icon

Silná anémia, malá hodnota železa a krviniek

mattuliatko30
29. júl 2014

Baby potrebovala by som poradiť, zistili mi silnú anémiu...veď už asi rok chodím ako mátoha...všetky príznaky, dychčivosť, unava..stále spím, točí sa mi hlava, migreny...nakoniec zobrali krv..a železo mi kleslo na hodnotu 3, po mesiaci brania železa..mi hodnota klesla pod 1, červené krvinky mám 81:(( idem vo štvrtok na hematologiu...idú mi robiť nejaké vyšetrenia... ms mávam veľmi silnú, a mávala som ju každých 18-20 dní....takže dosť často, možno aj tým...máte niektorá s tým skúsenosti???? ďakujem.

katrin21
26. dec 2014

@trgypadl nuz bohuzial, bolo to tak. dokonca ani endokrinologicka to neriesila, aj ta mi v tom case ( rok 2010) robila odbery.. odvtedy som na krvi nebola... az teraz....nikto ma na to neupozornil, ze nieco treba riesit..

katrin21
26. dec 2014

@laila22 hej, aj ja sa citim lepsie... a to beriem zelezo len tyzden... ale u mna to tiez asi bolo aj menzesom take extremne znižene v case toho odberu.... tak ale dobre to nie je urcite, kazdopadne som aj tak silne anemicka, akurat ze pocas menzes to asi klesne na kriticku hranicu asi.. uvidime....
ja som caj pila preto, lebo ma rano prebral, proste namiesto kavy,,, uz roky .... minimalne 7 rokov...

trgypadl
26. dec 2014

@katrin21 no tak to som sklamana z ich pristupu...bezna menstruacia hbg tak kriticky neznizi,je to fyziologicky proces

gloria9
26. dec 2014

@katrin21 nie nezistili

libad
26. dec 2014

@katrin21 Dakujem 🙂

katrin21
26. dec 2014

@trgypadl no, ako u koho.. na viacerych forach som citala, ako zeny mali problem prave s tym cele roky... silne krvacania a pod... ale jasne, ze ono by sa to neznizilo na kriticke hodnoty.. ale mozno tak do tych 100 ...

trgypadl
26. dec 2014

@katrin21 jasne ak maju metroragie,ale ak ma zena beznu menstruaciu,tak silno nekrvaca a jodnoty straty krvi su max do 100 ml

katrin21
26. dec 2014

@trgypadl ani to sa neda zovseobecnovat.. moja segra napr. na silne a dlhe kramy... aj 10dni a fakt silne.. ta strati isto viacej krvi, to by si musela zazit.... a tiez byvala anemicka... ako kedy....
ale tak jasne, ze bezna zena s beznou mrchou tym nema nejako utrpiet.. akurat ze su zeny, co mavaju fakt extremne silne ...

betina13
26. dec 2014

@katrin21 jasne, ja som si len dala dohromady tie trombocyty a pokles hemoglobinu, no a tiez nejake subjektivne tazkosti si popisovala,preto som sa pytala na crp.ale ako pises robili ti aj dalsie vysetrenia, ktore boli ok. Tak zostava doplnit tie planovane,drzim palce

katrin21
28. dec 2014

@trgypadl prisla som na to, ze to co citim na hrudi niekedy, je mozno aj scasti psychika, ale asi skor je to pažerak. vcera sa mi aj stalo, ze mi jedlo tak bolestivo islo dole..... a bola to taka podobna bolest ako to co citim, taka tahava, tlakova... a citala som o tom, moze to byt ono..... a v baleni Sorbiferu sa pise, ze vedlajsie ucinky - moze byt zuzenie pažeraka.... skusim si ho 2 dni nedat, uvidime, ci sa budem citit lepsie... nerada by som sa dopracovala k nejakemu takemu problemu, kamaratkin syn to mal a bol na operacii a nasledne zomrel , lebo tam nieco pobabrali a dostal otravu krvi :( a to mal 23rokov a bola to laparka !

trgypadl
28. dec 2014

@katrin21 ako nechcem byt sprosta,ale asi privela citas a vsimas si vsetky vedlajsie ucinky,zdiagnostikovat si zuzenie pazeraka,pri urcitej bolesti,tak to uz je vela.poznam xy zien,kt.uzivali sorbifer,aktiferin,maltofer a kopu ineho,ale k zuzenie pazeraka nedoslo.takuto vec Ti moze potvrdit len gastroenterolog po gastrofibroskopii.pazerak sa Ti po tyzdennom uzivani nezuzi

katrin21
28. dec 2014

@trgypadl no ale je to medzi vedlajsimi ucinkami, takze sem tam sa to stane, u nizkeho % uzivatelov.... no, ono nie ze vela citam, ale tak snazim sa prist na to, z coho som mala a obcas mam tu bolest na hrudi a vies, zistila som, ze to je presne ten typ bolesti, ako ked ješ napr. jedlo a nevie ti prejst dole... a ono nemusim mat este zuzeny pažerak, ale može dochadzať ku krčom toho pažeraakoveho svalstva to by zodpovedalo tej mojej bolesti.... to moze to zelezo sposobit... Ono ja viem, ze bežne sa vedlajsie ucinky dotknu malokoho, ale niekoho sa uz len dotknu, ked su tam uvedene.... okrem toho k zuzeniu pažeraka prispieva stres.. a je zijem dost stresovo...

trgypadl
28. dec 2014

@katrin21 ano je,ale pozri si kolko tam je napisane,ze aka pravdepodobnost vyskytu....a pravdepodobnost,ze si to prave Ty sa mi zda velmi malo pravdepodobna.netvrdim,ze sa to nemoze stat.myslim si ,ze v dnesnej dobe zije stresovo skoro kazdy druhy clovek,a k zuzeniu by malo teda prist u kazdeho druheho??vyvodzuj diagnozy,ak Ti ich lekar pripadne nejake diagnosticke vysetrenie potvrdi.mozes mat vredy,moze to byt 1000 inych veci a nie zrovna to,ze tyzden prijmas sorbifer 2 x denne co nie je az taka velka davka.mas medicinske pripadne zdravotnicke vzdelanie,ked si si taka ista,ze to je prave taka diagnoza??netrufne si to diagnostikovat ani lekar po opisani Tvojich priznakov.jedine to moze potvrdit,alebo vyvratit dg.vysetrenie

katrin21
28. dec 2014

@trgypadl ja netvrdim,ze to mam na 100%, len ze mam presne taky pocit a priznaky.. cize MOZE to byt aj toto... je fakt, ze mam stale akoby pocit jedla skoro až v krku....

trgypadl
28. dec 2014

@katrin21 najprv si treba pockat na vysetrenia a vyjadrenia lekara

katrin21
2. jan 2015

@trgypadl dnes som bola na krvi, hemoglobin mam " už" 98 🙂 tesim sa, za dva tyzdne je to pekny narast 🙂 zelezo mam ale stale nizke, vraj je to normalne, lebo sa vsetko postrebovava , az neskor sa zacne ukladať do zasob... Trombocyty mam uz tiez OK...
tažobu na hrudi citim menej, aj hlava sa mi uz takmer netoci, takze je to lepsie 🙂 ideme dalej 🙂

trgypadl
2. jan 2015

@katrin21 no vidis tak super,ze to ide pekne hore....a hlavne treba mat pokojnu mysel,lebo vtedy to ide najlepsie 😉

katrin21
2. jan 2015

@trgypadl hej hej, dakujem, snazim sa 🙂 aj ked este som obcas velmi dychavicna a citim ako mi bije srdce, ale tak beriem to uz posledne dni tak, ze to patri k anemii a citam aj taku knihu Slabikar stastia a ta je skvela 🙂 takze SOM ZDRAVA, moje telo a krv sa uzdravuje a hotovo 🙂

zenazaba
2. jan 2015

Ja som mala dva roky dozadu hemoglobín 73g/l namiesto normálnych 130g/l...iným dávajú transfúzie, ja som s touto hodnotou vyliezla na Veľký Rozsutec 😀 Žiadna únava, žiadna slabosť, žiadne točenie hlavy......... doktorka mi po dvakrát nasadila Sorbifer, hodnoty sa mi upravili a ja sa cítim stále rovnako 😀 😀

trgypadl
2. jan 2015

@katrin21 ano tu knih poznam,pekne citanie 😉

katrin21
2. jan 2015

@zenazaba asi si chronicky anemicka ako ja, preto aj ja som normalne takto fungovala doteraz... 🙂 telo je proste zvyknute na menej hemoglobinu, takze ide, ale trapi sa.... fuči 😀

zenazaba
2. jan 2015

@katrin21 uz len cakam ako budem fucat na stare kolena 😀

lucinda7
2. jan 2015

@katrin21 ahoj nechce sa mi to cele čítať spätne ale neskušala si prípravok Hemoplus?je to prírodne a velmi dobre na anemiu.... 🙂

katrin21
2. jan 2015

@lucinda7 nie, nepocula som o nom, ale tak ked uz beriem ten sorbifer, tak som ine ani nehladala, skor zase v strave hladam viac zeleza este.... ale pozriem to...diky za tip Lucka 🙂

lucinda7
2. jan 2015

@katrin21 fakt je to velmi dobrý doplnok,čisto prírodny....dava sa to bud do napoja alebo klasika prehltnuť a zapiť....moja mama to teraz užívala,tiež bola dýchavična,unavena...zistili jej že sa jej neokysličuje dobre krv a tiež niektoré hodnoty mala podhranične....berie to zatial mesiac a nevie si vynachváliť....treba to užívať cca 3 mesiace....v lekárnach je teraz akcia 1+1 balenie k tomu...

dudri
3. jan 2015

pred 7,rokmi som často chodievala ku hematologicke mala som malo železa i vitamíny B aj kyselina listová, po pôrode som skončila terapiu. Vlani som objavila zelene smoothie, denne som mixovala smoothie. V septembri som bola odber krvi na preventívnej prehliadke. krv je ok- nad normami okrem vitamin D-nízka hodnota. Bola som štastná ako blcha.
Internistka mi poslala opät ku hematologicke, v novembri som bola, zase som anémia a chyba vitamín 6, aby som kúpila liek PYRIDOXIN -nechcem ich uzivat chemicke. Chcem uzivat len prírodne. Momentálne uzivam Biomineral magnezium, calcium https://biomineral.sk/, rybi olej.
aj nedavno som kupila Floradix http://www.mojalekaren.sk/salus-floradix-250ml/
Myslíte pomoze sirup?
27.1 mam isť odber krvi ku hematologičke.
Snažím sa jesť denne mak, orechy i sem tam mandle.
nejem maso , malo raz za tyzden.

793978
4. jan 2015

Ahojte, môžem len odporučiť produkty Forever living products, sme užívateľmi už rok a pol a poriešili sme v rámci rodiny a blízkych veľa problémov, kľudne si preštudujte túto stránku:
https://www.foreverliving.com/retail/shop/shopp...
alebo mi zavolajte, rád poradím: 0918 467 862.

betina13
4. jan 2015

netreba zabúdať, že všetky tieto pripravky železa riešia len následok a nie príčinu samotnej anémie, hoci nie v každom prípade sa podarí objasniť, predovšetkým ak sa jedná o chron.anémiu....takže určite okrem hematológa treba navštíviť minimálne gastroenterológa a gynekológa

katrin21
21. jan 2015

@793978 netreba , sama robim s Forever, takze si to kupujem sama ......

katrin21
17. feb 2015

@trgypadl hlasim sa po nejakom case... po mesiaci uzivania sorbiferu som uz mala HGB 131 🙂 zelezo cez 9 , takze OK... este som ho brala chvilu, ale uz len 1x denne... uz 4 dni som ho ale vysadila ( chybalo mi posledných par tabletiek dobrať), lebo moj pocit bolesti na hrudi trva a som si uz na 95% ista, ze je to predsalen pažerak asi... Sorbifer mi nerobil dobre, tažobu som mala + ten strach prve dni, asi stresom sa to zhorsilo....
Uz mam za sebou kadejake vystrenie, aj plucne, ale nic mi nikde nezistili, vsetko mam OK, aj hematologia OK ... akurát plucne mykoplazmy sa zistili, tak na tie beriem teraz ATB .. ale ta bolest trva stale.. a je to take, ze ked si grgnem, tak citim, ze mi ten vzduch akoby uvolnuje tie miesta, kde ma to boli až po krk a v krku..
takze som uz presvedcena, ze je to podraždeny, dufam, ze nie už zuženy , pažerak...
MOzno sa to vyskytne u 1% ako pisu v letaku,ale hold, niekto je vzdy ten 1 zo 100...
Okrem toho som nasla potom aj na nete, ze toto presne popisovala jedna pani tak isto hned ako zacala brat SOrbifer, dostala tlak na hrudi.. je to neprijemne...
Teraz ako ho neberiem, skusam, ci bude lepsie... podla mna je to lepsie, boli to menej casto...
Drzte palce, aby to bolo len podraždene, lebo ono ten pažerak je dost neprijemna zaležitost.. prispieva k tomu aj stres, ktory ja dlhodobo som aj mala, takze teraz sa snazim byt v klude..