icon

Snaha o bábätko po mimomaternicovom tehotenstve

mucha11
17. dec 2011

Ahoj, nájde sa niekto, kto absolvoval mimomaternicové a potom otehotnel. Nám sa nejako nedarí, neviem, ako si pomôcť. Napíšte, ak máte potobné skúsenosti. Ďakujem. Zuzana

malicka1986
Odpoveď bola odstránená
bellita71
10. máj 2019

@mucha11 ahoj, ja som mala mimomaternicové. Doktor mi potom povedal, aby sme si pol roka dávali pozor, pretože to bol vlastne potrat a maternica musí zosilniť. Po pol roku sme sa snažili a nič. Po pol roku sa podarilo.

malicka1986
Odpoveď bola odstránená
mionag
13. máj 2019

@malicka1986 tak moze to byt cimkolvek...mozno to nieje ani vajecnik. Kazdopadne ai cerstvo po operacii tak to moze s tym suvisiet.

lenkajh4
1. sep 2019

Ahojte,je táto téma ešte aktuálna?Rada by som sa s niekým na túto tému rozprávala,cítim sa sama. Mám skoro 31r. 3/4 roka sme sa snažili o baby,nemyslela som si,že by som mohla mať nejaký problém,menštruácia na deň presná. Riešila som to s doktorkou,robila mi nejaké vyšetrenia,predpisala mi clostilbegyt, dostala som infekciu Pregnyl a šup šup na to...vyšlo to len bolo z toho mmt,v 8tt mi robili laparoskopiu,vajcovod mi nechali. 2 mesiace sme mali mať pauzu a potom sa snažiť,ale čo druhý mesiac ( asi aby to nevyšlo na vaječník,z ktoreho bolo predchádzajúce mmt) chytá ma zúfalstvo,výsledok stále negatívny,trpí psychika, keď to jeden mesiac nevyjd e,zase mesiac čakať. Lieky teraz nemám žiadne, že aby sa telo trošku snažilo.. Dievčatá ako tomu pomôcť?

lafemme8
1. sep 2019

@lenkajh4 ahoj...ja osobne som to riesila tak,ze sme sa "prestali snazit"...sexovali sme o dusu,ale bez neustalej myslienky,ze ide o plodenie,proste len tak,lebo sme chceli...mne vzali aj vajcovod,no vobec som nesiesila,z ktoreho vajecnika ovulujem.. a cuduj sa svete,po 2 mesiacoch sa zadarilo,bol to divoky januar s mojim muzom,proste sme si to len uzivali,ako kedysi...myslkm,ze psychika v tomto zohrava obrovsku rolu...ale to je moja osobna skusenost a moj pohlad na vec

lenkajh4
1. sep 2019

@lafemme8 určite máš pravdu,netreba na to myslieť,len zatiaľ sa mi ten mozog nepodarilo spracovať 🙈 túžba po baby robí svoje, zároveň obava aby sa to nezopakovalo..

malicka1986
Odpoveď bola odstránená
lenkajh4
1. sep 2019

@malicka1986 ahoj- ja som mala na konci mája.no mne ten vajcovod nechali len (asi) by som sa nemala naň spoliehať,aby sa to nezopakovalo... vaječníky by sa ževraj mali čo mesiac striedať,potom som zase čítala že to nemusí byť pravidelné..už mám v tom veru haos 🙈

malicka1986
Odpoveď bola odstránená
lenkajh4
1. sep 2019

@malicka1986-4??? Joooj máš toho veľa za sebou,ale taktiež máš veľké šťastie že máš dcérku ;) tam máš dôkaz že sa to dá 🙂 ja verím že sa nám to tiež podarí,len už aby bolo všetko v poriadku,dookola samé tehotné, niektoré aj druhý krát 🙈 tiež neviem ten mozog spracovať,keď po niečo človek túži nemôže len tak prestať na to myslieť..

malicka1986
Odpoveď bola odstránená
lenkajh4
2. sep 2019

@malicka1986 aj ja ti držím palce,kto vie, dúfam že sa čoskoro možno uvidíme vo veselšej téme 🙂

malicka1986
Odpoveď bola odstránená
lafemme8
2. sep 2019

@lenkajh4 samozrejme,urcite to nechcem nijako zlahcovat...mozog robi svoje a ten moj veru vyvadzal tiez riadne...maj 2017 potrat, oktober 2017 mmt,december 2017 dost blbe vysledky z cytologie (o 2 tyzdne tetaz idem kvoli tomu na konizaciu krcka)...takze pred Vianocami 2017 som bola zrela na psychiatriu...no potom som si povedala,ze sa musim vzchopit,lebo v takomto stave urcite nemam sancu otehotniet...tak som sa zaprela,zacala si s muzom uzivat zivot a bum,v oktobri 2018 som porodila zdraveho synceka (prognozy boli,ze bude mat edwardsov syndrom,cize poruchy nezlucitelne so zivotom,no ja som niekde vo vnutri citila,ze je zdravy)...tym chcem povedat,ze sa netreba vzdavat a naozaj sa snazit mysliet pozitivne,aj ked to je velmi tazke...

malicka1986
Odpoveď bola odstránená
lenkajh4
2. sep 2019

@lafemme8 ja mám tento mesiac veget,začala som trošku cvičiť, vyčistiť hlavu...som rada že ti to dobre dopadlo a synček ti robí radosť 🙂 je fajn že sa tu dá o tom písať,môj muž sa nechce nejako moc o tom baviť, spracováva to asi po svojom

lafemme8
3. sep 2019

@malicka1986 dakujem... 🙂 stal za to vsetko

sonia1990
4. nov 2019

Ahoj
Chcem sa opýtať či je tu nejaká mamička ktorá mala mimomaternicove tehotenstvo a nastal u nej samovoľny potrat? Mala som pozitívny tehotenský test a výsledky krvy boli zvýšené hcg hormóny ale nasla mi na Sone cystu na ľavom vaječníku no na cca 5 týždeň doktorka na Sone nič nevidela (žiadny plod nič okrem cysty) ktorá po niekoľkých dní sama zmyzla bola som sledovaná odberom krvi 2x za týždeň a sonom a v 5tt mi začali hormóny klesať a nastal samovoľny potrat začala som krvácať a po 7 dňoch som išla na kontrolu a Dr mi povedala ze som sa pekne vycistila krvácaním a nie je treba ísť na prečistenie a oznámila mi ze môžme na babetku začať pracovať a ci nejaká mamička otehotnela v takom krátkom období a ci nemala v tehotenstve nejaké komplikácie? Dakujem

sonia1990
4. nov 2019

@mucha11 ahoj ja som mala terás mimomaternicove tehotenstvo a mam 4 dní po krvácaní dnes som bola na kontrole a doktorka mi povedala ze som pekne vyčistené že nemusím ísť ani na prečistenie a ze môžme pracovať na babetku len mam obavy ci to po takomto samovolnom potrate nie je priskoro a osobne si myslím ze by nemal byt problém otehotnieť no ale mam obavy aby sa to neopakovalo keď chcem otehotnieť tak skoro (ak sa podari)

mucha11
autor
4. nov 2019

@sonia1990 Neviem sa vyjadriť k tvojmu stavu. Ja som mala mimomaternicove a museli ma operovať, takže problémy s ďalším tehotenstvom boli. Otehotnela som 5rokov po mimomaternicovom a to po viacerých operáciách. Ale držím palce až sa vám to rýchlo podarí.

sonia1990
5. nov 2019

@mucha11 ďakujem hádam sa čoskoro podarí a všetko bude v poriadku

norikk
5. nov 2019

Ja som po mmt. Musela som ísť na operáciu a prišla som o dieťatko aj vajcovod. Na tretí cyklus po mmt dom znova otehotnela a teraz mám doma 4 mesačnú princeznú. 😍

sonia1990
5. nov 2019

@norikk tak to je dobre ze mate doma zdravé babetko po trápení s mimomat.teh.hadam aj my budeme mat čoskoro takéto stasie🙂

helga88
14. jan 2020

Ahojte.pred 5 mesiacmi som mala mimomaternicove tehotenstvo s tym ze som mala teliesko.tak som otehotnela.minuly tyzden som mala dostat ms no skor som mala slabo ruzove spinenie.dnes som urobila test ale bol negativny.skusim urobit 2 dni zase.toci sa mi hlava bolia ma prsia je mi nazvracanie...bojim sa aby som nemala zase mimomater.tehotenstvo.uz by som to asi nezniesla...psichycky som sa velmi potrapila..moze byt sanca ze znovu by som mohla mat mimomatern.tehotenstvo?dakujem za odpoved

lenkajh4
24. feb 2020

Ahojte dievčatá,neviem či táto téma ešte živá,ale hľadám podporu utechu čokoľvek. V máji 2019 som po 8mesačnom snažení otehotnela-mimomaternicove- laparoskopia,vajcovod mi nechali. Teraz som opäť po 8mesiacoch tehotná 6tt+0-od začiatku špinenie, nízke hodnoty HCG s pomalým nárastom a v maternici len cysta,podla slov p.doktorky mega vysoka sliznica a zase podozrenie na mimomaternicové tehul.podotykam ze som bola na meraní či ovulujem zo zdravej strany?!! Ja naozaj nechcem byť zlým príkladom ale už som zúfalá :(

veronikadany
24. feb 2020

@lenkajh4 ahoj a kedy ta objednala dr. zasa na kontrolu??

lenkajh4
24. feb 2020

@veronikadany dnes ráno mi robila sono,zobrala krv a bude volať na výsledky (takže asi zajtra) predpokladam že ma pošle do nemocnice,tam som predtým chodila ako na hodiny klavíra 14dni,každý druhý deň krv+sono kym ho vtedy našli

veronikadany
24. feb 2020

@lenkajh4 neboj sa.. Viem, čo prežívaš, tiež som si tým prešla 😔
Len mne vzali aj vajcovod.
Držím palce, že HCG bude stúpať 🍀

lenkajh4
24. feb 2020

@veronikadany ďakujem za podporu,to teraz potrebujem najviac! Ja sa len obávam že to naozaj tak bude a z tej ,,zdravej,, strany a potom už veľa šancí na bábo neostane