Silná menštruácia a bolesti
Ahojte, prisla som si pre radu, pomoc. Menstuaciu som mala v pohode. Nebolela, bola slaba, obcas som zabudla ze ju mam.
No odkedy som s priatelom mala prvy sex, prva MS tiež v pohode, no druha, tretia, štvrtá... Bolí to neskutočne, snažim sa to zvládať, no bez liekov to nejde vobec, s liekmi to je lepšie no nezvladam to, boli to az tak ze kricim, placem od bolesti. Taketo “stavy” a bolesti mam mozno 2-3 dni z 6-7 dni.
Taktiež neviem ako mam riesit skolu, kedze este chodim na SŠ (prosim zdrzte sa toho ze som este mlada na to).
Viem ze taketo bolesti v skole nevydrzim urcite, taktiez hocikedy ani to necitim a zacnem zvracat. Co myslite co mam robit, pripadne nieco na utlmenie MS.
@kristiina97 ahoj tatiez som mala s tym problemi do skoly som ani nechodila lebo ked som isla prve dni som prevracala na wc-ku nic nepomahalo ziadne tabletky nic az nakoniec soma si u svojej obvodnej dala predpisat flector prasky su rozpustne vo vode ono je to dost silne ale chvalabohu mi to prejde fungujem uz natom dlho kedze som chodila do prace tak som musela ked si dam tak tri prasky v prvy den MZ tak mi pomozu druhy den je to uz lepsie
@pluska95 netusim sko to mam riesit, ci mam chodit kazdy mesiac na vypis alebo sa dohodnut s triednym uc. Skusim ich aj ja kolko stoja prosim vas
@kristiina97 to mas na predpis tak lacnejsie nepamatam si tak presne ja si viem tak viacej dat predpisat vyskusaj
@zuzanaokasova bohuzial antikoncepcia je pre mna moc draha a gyn. mi ju neodporuca
@kristiina97 neviem aky si region, ale aj bežné gyn.prehliadky predsa lekari robia.Zvlast ak mas ozaj problem,ved ta hadam tvoj lekar neodbije,v tom prípade ho zmeň.Urobi ti hormonalny profil,sono ci je aj anatomicky vsetko o.k,odporuci napr.kam na jogu pre zeny(mne velmi pomaha),su aj ine lieky na hormonalnej baze okrem antikoncepcie.Skus alchemilku,ta sa ale musi dlhodobo alebo Gynex je dobra vec aj v tvojom veku(ak nechces hormonalnu liecbu)
@kristiina97 mala som to iste od bolesti som odpadavala pomohli len algifen kvapky mne sa ulavilo az po porode
@kristiina97 v tom prípade sa s ním treba poradiť... skús tu alchemilku, vitamín železo, poprípade ten vitex.

@kristiina97 bolo by dobre sa poradiť s gynekológom, nasadenie antikoncepcie by ti pomohlo.