icon

Snaha o bábätko po mimomaternicovom tehotenstve

mucha11
17. dec 2011

Ahoj, nájde sa niekto, kto absolvoval mimomaternicové a potom otehotnel. Nám sa nejako nedarí, neviem, ako si pomôcť. Napíšte, ak máte potobné skúsenosti. Ďakujem. Zuzana

zuzulale
13. okt 2016

@akova ahoj

takže si skušala už po troch mesiacoch ??

akova
14. okt 2016

@zuzulale ahoj áno skúšala, doktorka nevidela v tom problem. Podarilo sa ale až po pol roku a malý bude mať v januári 5 rokov 🙂

zuzulale
15. okt 2016

tak to mate riadne štastičko 🙂 tak snad ja chcem aj skvor ale chcela som aby sa spravil ten priechod vajcovodou aj ked moja tužba po detoch je obrovska . a mala si naike vitamini alebo niečo si cvičila ??

291
20. dec 2016

@buffinko Dúfam že aj ja budem mať šťastie ako vy. Včera som podstupila laparoskopiu kvoli mimomatrenicovemu a tiez mi museli zobrať aj pravý vajcovod. Snáď sa pošťastí aj nám.

buffinko
20. dec 2016

@291 držím palce. určite áno, poznám veľa podobných prípadov... hlavne dlho neodkladajte skúšanie, určite po 3ch mesiacoch smelo do toho 🙂

xxxxxxx113
2. jan 2017

Ahoj zienky jasom tiez po laparke.v septembri mi zobrali lavy vajecnik.uz cakame kedy prejdu 3mesiace by sme sa snazili.ale posledne dva mesiace som zacala v polke mesiaca krvacat pri sexe a le nie vela a potom zasa nic a som bola jak zduta v podbrusku.snad to bude vserko ok a prideme k vytuzenemu tehu nakolko syn ma 6a strasne tuzi mat sestricku

lala1501
4. jan 2017

@291 a kolko ti kazali cakat lebo aj mne zobrali pravy vajcovod a povedali mi ze za dva mesiace a ze nic sa nastane aj ak akor

bambinecka
5. jan 2017

Ahojte. Aj ja sa pridám do vašej témy. Som tiež po mimomaternicovom tehotenstve. Prišli mi na to v 9tt, keď som dostala kŕče a začala krvácať. Mám rez ako pri sekcii. Doktorka mi kázala dať si pauzu minimálne 6mesiacov.

lala1501
6. jan 2017

@bambinecka mne na to prisli v 6 tyzdni krvacala som do brusnej dutiny uz a pritom aom nemala ziadne bolesti a slabucke spinenie. Dnes je tomu presne 3 tyzdni ako mi zobrali pravy vajcovod

renimac
6. jan 2017

@bambinecka U teba to má zmysel kvôli rezu, inak by sa ti mohla jazva s rastúcim bruškom natrhnúť. Ale pri klasickej laparke sú to miniatúrne 2-3 rezy, ktoré po čase ani nevidno. Ja som tehu po 8 mesiacoch od mmt, a teda cítim tie jazvy niekedy. A to sú fakt mini.

lala1501
6. jan 2017

@renimac vcera som sa rozpravala s doktorom a povedal mi ze nic sa nestane ked si uz teraz nebudem davat pozor a to som po laparke 3 týždne

renimac
6. jan 2017

@lala1501 U nás to tiež tak bolo, takže kľudne. Len pri klasickom reze by som to neriskovala, to je iné ako laparka 😉.

lala1501
6. jan 2017

@renimac jasne to je ine hlavne kvoli tomu rezu aby sa to to riadne zhojilo ved je to predsa veľká rana

291
6. jan 2017

@lala1501 Povedali mi aspoň 3 mesiace,ale zdá sa mi to skoro.Bojím sa to uponáhlať,aby som neprišla aj o druhý a bude po všetkom... ☹

291
6. jan 2017

@291 Mne robili v oktobri konizáciu-výštik z krčka. Doktor mi povedal že by sa nemalo nič stať,ked sa začneme snažiť hned ked dokrvácam,že často sa maternica sama upraví práve tým tehotenstvom. A vidím ako sa upravila...

lala1501
6. jan 2017

@291 mne nerobili ziaden zasah ani do krcka ani do maternice tak doktor povedal ze nie je dovod cakat.akurát mi povedal ze je tam riziko znovu mimomaternicove ale hned na to dodal ze aj keby som cakala pol roka tak je tam to riziko take iste

blacklady
6. jan 2017

ja ked som mala po laparke po mmt, dr. mi povedala, ze mame skusat hned. Ked som sa jej pytala, ci netreba cakat 3m, ako odporuca vacsina doktorov, tak mi povedala, ze o tom sa vedu diskusie...takze v tom vobec nie su jednotni...ani po kyrete mi nekazala cakat..

xxxxxxx113
6. jan 2017

Mne povedal lekar najskor 3mesiace po mmt a teraz ked som mu volala tak mi sestricka povedala ze mam este 3mesiace si davat pozor ze nemam to uponahlat.teraz idem 17.1na kontrolu tak som zvedava co mi povie.

291
7. jan 2017

@xxxxxxx113 No tak to som zvedavá,to vlastne budete mať po polročnej pauze,dobre som to pochopila? Tak mi dajte vedieť ako ste dapadli,som zvedavá.Držím palce.

291
7. jan 2017

@lala1501 Ja si tiež myslím že to riziko tam je stále lebo prvé tehotenstvo som mala úplne bezproblémové,vobec žiadne problémy a teraz hned od začiatku to nebolo dobré.Takže riziko tam bude vždy.Aspon to je moj názor.

lala1501
7. jan 2017

@291 ja som sa rozhodla do toho uz pustit tak som sa aj pustila a uvidime co bude hlavne treba myslieť pozitivne.Moja Dr.co u nej pracujem mala tiez prve mimo a doktory jej vraveli ze bude problwm a otehotnenim .zacala si vybavovať liecenie do Lučok lenze do mesiaca po odobrati vajcovodu vraj otehotnela 🙂

xxxxxxx113
16. jan 2017

@291 no na kontrolu nejdem bo som dostala ms tak ma prehodila na 2.2 tak si zasa musim pockat.ano pol roka kazala sestricka uvidim co povie lekar

291
17. jan 2017

@xxxxxxx113 Ja som bola včera na kontrolu a doktor mi tiež povedal že najlepšie počkať 3-6 mesiacov ale prikláňal sa viac k tým šiestim. Poslúchnem,radšej vydržíme ako dopadnúť zase zle...

xxxxxxx113
17. jan 2017

@291 no asi to tak bude trosku som dufala ze to bude skor.ale radsej pockam aj ja len by sme chceli aj ked sa bojim velmi.uvidim co mi povie lekar.dam vediet.

lala1501
18. jan 2017

@xxxxxxx113 prosim ta a kedy si dostala prvu menstruaciu po zakroku po mimomat.teh?

lala1501
18. jan 2017

@291
Prosim ta a ty si kedy dostala menstruaciu prvu po zakroku po mimo.dakujem

291
19. jan 2017

@lala1501 19.12. mi to robili a menštruovať som začala 27.12.

291
19. jan 2017

@xxxxxxx113 aj my by sme chceli a priatel ešte viac,on ešte deti nemá,ja mám syna z prvého manželstva.Ale chápe to aj on a tiež sa bojí aby to zase nedopadlo zle,tak radšej sme sa zhodli že počkáme...

lala1501
19. jan 2017

@291 doktor povedal ze je jedno aj keby som pol roka cakala ze riziko je tam uplne take iste ako keby som otehotnela po mesiaci

xxxxxxx113
19. jan 2017

@lala1501 operovali ma 15.9 a dostala som mrchu az v polke oktobra.a taku hnusnu bolavu.