icon

Som 2 týždne po pôrode a mám narušený konečník

19anny97
9. jún 2020

Dobrý večer som po pôrode 2 tt... Pri pôrode som sa mi narušil konečník 😑 atď. Moj problem jr že mám strach ísť na veľkú... nebola som už 4 den 🤢 je nejaký spôsob ktorý spôsobí hnačku? Bojim sa tlačiť bola by som najradšej keby to ide same ďakujem

jeliz59
9. jún 2020

Čo sa týka prírodných alternatív....tak slivky ,teplá voda, hrušky, jablká,veľa tekutín,vláknina tusim psylyum😂? Neviem presne názov....ak z tohto nič nezaberá...tak preháňadlo alebo glycerín cipok

sunny8
9. jún 2020

Slivky najlepšie sušené ale aj slivková výživa pomáha ..

sunny8
9. jún 2020

Aj marhule 🙂

eliska13
9. jún 2020

@19anny97 večer zalej sušené slivky vodou a ráno vypi a zjedz, alebo cipok

nini1010
9. jún 2020

Cipky predsa najlepsie zmakcia stolicu a tiez je dobry siruo Lactulosa.Moze sa v tehotenstve aj pri dojceni.

deedol
9. jún 2020

dulcosoft sa dava malym detom, ked maju takyto blok. zmakci stolicu. moze sa uzivat pomerne dlho, tak skus.

aylinn
9. jún 2020

No davaj pozor ja mam ten isty problem..som 11 dni po porode a bola som iba raz. A teraz ma neskutočne bolia črevá alebo teda neviem presne čo ma to bolí ale bojim sa ze mi niečo praskne zachvilu. Ten prvy krat mi pomohol glycerinovy gel.. inac sa mozem aj na hlavu postavit.

annamivo
9. jún 2020

@19anny97 čipok, ja som na nich frčala cca mesiac, bez bolesti a strachu z potrhania stehov, podporovala som vyprázdňovanie slivkami, velaaaa tekutin, vláknina to

gabrielapatrik
10. jún 2020

@aylinn
@19anny97
Treba si dávať pozor, čím neskôr pôjdeš tým to bude horšie a môžeš si spôsobiť aj horšie problémy. Skus rady vyššie, skús sa nastaviť takk, že pôjdeš pravidelnejšie a pri potrebe si teda drž tamponom do podprsenky (napríklad) ranu, stehy, aby to bolelo čo najmenej ❤️

ovaaa
Autor odpoveď zmazal
monikapalinkas
10. jún 2020

Mala som celkom iný problém, ale konieckoncov som nevedela ísť pár dní na veľkú. Vyslovené preháňadlo som nechcela riešiť, tak mi lekárnička odporučila jemnejšiu, menej invazívnu alternatívu. Zmäkčovač stolice. Ja mám doma DulcoSoft. Mne pomohol. Je to "sirup", dáva sa do tekutiny a tak sa pije. Účinok má po 48-72 hod. Najprv som brala 2-3 dni, aby mi to nevyvolalo náhodou hnačku. Ale žiaden problém! Skóre uzdravenie! 🙂

samrolka2019
10. jún 2020

V lekarni kupis mineralku 0.5l ZAJEČIČKA HORKA v cervenej flaske. Ja som tehotna a davam si denne 60ml. Stolica je kazdy den a makka. Raz som si dala 150ml a cely dem som bola na wc 😆. Synovi ju davam od 3 rokov. Mozu tehotne, kojacie aj male deti. Pripadne sa na nu popytaj v lekarni. Prilajam link od vyrobcu

https://zajecicka.cz/

lenvam
10. jún 2020

Hylak nepreháňa z neho ale máš mäkšiu stolicu a ide to samo bez silného tlačenia