icon

Stále zápaly močových ciest a hlavne po pohlavnom styku

danielkadandy
14. aug 2016

Ahojte žienky 🙂 viem že veľa žien má s tým problém,ale ako to teda robíte?
Od malička som bola náchylnejšia na močové cesty, zvyklo ma často páliť zdola, ale keď som vypila viac tekutín,tak to preslo. Keď som bola staršia tak som mala jeden čas taký kedy som na striedačku chodila k urologovi a gynekologovi a preliečovala zápal moč.mechúra..ale vačšinou to bolo také že bolesti pod bruchom a častejšie močenie..
Ale pred dvoma rokmi som mala obličkový kameň, kt. mi vyberali(bol nejaký vapencový,že vraj som pila menej tekutín)..no ale odvtedy mám stále problémy a ešte navyše som sa medzi tým vydala takže sa to ešte aj s tým skomplikovalo..po každom pohlavnom styku hneď pálenie..už ani nemám veľmi na to chuť, skôr sa tomu vyhýbam ale to je predsa hrozné..
Najprv som hneď bežala ku gyn. po atb...ale teraz hneď nasadím brusnicové doplnky a už nechodím k lekárovi.
Ale čo robiť z dlhodobého hľadiska? Na nete už mám preštudované rady všelijaké ..ale rada by som vaše skusenosti..
Nemožem brať predsa celý život brusnice nie? Aj tak to necítim uplne ok..a čo teda stale atb.? Alebo sa vyhýbať manželovi? Poradte prosim :( som zúfalá

danielkadandy
autor
14. aug 2016

@mazliceklienka fuuu a to zakaždým ked budem mat ja problem musim aj jeho poslat k lekarovi?

miskajulo
14. aug 2016

@danielkadandy
moj muz povedal ze za urologom nepojde ze sa da radsej rozviest ako by sa mu tam niekto mal sparat...chlapi..ked poprosis lekara napise ti aj pre partnera atb. moj radsej preventivne zjedol ako by sa mu tam mal doktor sparat..ked budes mat zapal, povies ze si prosis aj pre partnera.

vorkola
14. aug 2016

@danielkadandy No po1/ pohlavny styk nesmie trvat dlho
2/ ked uz citis, ze znova to na teba ide, teda tie bolesti.tak si do posvy teda vaginy aplikuj Femigel ,najlepie 1x rano, 1x na noc
3/V case ked si budes davat tento femigel.pi aj zihlavou caj ,3x denne. 4/Cele brucho az po vaginu natriet niecim mastnym trebárs lubovnikovym olejom a na to nakvapkat na brucho takých cca10 az 15 kv cisteho 100% austrálskeho oleja teda tea trill oiil a poriadne rozotriet 2x dene.Toto robit az do vyliecenia Treba davat pozor na prechladnutieMne jedine toto pomohlo

danielkadandy
autor
14. aug 2016

@123choco123 a comu sa pol roka ubranit?

mazliceklienka
14. aug 2016

@danielkadandy neviem či zakaždým, ale u nás pomohlo pre liečenie obidvoch. Vraj sme si to prenášali.

danielkadandy
autor
14. aug 2016

@miskajulo aha a ked sa napr.teraz preliečujem len brusnicami..Mega brusinky z lekárne, že teda som nešla k lekárovi, lebo nechcem stale atb...tak čo s manželom?

mazliceklienka
14. aug 2016

@danielkadandy asi pohlavnému styku 🙂)

123choco123
14. aug 2016

@danielkadandy tomu aby si dostala ten zapal...pretoze napr. ja som to mavala skoro kazdy druhy mesiac. ale naozaj toho pol roka som si davala strasny pozor.hlavne pred a po styku treba ist cikat.pit vela vody, doplnit vitamin C.... toto vsetko je dobra prevencia. no a doktor mi to vysvetlil tak, ze ked sa mi to do 6mesiacov nevrati, tak uz by som mala mat pokoj, pokial va budem dodrziavat urcite zasady. asi to neviem dobre vysvetlit :D ale dufam ze ma chapes

123choco123
14. aug 2016

@mazliceklienka to by bolo mozno najucinnejsie :D ale asi som sa zle vyjadrila :D

danielkadandy
autor
14. aug 2016

@mazliceklienka pol rok?? 🙂

danielkadandy
autor
14. aug 2016

@123choco123 hej už rozumiem ďakujem 🙂

mazliceklienka
14. aug 2016

@123choco123 mňa hneď napadlo to 🙂 no riešenie by to bolo, ale kto by to vydržal 🙂 mladomanžel by sa asi nepotešil

123choco123
14. aug 2016

@danielkadandy a skus pit ten uroval..to mi asi najviac pomhlo....este aj sirup som mala brusnicovy taka vacsia flasticka to bola len neviem uz ako sa to volalo.podla mna to zabera viac ako tabletkove formy

vorkola
14. aug 2016

@danieli Aj ja mam zaujem co mas ty nove ohladom týchto problemov, ktore vidim mame viacere,prosim ta napis aj mne do ip,Ja som svoje osvedcene rady dala vid vyssieBudem ti velmi povdacna,ja mam tiez vela nacitane,ale mozno ty mas nieco co ja este nepoznam

danielkadandy
autor
14. aug 2016

a ked sa napr. preliečujem sama teda tými brusnicami, ako budem vedieť či som preliečená....lebo mám pocit že ked to zacnem brat to najhorsie palenie prejde a vlastne ked ich užívam tak sa to celkom dá...ale tiež to nieje uplne ono...

danielkadandy
autor
14. aug 2016

@123choco123 aha a kde si kupila ten sirup?

seahorse27
14. aug 2016

@danielkadandy lubrikacny gel je vacsinou na baze vody + rozne prisady, existuju aj nejake dezinfekcne. Kupis to normalne v drogerii alebo aj v tescu pri kondómoch 😀 Aj podla mna by to mohlo pomoct...

123choco123
14. aug 2016

@danielkadandy normal v lekarni... 🙂 uroval myslim to je 500ml https://www.mojalekaren.sk/valosun-uroval-mega-...

danielkadandy
autor
14. aug 2016

@123choco123 aha ale myslela som ten brusnicový sirup kde si kupila?

danielkadandy
autor
14. aug 2016

@123choco123 jaaj to je asi to....no a to sa ako užíva? musím to vybrat celé pri probleme? alebo nejako aj preventivne to uzivat?

123choco123
14. aug 2016

@danielkadandy to je on 🙂

123choco123
14. aug 2016

@danielkadandy ja som to vyuzivala cele...mala som to na cca 1 mesiac ...odvtedy mam pokoj.ale ked mam divny pocit ze by som zas mala dostat zapal tak si supnem toto http://www.najnakup.sk/mocove-ustrojenstvo/walm... jeden sacok

vespertine
14. aug 2016

ja odporucam probiotika s brusnicami https://www.magister.sk/produkt/detail/produkty...

danielkadandy
autor
14. aug 2016

@vespertine a to prwventivne alebo ked uz citim zapal to pomoze?

janifer
15. aug 2016

@danielkadandy tak si predstav, ze my sme takto plodili obe deti... uz som mala z toho fakt traumu dakedy. Potrebujes byt zdrava kvoli tehotenstvu a do toho po kazdom sexe riesis zapal... no na nervy.
Tie probiotika existuju aj zenske napr. DOPHILLUS women, aj Doph.Super je silny, su drahe ale ak mas problemy aj s kvasinkami tak treba aj probiotika jest. Napr. kazdy druhy-treti den. Aj obycajny Hylak obcas, alebo Candistop, to by mohol aj muz jest.
Skus aj zmenu stravy, mechur moze fakt suvisiet s tymi mykozami. Tak protikvasinkovu dietu. Zarad viac cesnaku, ja som zvykla jest 3x denne cerstvy strucik ( ziadne co sa mesiac pohadzuje po chladnicke), je to najsilnejsie prirodne antibiotikum. Rezignovala som na ATB, lebo tie akurat oslabuju imunitu a zakazdym mi vznikol problem s kvasinkami, no proste rozhadzana mikroflora. Muzovi nic nie je ten ma imunitu dobru...antibiotika neberie ani nebral a pomaly sa urazi ze ved to je moja imunita on sa liecit nemusi.

No a po styku aj na druhy-3ti den si davam sedacie kupele v praslickovom caji + zelerove listy k tomu. Daj si zamrazit zelerove listy aj pitie caju z nich je ok. Aj pitie praslickoveho caju pomaha. Dakedy sa babky len takto liecili, liekov nemali. Kokosovy olej pomoze na palenie ohanbia, do toho sedacieho kupela niekedy dam aj 10 kvapiek tea tree oil. Ten daktore baby zvyknu aj pit, skus pogooglit. No a ja sa vyhybam pohlavnemu styku ked nie som vlhka, alebo teda mazat mazat lubrikovat..kto maze ten jede!

janifer
15. aug 2016

Tak ten liek ciprofloxacin - podla pribaloveho letaku su nan e-coli niekedy rezistentne. Asi potom jedine spravit pred uzivanim atb.odber mocu na mikrobiologiu.

vanilka3
15. aug 2016

Urcite nech ide manzel k urologovi, on sice subjektivne ziadne tazkosti pocitovat nemusi, ale moze byt prenasacom nejakeho bakterialneho ochorenia a treba to preliecit. My sme na tom boli rovnako, tiez mam opakovane mocove zapaly a po styku som hned bezala do sprchy, lebo som mala bolesti neskutocne az sa mi vycikat nedalo. Tak som seba riesila u gynekologa aj urologa aoni mi jednoznacne odporucili poslat manzela k lekarovi. Tak to.muz absolvoval, aj ked nerad, ze vytery odtial su bolestive, ale co uz 🙂 a preliecil sa a odvtedy je to ok, ufff 🙂

lillien11
15. aug 2016

Nečítala som všetky odpovede,tak neviem,či ti niekto písal niečo podobné,ale...
Kamarátka mala dlhéééé roky problémy s týmto,stále len močové cesty, stále bola náchylná na zápal a pod... X-krát mala antibiotiká, raz bolo lepšie,raz sa to zas vrátilo... Prednedávnom bola zas u urológa,aj u gynekologičky...u gynekologičky jej zobrali ster a na jej výslovnú žiadosť jej dali urobiť testy na všetko možné (bežne ich samozrejme nerobia,aj keď má človek na to nárok) a bum - vyšla jej ureaplazma .
V podstate je to pohlavné ochorenie, človek to môže mať a môže to v ňom driemať,raz sa to prejaví,potom je kľud...tým,že človek sexuje s partnerom,navzájom sa to stále akoby prenáša a udržuje...preliečili ju inými antibiotikami na to,rovnako partnera a je to zatiaľ v pohode 🙂
Podotýkam,že tieto problémy mala asi 10 (!) rokov a až teraz sa prišlo na to, prečo.

danielkadandy
autor
15. aug 2016

@vanilka3 fuu ale z coho by mohol mat on problem? Ja len ze ci u chlapov sa to neprenasa stykom..lebo predomnou nemal nikoho...no inak minule sa mi priznal ze mal podrazdwny penis..ze nema nehaky problem iba na dotyk ho to tam palilo a mal trochu cervene..ze to ma asi zaparene a po troch dnoch mu to preslo...vraj to zvykol mat ako maly chlapec obcas