Reakcia gynekológa
Ahojte no ja som ešte stále v šoku tak sa ospravedlňujem za pisanie ale bola som v utorok u gynekológa po 2.5 roku a ešte som ani nevosla dnu a už začal mať blbé poznámky že ako si to predstavujem chodiť tam ako sa mi zachce pritom dovtedy som chodila pravidelne..či jeho ordinacia je pre mňa holubnik(pritom som sa normálne objednala a prišla na stanovený termín aj hodinu) a že či mi slovo rakovina nič nehovorí keď som to 2 roky flakala..ja som s a nezmohla ani na slovo na kozu som liezla úplne rozklepana a keď som odtiaľ odišla tak som sa v čakárni roztrhala normálne..taký hnusný bol .a len ma strašil že v mojom veku(30r) má samé pacientky s kadejakými diagnozami ja normálne neviem čo robiť
@nykkushka nie, nesuhlasim, aby sa ku mne okolie spravalo ako k handre, ale ja sa v takom pripade ohradim a neriesim to na fore na MK😂. A nemyslim si, ze nechodit na priehliadky je kazdeho osobna vec, lebo „jeho zdravie“...chemoterapiu platim pacientom aj ja, zo svojich dani, resp. zdravotneho poistenia. Rada by som bola, ak by sa tieto zdroje vyuzivali pre ludi, ktori to potrebuju..,Preto vcelku nemam pochopenie pre takychto nezodpovednych individualistov...
@rivini tak potom by si nemala mať pochopenie ani pre fajčiarov alkoholikov ticho čo jedia mäso a ženy čo do seba pchaju antiku.. všetko sú to zname karcinogény ktoré si dobrovoľne dávajú do tela a vystavujú sa riziku
Presne tak, celkovo nemam pochopenie pre ludi, ktori dobrovolne kaslu na svoje zdravie...stoja potom stat, zdravotnictvo a konkretnych lekarov cas a peniaze, teda vzacne zdroje, by mohli byt setrene vyuzite v prospech ludi, ktori sa do zlych situacii nedostali vlastnou nezodpovednostou...a uz nehovorim o tom, ze v konecnom dosledkz skodia takito ludia hlavne sebe...prajem ti naozaj len tie naj cyto vysledky, no z pohladu lekara, ak by bol nejaky problem, kto bude prvy rieseny ako nezodpovedny? On, lekar. On sa bude natahovat s poistovnou, vypisovat papiere, investovat cas...a jeho sa budu pytat, kde archivuje cyto vysledky z roku 2020...
@slecnalemonova a ty od kial vieš, koľko my odvadzame do poisťovne a koľko poisťovňa za nás uz zaplatila za zákroky? Ci len tak z brucha si vymýšľas? Mimochodom, neboj sa poisťovne nie su stratové, aj preto tu mame napr. 2 súkromné poisťovne, ktoré sa silou mocou bijú o každého jedného poistenca. Lebo sa im to oplatí. Dokonca su ešte ochotne mu rôzne ukony platiť z vlastného vrecka vo forme benefitov, len aby ho získali. O ich blaho nemusíš mať vonkoncom starosti. A áno, ZP funguje na báze solidarnosti. Niekto odvádza malo a ZP využíva za život milión krát a niekto odvádza veľa a ZP nevyužije poriadne nikdy. Toto, čo píšeš je uz však úplne odklonenie od témy, keďže autorka rieši neprofesionálny prístup lekára a nic iné.
@slecnalemonova poistovna vobec nie je stratova, pozri ake zisky kumuluju :D to ze ct a hospitalizacia je draha, je nic. Pretoze malokto v tej nemocnici skonci, a iba maly zlomok ludi skonci na CT/MR... To ze uz pomaly lekari bez ct a mr nedokazu liecit, presvedcit pacienta, ze ich dokladne vysetrili a ten sa dozaduje aj opakovane vysetreni u viacerych odbornikov, aj rovnakej specializacie, nie je obraz pacientov, ale zdravotnictva. Ked sa clovek dostane konecne na take sono,kde sa objednava 3m dopredu ako keby to bol nejaky luxus a lekar to tam odbehne za 2minuty a polku ani nevysetri, nakopirovany text supne do spravy a dalsi prosim (momentalne ani to, u nas ani len rad pacientov necaka, lebo kovid a objednavaju s takymi casovymi medzerami -priam luxus). A inak za maminy doma (ale aj inych poistencov statu) plati zdravotku stat, tymto poistovniam.. aj ked nizsiu ale plati. Cize v konecnom dosledku im to platime vsetci z dani.
Ja osobne som si prave tento mesiac kontrolovala platby poistovne lekarom a napr. prisla som na to ze gynekolog si uctoval vykony ktore ani nerobil... preventivku odbuchal vyterom cytologie a to je vsetko. VSETKO. zaidne ine vysetrenie mi nerobil. Ale zauctoval si 50eur za vysetrenie nad 20min, nadstandardne, plus samozrejme sono a neviem co, kontrolu prsnikov. Pritom prsia som si musela vyriesit ako samoplatca a ist na sono inde, lebo pan uz senilnie a 3x som mu opakovala ziadost o papier na sono a bez vysledku :DD K tomu som tam vraj bola este 2x kvoli bolestiam, kvolu zapalu :DD (nebola som tam 2roky, lebo som si radsej zaplatila prehliadku inde) ako sorry... k tomuto by mali poistovne nieco vymysliet, aby sa taketo zlodejiny nerobili :D
A to naco chodis dalej k takemu magorovi,co ti ohrozil dieta v bruchu a este sa sprava ako pan sveta? Zo zvyku? Lebo si tam od 17-tich?
Bolo nacase. Ja by som mu neverila ani,ze ten screening a preventivny USG robi dobre,ked nevidi cez usg taku dolezitu vec ako placentu.
Kartu ti nedá len tak ..musíš si najskôr nájsť nového gyn. Ten ti vypíše ako tak kartu taký ten začiatok dá ti papierik ktorý ty odovzdaš buď osobne alebo poštou a on ťa má do konca mesiaca a potom by mal poslať kartu tvojmu novému dr.na začiatku mesiaca ( do 7 dní by mali ale každý posiela podľa seba )

@judar ja si pamätám keď tu raz jedna napísala že si posunula návštevu gyn o tri mesiace.skoro ju tu rozniesli že čo všetko sa za tri mesiace môže stať a čo má také dôležité že to musela preložiť..ako jasné prevencia je dôležitá ale zas nie takéto nezmyselné stráženia a fantasmagorie..moja starká ani netušila čo to je gynekológ ..deti porodila na poli a dožila sa 93 rokov a z a život mala troch mužov