icon

Skúsenosti s myómami a cystami na maternici

cocolinka
23. júl 2025

Dobry den, pisala som pred par rokmi kvoli tomu ze mi nasli myomy na maternici, moja gynekologicka to stale zlahcovala ze pokial nemam problemy netreba to riesit, lenze odvtedy za dva roky som u nej bola uz pat krat, a teda problemy mam aj bolesti ako pri menstruacii takmer cely mesiac..nedavno som skoncila na pohotovosti kvoli zaludku a poslali ma na sono, kde mi nasli cystu na maternici, o ktorej som nevedela, u gynekologicky som bola pred dvomi mesiacmi a nic mi nepovedala..ked som k nej po pohotovosti isla a konfrontovala ju, zacala ma zase chlacholit ze je to v poriadku a ked som jej pri vystreni sonom zvnutra hovorila ze ma to strasne boli, zase len ze je to v poriadku, a mam prist o tri mesiace, uz som sa nastavala a objednala sa na konzultaciu k inej lekarke, ako ste s myomami a cystami Vy, dali Vam ich odstranit alebo Vas nechali tak, ze to je v pohode a bude sa to len sledovat, dakujem za skusenosti 🤗

mimicka2013
23. júl 2025

@cocolinka cystu mas asi na vajecnikoch nie a nie na maternici?
No tie myomy su take na polemizovanie a kazdy dr sa k tomu stavia inac. Ono to dost zalezi od veku, od toho ci planujes otehotniet alebo uz nie, od toho kde su umiestnene a ako rychlo rastu, od toho kolko mas do menopauzy ci ako zle su tazkosti. Ak nemas tazkosti vela dr ich len kontroluju...ale ak tie tazkosti mas vyrazne a tvoja dr to zlahcuje tak zmen doktora...🤷‍♀️

ivanaks
23. júl 2025

Ahoj, mám myómy a tie terajšia lekárka len kontroluje. Predtým som však mala myóm, ktorý extrémne rýchlo rástol a vtedajší lekár mi ho odporučil vybrať, lebo sme akurát plánovali dieťatko. Rok po operácii sa narodil náš drobec (už veľkáč). Ako píše @mimicka2013, záleží od viacerých premenných. A áno, aj mňa v tom čase stále bolelo podbruško, to teraz nemám.

cukroska
23. júl 2025

@cocolinka Tak vymeň gynekológa. Ak nie si dlpkjns6.Ja som presne preto vymenila po viac ako 25 rokoch .Kvôli problémmom z extrémne silným krvácaním. Nakoniec po rokoch zistili, ze to spôsobuje skrytý myom hlboko v stene maternico. Ale trvalo to roky a za tie roky som brala rôzne hormonálne liečby.

taktotedanie
24. júl 2025

@cocolinka sleduju sa ak su male a nerobia problemy ked robia problemy niet o com sa dalej bavit, treba ich dat von
Ja by som skor sla na konzultaciu k takemu lekarovi, ktory ma prax v operative, co aj realne operuje kedze na to ma aj iny pohlad ako ambulantny lekar co je par rokov uz von a len sedi na ambulancii
Moj nazor, tiez niektore stavy mozem vidiet inak ako lekar operater kedze on to aj realne operuje a bude operovat