icon

Štítna žlaza a (ne)tehotenstvo

ipetka
13. jan 2017

Ahojte dievcata 😊 dnes som mala teda dalsiu vydupanu kontrolu u endokrinologa.Vydupala som si komplet hormonalny profil a moje zle tusenie sa teda potvrdilo.Velka pravdepodobnost mojho "neotehotnenia" spociva teda v hypotyeroze (slaba funkcia stitnej zlazy +malo jodu). Lekar mi dal teda liecbu klasicku na doplnenie toho co mi chyba lenze ja mam z tejto liecby naozaj obavy. Ochorenie som pravdepodobne zdedila po mame ktora sa na toto lieci uz 13 rokov. A v tomto tkvie moj problem. Bojim sa ze tymto padom budem musiet uz dozivotne jest lieky ako ona. Lieky mam uz sice vybrane ale stale uvazujem nad alternativou.Nemate skusenosti ako tomu dopomoct inak ako touto liecbou ktora je realne dozivotna?Mam pocit ze ked zacnem uzivat tie lieky tak mi stitna zlaza ochabne a nebude bez liekov plnit svoju funkciu.chcela by som to skusit nakopnut mozno trosku "zdravsie" ako umelym doplnanim hormonov. Dakujem za vase rade/skusenosti 😊

Strana
z3
miluna777
14. jan 2017

No, keď je to raz nedôveryhodný zdroj, je to stále nedôveryhodný zdroj, nemyslíš?
Viac to asi nemá zmyseľ, keďže každá máme názor iný. Naďalej si nemyslím, že by zlý bubák vo forme farmalobby zo mňa len ťahal peniaze, ničil mi zdravie a dával mi niečo, čo mi vlastne škodí. No prajem všetko dobré a veľa šťastia v alternatívnej liečbe.

zuzanaam
14. jan 2017

Na inom názore nevidím nič zlé, každý je strojcom svojho šťastia a má sám zodpovednosť za svoje zdravie. Nikoho o ničom nepresviedčam, len zdieľam svoje skúsenosti aj s alternatívnou liečbou šž, ktoré sú v mojom prípade pozitívne. O tom bola aj otázka zakladateľky témy. Tak isto prajem všetko dobré a každý nech nájde pre seba tú najlepšiu cestu.

ipetka
autor
14. jan 2017

@lucinka511 flector mam predpisany na migrenu kedze na nu trpim a neuzivam denne 3 sacky.Keby tebe nepomohlo nic ine v pripade ze si 3/4 dna vyvesena zachode a je ti na odpadnutie tak ho neuzijes?neverim tomu.A ja flectoru neholdujem -ja ho uzivam na problem ktory ked pride tak neviem fungovat tak potom nechapem tvojmu komentu

miticka117
14. jan 2017

Mne hypotyreozu zistili v septembri, ale nič hrozné, iba mierne zníženie, no dal mi euthyrox 50 mg a do dvoch týždňov brania som otehotnela, následne mi ho dr. zvýšil na 100 mg so slovami, "euthyrox robí niekedy divy 😀" Neviem či to bolo už aj nejakým účinkom tabletiek alebo skrátka len "náhoda" ale stalo sa 🙂 (neplánovane)
A čo sa týka alternatívnej liečby, písala som jednej bylinkarke ešte na začiatku, ktorá mi odporučila lipkavec na kloktanie, niečo na pľúca, lebo vraj to má súvis a jód. Neviem do akej miery by to bolo účinné a či vôbec, po otehotení som sa tým už nezaoberala. Možno neskôr. Ak chcete, napíšte mi správu.
Pekný večer.

lucinka511
15. jan 2017

@ipetka tak si myslimnze flektor je vatsir sbinsto ako euthyroxin....ked chces sa vyhybat chemii.tak smus sa stranit flektoru a na to mozes tu alternativnu liecbu.resp pretrpiet migrenu.nakolko hormony stit zlazy potrebujes.ked ich brat nebudes. sa to ukaze na inych organoch aj.....

Strana
z3