icon

Snaha o otehotnenie, endometrióza a atopický ekzém

jaja9891
14. jan 2014

Ahojte zienky,snazilky s endometriozou,ako sa vam darilo s otehotnenim?a snazilky mali ste niektora problemn s ekzemom,ktory nie a nie vyliecit a chceli ste babo?

erzebeta
15. feb 2014

Ahoj. Chcem ťa trochu povzbudiť. Mala som endometriozu otehotnieť sa mi podarilo po roku. A ten ekzém aké všetky vyšetrenie si podstúpila. Okrem kožného.

jaja9891
autor
17. feb 2014

@erzebeta no zatial len imunoalergolog a kozneho...ale kozne etsty mi nikto nerobil, len u alergologa tie klasicke pick testy ci ako sa to vola,na rotoce,pele,prach atd.... takze skoro nic a ani mi nikto ine nenavrhol :( no ja cakam na prvu MS po umelom prechode,tak neviem co nas caka,sancu na prirodzene mi nedavaju velmi .... tak neviem... uz ma to vsetko nebavi... rok zivota lne na liekoch a po lekaroch.... tak to je super,ze sa Vam podaril ten maly zazrak 🙂

erzebeta
19. feb 2014

Ahoj, a čo gastroenterologia môj chlapec má silný atopický ekzém z kožného sme vyskúšali všetko a nič nezabralo tak nás poslali na alergol. tam nám urobili testy kde sa ukázala alergia na prach, roztoče a plesne. Na gastro. nám tiež robili testy, lebo lekárka nám povedala, že ekzém môže spôsobiť aj strava. Tak sa nám potvrdila alergia na mlieko a máme vylúčene jahody, čokoláda, soja, orechy atd,, lenže u chlapca pozorujem zmeny aj ked prídeme do vykúrenej a nevyvetranej miestnosti tak ihned mu naskočia fleky po tvári, ruky a nohy takže ihned musím ísť s ním von. Má to ťažké, lebo chodí do školy a v škole sú teraz v zime dosť vykúrené triedy a nevyvetrane. V lete sme celkom v pohode. Pozoruješ aj ty na svojej kože zmeny podľa počasia ?

erzebeta
19. feb 2014

A ešte ten môj zázrak je môj syn čo má atopický ekzém a okolo toho všetke možné alergie. U mňa sa všetky alergie počas tehotenstva vytratili a museli prejsť na neho radšej mohli ostať u mňa. Som strašné šťastná, že ho mám dúfam, že sa z toho dostaneme. Stále ti budeme držať palce a nevzdávaj to stojí to zato hoci to nemáš ľahké viem o čom píšeš.

hatapkagb
19. feb 2014

@erzebeta a po porode sa uz endo nevratila?ja ju mam tiez zistili mi ju minuly rok v auguste a teraz som tehu.dufam ze sa to uz nevrati,alebo?

jaja9891
autor
20. feb 2014

@erzebeta no mne u alergologa nezistili nic,ziadnu alergiu a ani pocasie na to nema vplyv,nakolko to mam uz asi rok dva vkuse na ruke,bez nejakeho vyraznejsieho zlepsenia... uvidime co bude dalej... teraz je to relativne v pokoji,lebo ako zazrakom mi gynek. nasla vo vyteroch streptokoka a jedine antibiotika,ktore na neho zaberali boli penicilinove,na ktore som vraj ako dieta mala alergiu,tak sme to riskli a tie antibiotika zabrali na ten ekzem,nie je uz tak ypodrazdeny,zapaleny... tak uvidime,momentalne cakam na MS a ideme snazilkovat,snad sa stane zazrak a nebudem musiet ist na umele...

erzebeta
21. feb 2014

Mne sa uz nevratila endometrioza chvala bohu, ale zacala som brat antikoncepciu a cysty sa mi uz neobjavili,ale na prsniku mi nasiel nezhubny nador, ktory musel ihned prec takze som musele vysadit tabletky. Tak dufam, ze sa teraz neobjavi cysta na vajecniku.

jaja9891
autor
25. feb 2014

@erzebeta tak sa drz,hlavne vela zdravicka,nech uz mame bezbolestny zivot

erzebeta
26. feb 2014

Dakujem velmi pekne aj tebe budeme drzat palce tiez vela zdravia.