Ryeqo na liečbu myómov
Ahojte zeny, máte niekto skúsenosť s liekom Ryeqo na liečbu myómov? Máte nejaké vedľajšie účinky? lekár mi ich predpísal, ale bojím sa ich brať. Ďakujem za každú info 🙂
Ja som vybrala tých 28 dní a viac nechcem. Menštruácia mi zatiaľ mešká. Som zvedavá keď začne ,čo to bude. Nebudem im robiť pokus neho králika. Bojím sa tých hormónov.
@schauma123 ryego tabletki horsie zrichluju rast myomom viem podla svojej skusenosti hoci menstruacia sa zastavy ale myomi rastu rychlejsie ja nemam dobre skusenosti z tymito liekmi ryego
@macinkova ďakujem za názor. 😊 Už som zobrala a menštruácia zatiaľ nikde. Nebudem to brať.
Já mám bohužel negativní zkušenost. Ryeqo jsem brala 1,5 měsíce z důvodu děložního myomu, kvůli kterému jsem často silně a nepravidelně krvácela. Celou dobu užívání Ryeqa jsem krvácela. Nejprve týden velmi silně s bolestmi, pak se střídaly dny se slabším a silnějším krvácením, které po 1 měsíci přešly do masivního krvácení se sraženinami ve velikosti dlaně. Do toho jsem měla celou dobu velké návaly pocení a nevolnosti. Byla jsem vyčerpaná. Dr. mě přesvědčovala, ať vydržím 3 měsíce, že se to srovná. Po 1,5 měsíci užívání jsem skončila v nemocnici s těžkou anemií (hemoglobin 59) a hlubokou žilní trombózou v lýtku, ačkoli kromě vyššího věku (48) nemám žádné další rizikové faktory pro vznik trombózy. Takže za mě s Ryeqem opatrně, zvlášt, pokud se objeví nějaké nežádoucí účinky.
@anketkarka Ja mám Ryeqo nasadené na liečbu endometriózy. Po operácii som brala 10 mesiacov Visanne a keďže sa musia lieky po istom čase meniť tak mi nasadila Ryeqo, ja osobne som spokojná, pri Visanne som prvé 3 mesiace krvácala a potom raz mesačne špinenie 3-5 dní, Ryeqo mám od augusta a som bez krvácania aj bez špinenie, žiadne negatívne účinky nepozorujem, len mám trochu viac energie.
@kaja01 dobrý večer, môžem sa opýtať ako dopadla vaša liečba endometriózy Ryeqom. Ja som ho dnes dostala a neviem co od toho čakať. Ďakujem
@kaja01 dobrý večer, môžem sa opýtať ako dopadla vaša liečba endometriózy Ryeqom. Ja som ho dnes dostala a neviem co od toho čakať. Ďakujem
@michaelagu Ja som stále na Reyqu a stále spokojná.
Ahojte, nedá mi sa nezapojiť. Mne bol tento liek predpísaný na liečbu endometriózy. Začala som brať 1.dňom krvácania. Najskôr sa mi točila hlava a cítila som sa po tej tabletke ako pri užívaní antibiotík, taká malátna. Potom to bolo dobre. Každý deň sa pridali nejaké nežiaduce účinky. U mňa najmä zápcha. Nevoľnosť. Pocity na vracanie. Žalúdok mám ako keby som zjedla kamene. Do toho bolesti hlavy, už druhú noc sa budím v noci. Na 4.deň mi začali v noci návali horúčavy, potom zimnica. Teraz je to 5.deň a zimnicu mám celý deň. Uvidím ako to bude pokračovať. Čo sa týka krvácania, prvé dva dni dosť silné. Potom sa to celkom spomalilo a zatiaľ vyzerá že moje dni končia. Zatiaľ mám dosť nežiadúcich účinkov. Je to nepríjemné. A stále by som plakala. Tie nežiaduce účinky sú vraj normálne na začiatku. Telo prechádza šokom kedy sa snaží naladiť na úplne inú dávku hormónov. Uvidím či budem pokračovať alebo skúsim niečo iné.
Ahojte, nedá mi sa nezapojiť. Mne bol tento liek predpísaný na liečbu endometriózy. Začala som brať 1.dňom krvácania. Najskôr sa mi točila hlava a cítila som sa po tej tabletke ako pri užívaní antibiotík, taká malátna. Potom to bolo dobre. Každý deň sa pridali nejaké nežiaduce účinky. U mňa najmä zápcha. Nevoľnosť. Pocity na vracanie. Žalúdok mám ako keby som zjedla kamene. Do toho bolesti hlavy, už druhú noc sa budím v noci. Na 4.deň mi začali v noci návali horúčavy, potom zimnica. Teraz je to 5.deň a zimnicu mám celý deň. Uvidím ako to bude pokračovať. Čo sa týka krvácania, prvé dva dni dosť silné. Potom sa to celkom spomalilo a zatiaľ vyzerá že moje dni končia. Zatiaľ mám dosť nežiadúcich účinkov. Je to nepríjemné. A stále by som plakala. Tie nežiaduce účinky sú vraj normálne na začiatku. Telo prechádza šokom kedy sa snaží naladiť na úplne inú dávku hormónov. Uvidím či budem pokračovať alebo skúsim niečo iné.
@natalyfashion Dobrý deň, môžem sa opýtať, ako Vám je teraz, zlepšil sa Vám stav? Zhoršil? Dnes mi ich lekár predpísal na liečbu endometriózy. Mám 49 rokov. Vďaka
@natalyfashion Dobrý deň, môžem sa opýtať, ako Vám je teraz, zlepšil sa Vám stav? Zhoršil? Dnes mi ich lekár predpísal na liečbu endometriózy. Mám 49 rokov. Vďaka
@anonym_953293 Dobrý deň, čo sa týka spánku, tak odkedy beriem ryeqo tak sa v noci budím. Celkom často. Ale asi 2x sa mi podarilo prespať 6 hodín, ale dúfam že sa to začne upravovať. Niekedy mám deň kedy mám návaly ale dasa to. Tráviace problémy mám stále..som taká nafuknuta. A častejšie chodím na malú, asi každé dve hodiny, ale to pripisujem aj tomu, že to telo sa čistí. Tabletku som užila v prvý deň menštruácie a trvala asi 6 dní, ako som aj mávala. A silná bola ako aj predtým. Asi týždeň som mala pokoj a nastalo také špinenie, slabšie..opäť asi týždeň nič a znova nejaké tri dni krvácanie..a takto je to doteraz beriem ich zatiaľ 1 mesiac a 1 týždeň. Odporúčam, pridať sa na Facebooku do skupiny endometrióza a adenomyoza, spoločne si tam radíme aj v chate. Jedno dievča tam spomínalo, že má bolesti odkedy ich berie. A veruže aj mne začali..ale asi po 3 týždňoch užívania. Každý to má inak..sú to také kŕče ako pri menštruácii, bez rozdielu či krvacate alebo nie..hovorí sa tomu falošná menštruácia...treba byť naozaj trpezlivý pri takýchto liekoch. Rovnako ma upokojilo keď tam napísala jedna pani že ich berie skoro 2 roky a už ani nevie že niečo berie..že všetko odznelo. A to sa na začiatku 3x v noci prezliekala čo sa tak potila..je to individuálne u každého, mňa častejšie hlava boli, to krvácanie mám už asi 5x za 6 týždňov..takže tak 🙂dôležité je brať na začiatku asi probiotiká a byť vytrvalý. Nie je to príjemné ale keď ta menštruácia odzneje a to telo si konečne oddýchne, to si myslím že zato stojí. 🙂
Ahojky prosím vás mate nejaké nove skúsenosti s týmto liekom? Dnes mi bol predpísaný no ešte som ho nevybrala🙈 trošku som sa zľakla keď som prečitala pribalový letak na nete. Ale asi nemám inú možnosť keďže môj cyklus chodí hore dole najprv mi meška a potom keď príde nevieš sa zastaviť 😔Už som zufala
Ahojky prosím vás mate nejaké nove skúsenosti s týmto liekom? Dnes mi bol predpísaný no ešte som ho nevybrala🙈 trošku som sa zľakla keď som prečitala pribalový letak na nete. Ale asi nemám inú možnosť keďže môj cyklus chodí hore dole najprv mi meška a potom keď príde nevieš sa zastaviť 😔Už som zufala
@patty555 Ja beriem vyše 2 rokov a som spokojná.
@patty555 ja užívam od decembra, všetko v pohode.
@rosabella Ja ho užívam od januára a problém stále pretrváva,akurat trosicku slabsie krvacanie.
Krvacam v podstate stale s vyminkou sem tam 2-3 dni max 5.
Preto som chcela vedieť po akej dobe začali účinkovať.
@aida5 dobrý deň, prosím vás ako ste dopadli s tým rieqom?
Ja tiež beriem 3. Mesiac a mala som len dva dni čisté bez krvi. Teraz mam kvazy menštruáciu, a dosť silno krvácam. Mam tiež myomy.
Zaujima ma, ako ste dopadli. Ďakujemmmm vám.
@patty555 ja užívam od decembra, všetko v pohode.
@laila22
Ahoj, ja ho beriem 3.mesiac, a žiadne zmeny. Keď mám menštruáciu, tak ta nieje vobec slabšia, trvá dlho, už mám 8. Deň dosť silnú.
Za tie 3 necelé mesiace, som bola 2 dní čistá bez krvi. INAK stále nejaké špinenie.
Mam návaly tepla.
Dr ma posiela na kyretaz, vzorku.
Ešte chcem ale počkať kým. Naozaj ukončím tie 3 mesiace užívania rieqa.
@laila22
Ahoj, ja ho beriem 3.mesiac, a žiadne zmeny. Keď mám menštruáciu, tak ta nieje vobec slabšia, trvá dlho, už mám 8. Deň dosť silnú.
Za tie 3 necelé mesiace, som bola 2 dní čistá bez krvi. INAK stále nejaké špinenie.
Mam návaly tepla.
Dr ma posiela na kyretaz, vzorku.
Ešte chcem ale počkať kým. Naozaj ukončím tie 3 mesiace užívania rieqa.
@rizoto1234 ja som bola na kurte pred tým.. a teraz už nemám vôbec menzes, keď užívam rieqo
@zubik222 ahoj. Ako si dopadla s tým krvácaním? Ja teraz uzivam ryeqo cca mesiac a pol a okrem jedneho tyzdna stale krvacam. Ja som čakala, ze to krvacanie ustane, ale nedeje sa tak. Začínam byť dosť zúfalá, pretoze stracam dosť krvi a zacinam to pociťovať silnou únavou z nedostatku železa. Rano idem na krv, aby som vlastne zistila aku mam aktualne hladinu železa. Doktor mi tiež stale hovorí, ze treba vybrať tri balenia a potom sa uvidí. Radšej by som si celu maternicu dala odrezať lebo toto je už zúfalé. Ďakujem za akékoľvek info. 🙂
@melpomene dobrý deň, ako sa vám váš stav nakoniec podarilo vyriešiť? Ja som na tom podobne. Ďakujem za odpoveď.
Žienky aj ste niektorá pribrali? Čítam veľa iných negatívnych dopadov ale o priberaní minimum.
Ja užívam Ryeqo na endometriózu vyše dvoch mesiacov. Začala som prvý deň MS a ďalšiu som už nemala. Občas sa zobudím v noci, že mi je teplo, inak žiadne negatívne vplyvy to na mňa nemá....len to priberanie. Mám cca 5kg navyše. Stravujem sa roky rovnako. Váhu si tiež roky držím, takže mi je jasné, že to je len z Ryeqo...a nepáči sa mi to. Cítim hlavne viac nafúknuté brucho...
Dobrý deň prosím o radu.Uz desať mesiacov beriem reyeqo,ale dcéra mi ho popratala a ja som ho zabudla tri dni užiť Dostavil a sa mi menštruácia a dosť silná ,nasadila som si ho v prvý deň menzesu Bolo to správne ,dáko som už zabudla ako ho nasadiť a kefy
@melpomene dobrý deň, ako sa vám váš stav nakoniec podarilo vyriešiť? Ja som na tom podobne. Ďakujem za odpoveď.
@anonym_6ffd7a dobrý deň, stále krvácam, mam termín na výber myomov začiatkom decembra na BOROCH V BA. Jeden je zle uložený, a robí tie problémy. ALE RIEQO STÁLE BERIEM, dokonca beriem o 1/2 tabletku viac, inak by to bolo ešte horšie.

@laila22 áno