Atopický ekzém v tehotenstve

marienka92
29. mar 2015

Ahojte baby, je tu nejaka ktora trpi tiež ekzemom od narodenia.??
Som v 6tyždni a strašne sa mi zhoršil ekzem, vystupil mi na celom tele, svrbi ma to, v noci sa skrabem a takmer vobec nespim.Mate s tym niektora skusenosti, prejde to po prvom trimestri?

kudrlivka
29. mar 2015

Mne sa to celé tehu zhorsovalo, keď som čakala chlapca. Po odstavení od.kojenia a antihistaminikach sa všetko uklidnilo. Teraz budeme mať dievčatko a už to nie je také ako predtým, celkom znesitelne, aj.keď mám horšie dni. Imunologicka mi ale predpísala lieky ktoré občas beriem.

jessica1996
29. mar 2015

@marienka92 ahoj ja som v 35tt a tiež mám atopický ekzém od malička, a cca od 6týždna som to tiež mala také hrozné po celom tele od hlavy až po päty, a o svrbení ani nehovorím, celé tehu som sa ešte nevyspala... mám to ešte stále vôbec sa to nezlepšuje lekári hovoria že pomôže až pôrod.. takže už sa neviem dočkať. takže prajem pevné nervy a hlavne si pamataj že ked to vychádza takto na tebe tak to neprechádza na bábo ! Asi jediná dobrá správa, ale držím palce ...

drobcek26l
29. mar 2015

Ahoj, ja mám tiež ekzém od narodenia. Ale teraz mi zostal už len v takej lepšej forme a iba na dlaniach. Keď som zostala tehotná a prišla som do cca 18tt, tak sa mi to neskutočne zhoršilo, že som skoro skončila v nemocnici. Komplet na takmer celé telo. išla som sa zblázniť celá som bola ako v ohni. 2 dni som sa natierala Elocomom čo mi dali a našťastie to ustúpilo, nie celkom ale už som sa bála dávať hormonálnu mastičku aj tretí deň. Asi za týždeň som to akosi dostala pod kontrolu a potom to zmizlo. Dokonca keď som bola tak v cca 30tt ekzém sa mi úplne stratil a mala som ruky úplne zdravé, nevedela som sa na vynadívať, aj nechty také pekné ako nikdy. Po pôrode mi to vydržalo asi 3 mesiace, ale potom sa mi to zase troška vrátilo na dlane, ale chvalabohu také problémy ako v tom 18tt som už nikdy nemala. Držím palce a neboj sa to sa len hormóny chvíľku bláznia

tova
30. mar 2015

tiez mam ekzem od narodenia a nastastie som jedna z mala ktorej ekzem zmizol pocas tehotenstva a este 2 r po nom, teraz mam len v Janurai ked je Zima a suchy vzduch.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre