icon

Skúsenosti s rekonizáciou

maria41
27. aug 2025

Ahojte som po konizacii uz skoro rok a moje vysledky po nej su rovnaké. Cin 2-3 hpv 16 poz. Odporucania su na dalsiu rekonizaciu, aj ked jedna biopsia u onkogynekologa vysla udajne bez dysplazie a kontrola zas cin 2-3, neviem co si uz mam mysliet a nakolko mam 34 rokov a snazime sa s manzelom o dieťa chcem ju ešte odložiť. Tento problem riesim uz 5 rokov a som psychicky vycerpana z testovania a vyčkavania na výsledky . Čitala som diskusie, kde sa po porode niektorym ženám vysledok zlepšil, naopak citala som aj o zenách ktore opakovane zakroky podstupili a nepomohli. Zaujimaju ma vaše skusenosti, premyšlam naozaj ci ist na dalsi zakrok.

stellarstar
27. aug 2025

@maria41 indol3c si neskúšala?

marek775
27. aug 2025

@maria41 Prebrali ste s lekarom rizika, to, v akom case by si na tu dalsiu konizaciu mala ist, a pripadnu moznost gravidity? Pripada do uvahy este dat si posudit vysledky inym lekarom (druhy nazor)?. Uplne rozumiem, ze si uz vycerpana, ale prave teraz je dolezite, aby si dobre porozumela riziku. Obavam sa, ze ked je riziko nizke, lekari zmeny buniek aj dlhsie len pravidelne monitoruju. Ak by bolo riziko rakoviny velke, neist na zakrok by mohlo znamenat aj neskorsiu potrebu hysterektomie ci este horsi scenar. Takze to urcite teraz nevzdaj a dalej to intenzivne ries s lekarmi. Moc ti drzim palce, nech to dobre dopadne.

maria41
autor
27. aug 2025
@stellarstar

@maria41 indol3c si neskúšala?

@stellarstar aktuálne užívam.. máš dobré skúsenosti?

stellarstar
27. aug 2025
@maria41

@stellarstar aktuálne užívam.. máš dobré skúsenosti?

@maria41 áno, užívala ju po konizácií a výsledky odvtedy klop klop dobré. To bolo ca pred 3 - 4 r a tento rok som si ju ešte raz nasadila

maria41
autor
27. aug 2025
@marek775

@maria41 Prebrali ste s lekarom rizika, to, v akom case by si na tu dalsiu konizaciu mala ist, a pripadnu moznost gravidity? Pripada do uvahy este dat si posudit vysledky inym lekarom (druhy nazor)?. Uplne rozumiem, ze si uz vycerpana, ale prave teraz je dolezite, aby si dobre porozumela riziku. Obavam sa, ze ked je riziko nizke, lekari zmeny buniek aj dlhsie len pravidelne monitoruju. Ak by bolo riziko rakoviny velke, neist na zakrok by mohlo znamenat aj neskorsiu potrebu hysterektomie ci este horsi scenar. Takze to urcite teraz nevzdaj a dalej to intenzivne ries s lekarmi. Moc ti drzim palce, nech to dobre dopadne.

@marek775 samozrejme, obaja vedia, že sa snažíme .
Rekonizacia je naplanovana na september.