes na prehliadku a hned musis dostat rakovinu...niektore nechodili roky a su zdrave a zive...a to neni povinnost ale kazdeho osobna vec kam ide ci nejde, ani ja som napr nebola u takej zubarky roky a to nie zo strachu vselijakych zapalov a neviem coho nez z krutej reality a znechutenia ze je to slovna psychopatka...

autor
15. sep 2021

@judar ja nrmormalne nechápem ako také ženy môžu prežiť keď nejdú alebo vynechajú 🙈 sú ženy čo majú aj 60 r a nechodia vôbec..ako to že ešte žijú..

judar
15. sep 2021

@anonym jednoducho :D zeny z MK su zarucene vestice - ked nejdes rok roky rokuce na prehliadku automaticky mas rakovinu, automaticky dostanes rakovinu...a automaticky dobre ze neumres